Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Peacemaker tries hard 1 review: ook op papier doet hij alles voor vrede

Het grote publiek maakte in 2021 kennis met Peacemaker. De vredestichter had al een aardige rol in de Suicide Squad-film maar kreeg in 2022 dus een eigen tv-serie. Acteur John Cena kroop in de rol van de vredestichter die in zijn eigen serie uitgroeide tot een cult personage. En dus kan een eigen comic niet achterblijven, toch?

Wacht even… Wie is Peacemaker en waar kwam hij vandaan?

Een stukje geschiedenis van de Peacemaker

De oorspronkelijke Peacemaker was Christopher Smith, een diplomaat en vredesonderhandelaar die zoveel van vrede hield dat hij erg teleurgesteld was toen hij begreep dat zijn inspanningen niet voldoende waren om de wereldvrede te bereiken. Om deze reden besloot hij een wapenuitrusting te ontwerpen en het alter ego van Peacemaker aan te nemen, een gewapende en gevaarlijke held die bereid was om geweld te gebruiken om de vrede te handhaven. En meer dan geweld. Veel meer.

Dit personage verscheen voor het eerst in 1966 in zijn eigen miniserie die werd uitgegeven door Charlton Comics. Deze uitgever ging op de fles waarna DC Comics de boel overnam. In 1988 kreeg hij een eigen miniserie. Toch wist hij verder zelden tot nooit de hoofdrol te pakken. Hoewel dit personage wel deels de inspiratie was voor de held The Comedian, die een beetje lezer kent uit Watchmen.

Na het succes van de tv-serie was een eigen comic onvermijdelijk.

peacemaker
© DC Comics

Hij doet nog steeds alles voor vrede

Het verhaal van deze comic is heel simpel. Er is een korte herintroductie van het personage The Peacemaker en een soort van motivatie. Hij krijgt een hondje in zijn maag gesplitst waar de man helemaal verkikkerd op is. Een wrede snoodaard ontvoert dat beestje om iets van onze held gedaan te krijgen.

Het script is van Kyle Starks die vooral bekend is van indietitels zoals Rock Candy en zijn schrijfwerk voor Rick and Morty. De tekeningen komen uit de pen van Steve Pugh. De Engelsman tekent heel expressieve personages die een groot scala aan emoties uit kunnen drukken.

Er is goed nagedacht over deze combinatie. Op één actiescene na kijk je in deze comic vooral naar theater. De makers doen echt een poging om het gevoel van de tv-serie te banderen. De dialogen van Starks zijn in dat opzicht een feest van herkenning.

Het is als strip erg statisch. Toch zullen fans van de tv-serie daar niet over vallen. Want deze comic levert gewoon waar ze op hopen en dat is wel een kwaliteit. Een ideale titel die je kunt geven aan mensen die niet eerder een comic hebben gelezen.

Peacemaker tries hard verscheen op 3 mei 2023 bij DC Comics.

3/5
Total Score

Raak

  • Ideaal voor nieuwe lezers
  • Goede, expressief getekende personages

Braak

  • Teveel pratende hoofden
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels