Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

In Step by Bloody Step zijn meestervertellers aan het werk

Step by Bloody Step daagt de lezer uit om zelf de woorden en de geluiden te verzinnen bij weelderige tekeningen van een reus en een breekbaar meisje op tocht in een eigenaardige fantasywereld.

Scenarist Si Spurrier laat tekenaar Matías Bergara schitteren in hun tweede grote samenwerking (de eerste was de post-apocalyptische fantasyreeks Coda, ertussen was er John Constantine). Bijgestaan door de kleuren van Matheus Lopes verbluft Bergara je met een uniek universum, grote emoties en epische taferelen. De makers vermijden alle (leesbare) woorden en onomatopeeën waarmee ze niet alleen de lezer, maar ook het medium uitdagen.

Step by Bloody Step #1 introduceert een reus in een harnas die een meisje met zich meedraagt. Het naïeve kind kent niks van de gevaren die schuilgaan in de bossen en de meren van deze naamloze plek. Het is de taak van de moederlijke reus om haar te behoeden voor al het slechte in de wereld, maar zelfs de beschermengel is zich niet bewust van wat er hen op de hielen zit.

step by bloody step
© Image Comics

Geen woorden maar daden

Step by Bloody Step heeft geen woorden nodig om je te overtuigen. De lezer krijgt de tijd om elke tekening te onderzoeken op hun eigen manier en zelf invulling te geven aan de lichaamstaal van personages. Bladzijvullende tekeningen trekken de camera naar achteren voor panoramische blikken op een wereld als geen ander. Bergara tekent met zo’n unieke vormen dat elke boom of elk monster verbluffing opwekt.

Het gemis aan tekstballonnen is een aanwinst. Dat is natuurlijk het verkoopspraatje van de comic, maar het werkt wonderbaarlijk wel door de perfecte plaatsing van panelen, de kleuren die warmer worden bij elke nieuwe stap op deze planeet en de goed getimede onthullingen.

Bergara, Lopes en Spurrier slagen helemaal in hun opzet. Dit is een comic voor iedereen, hoeveel strips je ook al gelezen hebt of gelijk wat je moedertaal is. Step by Bloody Step toont dat het beeldverhaal gewoonweg universeel is.

Step by Bloody Step #1 is de start van een vierdelige reeks geschreven door Si Spurrier, getekend door Matías Bergara met de kleuren van Matheus Lopes en uitgegeven door Image Comics op 23 februari 2022.

step by bloody step
© Image Comics

De start van een meesterwerk

Step by Bloody Step
4 5 0 1
Step by Bloody Step kan wel eens de start zijn van een vernieuwend meesterwerkje. De comic toont de kracht van het beeldverhaal voor een zo breed mogelijk publiek.
Step by Bloody Step kan wel eens de start zijn van een vernieuwend meesterwerkje. De comic toont de kracht van het beeldverhaal voor een zo breed mogelijk publiek.
4/5
Total Score

Raak

  • Verfrissende fantasy
  • Beelden die alles zeggen

Braak

  • We moeten een maand wachten op het volgende deel
Total
1
Shares
Gerelateerde artikels