Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Thing #1 review: het is weer rammen geblazen

Vroeger was Ben Grimm, tante Petunia’s keikop van een neef, een van Marvels populairste figuren. The Thing is echter in populariteit voorbijgestreefd door personages zoals Spider-Man, Wolverine en Deadpool. Dat weerhoudt Marvel Comics er niet van om zo af en toe weer eens een soloserie te lanceren.

Het script voor deze serie wordt geschreven door Walter Mosley. In Amerika staat Mosley vooral te boek als een gevierd schrijver in het crimigenre. De schrijver was een jaar of negen toen de Marvel-revolutie in 1961 begon. Hij las comics wanneer hij bij de kapper op zijn beurt zat te wachten. Marvel sprak hem altijd het meeste aan omdat de personages niet perfect waren. The Thing is voor hem een held omdat Mosley zich als Afro-Amerikaan met hem kan identificeren. Met zijn logge, oranje lichaam wordt Thing anders behandeld dan andere helden. Hoewel het oranje blokhoofd het goed bedoelt; komen zijn acties verkeerd over op de buitenwereld. Een wereld die niet voor hem gemaakt lijkt te zijn. Mosleys punt moge duidelijk zijn.

The Thing aktie
©Marvel Comics

In deze comic keert The Thing terug van een visreisje. Bij thuiskomst ontdekt ie echter dat zijn vrienden van de F.F. buiten de deur zijn. Ook zijn vriendin Alicia is met andere dingen bezig dan Ben Grimm. Dat stemt onze held droevig. En het wordt nog veel ellendiger voor hem. Er is een mysterieus spookachtig figuur dat hem stalkt en een Hercules die terloops opmerkt dat onze vriend weleens vervloekt zou kunnen zijn. Nou, lekker dan! Misschien brengt een kosmisch datingbureau uitkomst?

Charmant

Voor een debuterend comicschrijver brengt Mosley het er niet slecht vanaf. Zijn fandom is niet gespeeld. Mosley weet de sfeer van de oudere Thing-verhalen prima te pakken. Het is duidelijk dat de recente gebeurtenissen in The Fantastic Four aan hem voorbij zijn gegaan. Het verhaal voor deze miniserie is een verhaal uit de oude doos.

Tom Reilly en coloriste Jordie Bellaire geven deze comic een uitstraling die doet denken aan het eerder besproken Human Target. Het oogt heel erg sixties. Al gebruikt Bellaire haar kleurenpallet een stuk gevarieerder dan Greg Smallwood. Geweld en agressie worden getoond in een rode gloed. De spookachtige stalker van Grimms acties zijn gehuld in blauw zwarte tinten. De rest oogt heel erg warm.

Dit type comic zag je als lezer als laatste in de era van reeksen als Marvel Two-in-one of Marvel Team-Up. Het is echt gek hoe prettig dit wegleest. Deze comic is ook ongelofelijk zwart. Walter Mosleys werk is altijd heel divers geweest en deze titel is daarop geen uitzondering. Hij geeft Marvel een pijnlijk lesje in diversiteit. Dat doe je namelijk en dat gebruik je niet als marketing. Deze comic is toch een hele fijne opener.

The Thing #1 is geschreven door Walter Mosley, getekend door Tom Reilly en uitgegeven door Marvel Comics op 9 november 2021.

Cool

Cool
3 5 0 1
The Thing is een opvallend goede opener. Het is gemaakt met veel liefde voor de oranje kolos.
The Thing is een opvallend goede opener. Het is gemaakt met veel liefde voor de oranje kolos.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels