Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Onze keuzes voor de volgende James Bond

Nu Daniel Craig met No Time To Die afgezwaaid heeft als 007, brandt één vraag op ieders lippen: wie zal hem opvolgen? Wij wagen een wilde gok of spreken een wens uit alsof we net verjaardagskaarsen hebben uitgeblazen. Als wij casting directors waren, kozen wij voor een van deze kandidaten om de nieuwe James Bond te worden.

Elien

Hoe graag ik ook een vrouw de roem en prestige gun die met een rol als 007 komt kijken, denk ik dat er met James Bond meer gedaan kan worden dan de hypermannelijke archetypes die we tot nu toe zagen. Hollywood moet investeren in duurzame (actie)rollen voor vrouwen en James Bond verder verfijnen. Vandaar mijn keuzes hieronder, alhoewel ik voor heel veel kandidaten te vinden ben.

© Amazon Studios

Kingsley Ben-Adir

Deze 35-jarige Brit met roots in Trinidad staat op het punt om volledig door te breken, en dat zou meer dan terecht zijn. Opmerkzame popcultuurliefhebbers zagen hem misschien enkele jaren geleden in films als World War Z en The Commuter, of series zoals Peaky Blinders, The OA, High Fidelity of The Comey Rule (als Barack Obama!). Maar de entertainmentindustrie werd zich pas echt bewust van de acteur sinds One Night in Miami…, het regiedebuut van Regina King. Als Malcolm X maakt hij een verpletterende indruk, met de capaciteit om zowel zacht als hard te zijn. Hij is charmant en ook een tikkeltje mysterieus, en heeft er alvast geen problemen mee om iconische rollen te spelen. James Bond is voor hem dus een geknipte rol. [/column]

© Hulu

Max Minghella

Ook deze acteur verdient een grote(re) doorbraak. De ondertussen 36-jarige Londenaar van Italiaanse en Chinese afkomst kan je misschien nog kennen uit The Social Network (waarin hij Divya Narendra vertolkte, de vennoot van de Winklevoss-broers). Maar als je weet wie hij is, zal het wellicht van zijn rol in The Handmaid’s Tale zijn. Als chauffeur Nick weet je zeker in het begin helemaal niet wat je van hem moet denken, maar gaandeweg voegt Minghella steeds meer lagen aan hem toe, zowel goede als slechte. Hij kreeg er dit jaar een Emmynominatie voor. Een echte kameleon dus met een indringende blik, en hij ziet er toch nog jeugdig genoeg om het met Bond weer even over een andere boeg te gooien.

Jana

Ik ben het helemaal eens met wat Elien hierboven zegt. Dus hoewel mannen als Tom Hughes, Theo James of Freddie Stroma goeie kandidaten zouden zijn om Daniel op te volgen, toch hebben we wel genoeg Bonds gehad die je nauwelijks kon onderscheiden. Daarom zijn mijn topkeuzes:

Mark Rogers © Long Way Home Productions 2015

Dev Patel

Patel is al langer een van m’n lievelingsacteurs maar sinds kort doet zijn naam meer en meer de ronde als ideale Bondopvolger. Ik ben het daar volkomen mee eens, want hij is van alle markten thuis. Uit The Best Exotic Marigold Hotel en The Personal History of David Copperfield weten we dat hij grappig is. Hij kreeg een Oscarnominatie voor zijn aangrijpende hoofdrol in Lion en zijn intense, brooding kant kregen we onlangs te zien in The Green Knight. Off-screen laat hij daarnaast ook iedereen verliefd op hem worden door zijn bescheiden, aandoenlijke karakter (zijn band met Lion co-star Sunny Pawar, iemand??) en zijn razend knappe looks. Bovendien is hij pas 30 jaar, en dus zou hij wel enkele jaren mee kunnen. Perfect gewoon.

© ABC

Alfred Enoch

Velen kennen hem misschien enkel als Dean, beste vriend van Seamus en het belangrijkste, en bijna enige, zwarte personage uit de Harry Potter-films. Maar Alfie Enoch is intussen 33 en heeft sindsdien zijn eigen carrière opgebouwd. Hij had een geweldige hoofdrol in Trust Me en How To Get Away With Murder, probeert nu ook scifi in Foundation en zet daarnaast ook de West End naar z’n hand. En hij is natuurlijk ook heel easy on the eyes. Hij mag dus van mij best de ene franchise voor de andere inruilen.

Dennis

België’s geliefste filmkijkende zusters zijn critici van de buitencategorie. Maar ook de beste klokjes staan weleens stil. Daarom hebben beide dames het dus bij het verkeerde einde. Hun keuzes ogen als mannen die liever praten over hun gevoelens terwijl ze nippen aan een glas alcoholvrije pils dan dat ze eens een mes op de keel van een tegenstander zetten. Ze vergeten dat James Bond een viering is van ruw dooraderde mannelijkheid met forse kloten. Dat zie je terug in mijn keuzes.

Mark Rogers © Long Way Home Productions 2015

Sam Heughan

Deze acteur heeft het ideale profiel. Begin veertig en heeft al een paar aardige rollen op zijn naam in films als The Spy Who Dumped Me en de tv-serie Outlander. Maar hij is nog niet gezichtsbepalend geweest in een grote film. Een ideale kandidaat om in de rol van de nieuwe Bond te groeien. Sam houdt zich in zijn vrije tijd bezig met fitness en het najagen van de ideale whiskey. Een ander pluspunt? Deze kilt dragende bastaard is van Schotse komaf net zoals oer-Bond Sean Connery.

© ABC

Alex Pettyfer

Deze 31-jarige acteur brak tien jaar geleden door als hoofdrolspeler van de film I am number four en bracht de schoonmakers van bioscoopzalen tot wanhoop met zijn spel (en hardbody) in Magic Mike. Daarna speelde Pettyfer in een stroom van kleinere films die zelden door de ondergens zakte maar toch onopgemerkt voorbij gingen. Daarom wordt het tijd om hem eens in de adelstand te verheffen en te benoemen tot de nieuwe James Bond. Dat machtige torso heeft hij nog steeds. Dat jongensachtige hoofd is uitgegroeid tot een heerlijke kop met karakter.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels