Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Podcasts om bij te griezelen

Op de trein, tijdens de douche, terwijl we wandelen, al poetsend of gewoon lekker achterover in de zetel, we kunnen de podcast niet meer wegdenken in ons leven. En dus mag die ook niet ontbreken in de meest griezelige periode van het jaar! Daarom lijsten wij even een aantal bibbertastische podcasts op, met uiteenlopende onderwerpen…

Lore

griezelige podcastsLore is een podcast die ons vertelt over een donkere kant van de geschiedenis, eentje die we misschien liever niet ontdekken. Er zijn afleveringen over bezeten poppen, seriemoordenaars en geesten, maar de aflevering die mij het meest bijgebleven is, is die over de geschiedenis van de lobotomie. Wist je dat deze praktijken gebeurden zonder dat de ‘patient’ verdoofd werd? En dat het jongste slachtoffer ooit een peuter van enkele maanden oud was? Ik ook niet, tot ik naar Lore luisterde. Deze podcast heeft ondertussen ook al drie boeken uitgebracht, en heeft een heuse tv-reeks bij Amazon TV. Er zijn enorm veel afleveringen, dus je bent hier wel even zoet!

Lore kan je beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

They Come Before Dawn

Twee vrienden komen samen op het idee om een podcast te maken. Het thema? Een beetje alles wat hen interesseert, zolang het maar een goeie creepy vibe heeft. Ze vertellen over vampieren en geesten, maar ook over oude volksverhalen zoals De Bokkenrijders. De afleveringen duren tussen de zestig en de negentig minuten, dus zijn perfect voor lange treinritten waar je je even wil verliezen in een spannend, interessant of ronduit griezelig verhaal.

They Come Before Dawn kan je beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Youtube.

The Magnus Archives

griezelige podcastsWie het allemaal liever wat mysterieuzer en vooral, fictioneler wil, zit perfect goed bij The Magnus Archives. Deze podcast vertelt over een bureau waar mensen aankloppen met vreemde verhalen. Meestal zijn dit ook verhalen waar niet goed van geweten is wat er nu net aan de hand is. Ik heb al meerdere keren na een aflevering gevloekt omdat ik gewoon wil weten wat er nu eigenlijk gebeurd is. Op het randje tussen horror en sciencefiction verhaalt deze podcast over vreemde boeken waar je vertigo van krijgt, rare lichtgevende mannen in steegjes en mijn favoriete (hoe kan het ook anders) verhaal, een oudere vrouw die het bloed van jonge kinderen drinkt.

The Magnus Archives kan je beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

Grafspraak

Grafspraak is een Nederlandstalige paranormale podcast, met toch wel een bekende stem. Als je al even langer meedraait hier herken je Jens misschien van zijn rol als Tortle Tonk in Elven Voor Twaalven, of van de (al even langer geleden) Kringwinkel-artikels over verschillende griezelig slechte games. Hij maakt deze podcast samen met zijn verloofde Nikki (die een zalige lach heeft – ik ga die ene reactie opspeuren en die persoon eigenhandig op de brandstapel zetten!). Ze bespreken elke aflevering een paranormale case, en daar doen ze gerust wat research voor. Daarbij krijg je ook nog eens een zalige community, die dit jaar een Secret Satan organiseert en heel wat memes post in de Facebook-groep. Join us!

Je vindt meer info over Grafspraak op hun website, en je kan luisteren via Spotify, Apple Podcast en Youtube.

Sea Shanties by Night

Wil je liever iets vaag griezelig met een rare twist én een boeiend verhaal? Zoek dan Sea Shanties by Night (een project van Lore by Night) even op. Deze podcast is een let’s play van de tabletop game Vampire The Masquerade, maar dan met een lichte variatie. Alle Kindred (dit is hoe vampieren in deze wereld heten) zijn namelijk piraten! Bloed drinken op de wilde oceanen geeft misschien wel wat extra problemen mee, ontdek ze allemaal in deze podcast!

Sea Shanties by Night kan je beluisteren via Spotify.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels