Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Studio 8 strikt Jake Gyllenhaal voor hoofdrol in Prophet-film

Op 7 oktober 2021 bracht Studio 8 naar buiten dat ze acteur Jake Gyllenhaal hebben vastgelegd om de hoofdrol te spelen in de Prophet-film. De film is gebaseerd op het gelijknamige comicpersonage dat in 1992 werd bedacht door Deadpool co-schepper Rob Liefeld. Dezelfde Liefeld zal de film trouwens mee produceren. Het verhaal van de film zal worden geschreven door Marc Guggenheim. De schrijver annex producer is bekend van de CW Arrowverse tv-series zoals The Flash, Supergirl en Arrow.

Waar zal de film over gaan? Tijdens de Tweede Wereldoorlog laat een wanhopige John Prophet zich gebruiken als proefkonijn voor nazi-experimenten. Niet uit overtuiging, maar vooral omdat hij en zijn gezin honger lijden. Tijdens bombardementen van de geallieerden worden de wetenschappers en Prophet levend begraven onder het puin. Onze held heeft geluk want hij verblijft in een vrieskamer. 20 jaar later wordt hij wakker en ontdekt hij dat de wereld zonder hem is verder getrokken. Zijn dochter wil niets meer van hem weten en de KGB zit achter hem aan omdat ze zijn bloed willen gebruiken om supersoldaten te maken. Prophet zal dan ook aan het filmgaande publiek worden verkocht als de anti-Captain America.

De film moet ook de definitieve doorbaak worden van Sam Hargrave. Hargrave is sinds 2003 in Hollywood actief als stuntman en stuntcoördinator. Je kunt zijn werk onder andere gezien hebben in de laatste twee Avengers-films. Hij had al langer ambities om verder te groeien en had al enkele kleine actiefilms geschoten. De samenwerking tussen hem en de Russo-broers beviel die laatsten zo goed dat ze hem hielpen met het produceren van de Netflix-film Extraction. Een prent die Hargraves op de kaart zette als filmmaker.

Wie is Prophet?

Prophet is in 1992 bedacht door Rob Liefeld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het een bijfiguur zou worden in Marvel’s X-Force, een comicreeks waar Liefeld zijn fortuin maakte. Maar hij had al langer plannen om eigen werk te maken en besloot het personage mee te nemen naar Image Comics. Daar zou Prophet debuteren in de tweede issue van Youngblood.

Zijn achtergrondverhaal begint enigszins hetzelfde maar neemt een andere wending. In de comic wordt John Prophet inderdaad gerekruteerd voor nazi-experimenten. Alleen is de kwade genius nu Dr. Horatio Wells.

©Rob Liefeld / Image Comics

Een wetenschapper die vanuit de toekomst is teruggereisd in de tijd en een supersoldaat van hem wil maken. Het is de bedoeling dat Wells de gemene Phillip Omen zou gaan dienen als soldaat. Wells krijgt echter gewetenswroeging en geeft Prophet als moreel kompas een rotsvast geloof in God mee.

In de jaren negentig stuitten de leden van Youngblood, Liefelds superteam van dat moment, op Prophet die hen natuurlijk spontaan aanvalt. Het spreekt voor zich dat Youngblood hem uiteindelijk deels te hulp zullen schieten voor zijn strijd die uiteindelijk veel epischer is dan je zou denken en letterlijk duizenden jaren zal duren.

Deze comics zijn overigens alles behalve denderend. Een gemene schurk die Omen heet en een held met een geloof in God. Kan het meer jaren zeventig worden dan dit? Nee, beantwoord de vraag niet, lieve lezer.

Wat als je toch Prophet wil lezen?

Er zijn plannen om de oorspronkelijke Youngblood-comics te herdrukken in 2022. Al ligt dat rechtentechnisch wat ingewikkeld. Toch hoef je daar niet op te wachten.

Als je de comic wil lezen dan kun je altijd nog terecht bij de serie Prophet die in 2012 werd geherlanceerd door Brandon Graham. Hij focuste vooral op het stukje over de strijd waar Prophet oorspronkelijk voor was bedoeld. In de comic werd hij immers al ten tijden van de Tweede Wereldoorlog gepland om vele eeuwen na dato ontdooid te worden om mee te doen in een ander conflict.

In deze reeks worden John Prophet en een stel van zijn klonen op diverse plekken in het universum wakker. Ze voeren ieder een programma uit dat hen uiteindelijk bij elkaar zal brengen voor iets. Wat dat “iets is, is natuurlijk het mysterie. Het is bijna een soort meditatie in sciencefictionvorm omdat het de lezer vooral dingen laat voelen. Iets heel anders dan wat de film belooft te worden.

Het eerste deel van deze reeks is te koop bij bol.com.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels