Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuwe Nederlandse uitgever Reboot Comics start een kickstartercampagne

Bij Geekster zijn we fan van crowfdfunding. Zodra onze comicsredactie een vermoeden heeft dat we met kwaliteit te maken hebben, willen ze er maar wat graag een plug voor schrijven of er in een podcast over praten.

Al enkele maanden rommelde het in stripland. Een nieuwe Nederlandse uitgeverij met de naam Reboot Comics klopt aan de deuren. Het is een initiatief van Jeroen Ooms en Leon Verhoeven. Die laatste is ook bekend als de kok die in 2019 het Nederlandse Stripkookboek uitbracht. Een kookboek dat werd geïllustreerd door een flink aantal Nederlandse striptekenaars. Leon is al druk bezig met een Belgische editie.

De uitgever zal een mengeling van oud en nieuw werk uitgeven. Zo komt op het promotiemateriaal opvallend vaak de oer-Nederlandse stripheld Professor Ambrosius voor. Maar voor deze campagne kijken we naar een nieuwe heldin: 9 Tails – The Chronicles of the Red Sphynx.

Waarom kickstarter?

Het is de bedoeling dat er rond mei Nederlandstalige albums zullen verschijnen van 9 Tails. Maar Reboot trapt af met een campagne voor een internationaal publiek. Vanaf vrijdag 29 januari gaat er een kickstarter online waarmee je deze editie kunt aanschaffen. Er zijn ook tal van extra’s te koop.

Wat is 9 Tails?

De promotekst luidt als volgt: “Stap in de wereld van de Rode Sphynx! De buitenwereld denkt dat ze onsterfelijk is, maar net zoals een kat heeft ze de gave van negen levens! Door deze gave kan ze veel risico’s nemen in haar strijd tegen de misdaad en een eeuwenoud kwaad. Deze strip zit boordevol actie, spanning en is enorm leuk om te lezen!”.

Deze strip wordt getekend door drie tekenaars: Romano Molenaar, Ralf Verhoeven en Johan Neefjes. Ze brengen een veelvoud aan stijlen mee, dus het zal boeiend worden om te zien wat voor werk dit oplevert. Kijkend naar de trailer heeft het allemaal een hoog westerngehalte.

Bij Geekster zullen we in ieder geval een album bestellen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels