Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marvel zet verhaallijn voort in nieuwe Defenders-miniserie

Met de pandemie in het achterhoofd is het moeilijk om jezelf voor te stellen dat Marvel Comics in 2019 haar tachtigste verjaardag vierde. Toch is het echt zo. Op Geekster hadden we uitgebreid aandacht voor de speciale jubileumuitgave in een review en in een podcast.

Hoewel we niet unaniem lovend waren over Marvel Comics #1000, waren we het wel over een ding eens. Er werd een spannend mini-event gelanceerd vanuit deze comic. Herinneren jullie het jezelf nog? Zowel Marvel Comics 1000 als 1001 eindigde met min of meer dezelfde teaser. Een plaatje waarin werd aangekondigd dat Korvac weer online was.

Korvac?

Goed, het is niet bepaald een huis-, tuin- en keukenvillain. Korvac werd in 1975 bedacht door Steve Gerber, Len Wein en Jim Starlin als bijfiguur in een annual van The Defenders. Korvac begint zijn bestaan als een cyborg die het in de 31ste eeuw opneemt tegen The Guardians of the Galaxy. Hij wil de aarde vernietigen maar dit plan wordt door Thor en The Guardians verijdeld. Korvac slaat op de vlucht en reist terug in de tijd. In de twintigste eeuw verstopt hij zich aan boord van het schip van Galactus. Daar downloadt Korvac alle data in de systemen van de planeeteter en krijgt ook nog eens kosmische krachten.

© Marvel Comics

Met zijn nieuwe krachten reist hij naar de aarde en neemt daar een doorsnee burgerbestaan aan. Korvac wil nu niet de aarde vernietigen maar er een paradijs van maken. The Guardians of the Galaxy reizen terug in de tijd om samen met de Avengers op zoek te gaan naar deze mechanische halfgod.

Deze verhaallijn kwam uiteindelijk bekend te staan onder de noemer The Korvac Saga. Dark Dragon Books gaf enkele jaren geleden nog een tweetal fraaie hardcovers uit waarin dit verhaal werd gebundeld in het Nederlands.

En toen waren daar ineens The Defenders

Na het Marvel-jubileum kwam het vergeten Empyre-event er tussendoor fietsen. Korvac verscheen dit jaar in de pagina’s van de nieuwe, door Dan Slott geschreven, Iron-Man serie die in leek te haken op de teasers uit Marvel Comics 1000 en 1001. Hier werd redelijk weinig aandacht aan besteed.

Op 19 mei 2021 dook er een persbericht op. Al Ewing maakt samen met Javier Rodriguez een vijfdelige serie rondom Marvels non-team. De nieuwe line-up bestaat uit Doctor Strange, Silver Surfer, Harpy, Cloud en The Masked Raider. Dat laatste personage leek in de jubileumcomics van Marvel ook te verwijzen naar een groot naderend onheil. Korvac is niet in beeld maar men belooft dat dit team het zal opnemen tegen een van Marvels oudste supervillains.

Het eerste deel zal verschijnen in augustus.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels