Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De games om naar uit te kijken in 2021

2020 was op vele vlakken een rotjaar. Gelukkig kregen we toch een mooi aantal prachtige games op ons bord tijdens de voorbije 12 maanden. Zal dat in het volgende jaar ook zo zijn? Geekster blikt vooruit naar de nieuwe videogames die we in 2021 hopelijk kunnen spelen.

Scott Pilgrim vs The World – 14 januari 2021

Nintendo Switch, Windows, PlayStation 4, Stadia en Xbox One

Dennis: In 2010 verscheen de film Scott Pilgrim vs The World gebaseerd op de comic van Bryan Lee O’Malley. Het is het verhaal van de slacker Scott Pilgrim en de queeste die hij onderneemt om het hart van Ramona Flowers voor zich te winnen. Hiervoor moet hij wel afrekenen met haar 7 exen.

Het is een prachtige ode aan de gamecultuur van de jaren 80 en 90. Daar hoort ook een game bij. De film flopte helaas, maar de game bereikte al snel een cultpubliek. Het was een beat ’em up die eruit zag als de games van toen, gebouwd op de techniek van nu. Het spel werd echter na 4 jaar offline gehaald. Waarschijnlijk omdat de licentie van Ubisoft was vervallen? Mensen die netjes voor het spel hadden betaald, waren hun aankoop kwijt.

Maar na lang, lang zeuren keert Scott Pilgrim terug. Op 14 januari verschijnt een opgepoetste versie.

Hitman 3 – 20 januari 2021

Stadia, Switch, pc (EGS), PS4/5, Xbox One/series X en S

Michiel: In januari kunnen we eindelijk het einde spelen van de nieuwe Hitman-trilogie. Hier bij Geekster zijn we er grote fan van, dus dat we uitkijken naar het derde deel mag niet verbazingwekkend zijn. Tijd om alweer op bijzonder creatieve wijze en met een flinke dosis zwarte humor op verschillende locaties (zoals een wolkenkrabber in Dubai of een statig landhuis in Engeland) onze doelwitten om het leven te brengen. 47 moet voor eens en altijd afrekenen met Providence, de Constant, de Partners en heel misschien met vermeende bondgenoten. Ook leuk: je kan (indien je ze al bezit) héél Hitman 1 en 2 in dit spel herspelen!

Deathloop –  2021

pc, PS5

Jason: Als Dishonored en Doom ooit een kind kregen, dan zou dat Deathloop zijn. Je speelt er Colt, een mysterieuze protagonist die om één of andere reden vastzit in een tijdlus. Hierdoor herleeft hij dezelfde dag opnieuw en opnieuw. Hoe ontsnap je aan deze nachtmerrie? Geen idee, maar 8 specifieke targets mollen zou je het antwoord moeten bezorgen. Hoe je dat doet, dat mag in je typische Arkane-stijl vrij kiezen. Sneak ongezien binnen, mol alles geruisloos met je mes of platform je een baan naar een geheime ingang, het kan allemaal. En met een in de trailer uitziende zware focus op vuurwapens, zal het ongetwijfeld een knaller van formaat zijn.

God of War Ragnarok –  2021

PS5 (heel misschien PS4)

Michiel: God of War was volgens ons één van de beste games op de PS4. De aankondiging van het vervolg (dat enkel op PS5 aangekondigd is maar héél misschien ook op PS4 zou uitkomen) van het avontuur van Kratos en zijn boy Atreus in en (soms letterlijk) doorheen de Noorse mythologie doet ons dan ook watertanden. Zalige combat, mooie muziek, een verrassend goed uitgewerkte relatie tussen vader en zoon en een confrontatie met Thor? Laat Ragnarok maar komen.

Horizon Forbidden West – 2021

PS4/5

Michiel: Meer gevechten met pijl en boog tegen robotdinosaurussen? Hell yes! In 2021 krijgen we eindelijk het vervolg op het schitterende Horizon Zero Dawn. En zingt Jubilate: het komt uit op zowel PS5 als PS4! Het avontuur van Aloy gaat verder wanneer ze op zoek moet gaan naar de bron van een mysterieuze plaag en naar het westen trekt. Wat is Sylens intussen van plan met HADES en zal Aloy nieuwe AI’s tegenkomen of GAIA herstellen? Zullen we nog meer redenen krijgen om Ted Faro te haten? We leren het het komende jaar.

Twelve Minutes – 2021

pc, Xbox One/series X en S

Jason: Beeld je deze pitch in. Je zit in een ruimte met je vrouw, in volledige controle over je acties. Ongeacht wat je doet, leer je vandaag dat je vrouw zwanger is. Vijf minuten later valt de politie binnen. Ze zijn hier voor haar. Jaren geleden zou ze haar vader vermoord hebben. Ze strubbelt tegen de arrestatie, het escaleert. Jij wordt buiten bewustzijn geslagen terwijl de politie aanstalten maakt om met kracht de arrestatie te volbrengen. En dan spoelt te de tijd terug. Jij hebt nog volle kennis van de afgelopen 12 minuten en opnieuw ontwaak je in de ruimte met je vrouw, in volle controle over je acties. Het is nu aan jou om de komende 12 minuten te veranderen, voor het betere of niet.

Cris Tales –  2021

pc, PS4/5, Xbox One/series X en S, Switch

Jason: 2021 is duidelijk het jaar van tijdreizen want ook Cris Tales, de geweldige ode aan klassieke turn-based RPG’s, staat in de startblokken. We hebben er al over geschreven in onze E3 recap van vorig jaar maar nog eens kort samenvatten. Cris Tales heeft als mechanic dat je ten alle tijden het verleden, het heden en de toekomst in beeld hebt. Tijdens verkenningstochten mondt dat uit in leuke wisselwerkingen voor sidequests, in combat zorgt dit voor een complex systeem van vijanden heen en terug door de tijd te jagen. Voeg daaraan ook nog een unieke artstyle à la Paper Mario en je hebt een recept voor een indie-topper. Nog steeds zeer benieuwd naar de finale versie. De demo – die nog steeds te downloaden is – was alvast een geweldig voorgerecht.

Monster Hunter Rise –  2021

pc, PS4/5, Xbox One/series X en S, Switch

Jason: Na het succes van Monster Hunter World is het geen geheim dat hele wereld nu uitkijkt naar de volgende episode in de actie-RPG-reeks. De gebruikelijke formule van monsters mollen, upgraden met hun loot, sterkere monsters bevechten, repeat blijft aanwezig. De vernieuwingen? Een resolute ninja-vibe in de omgevingen, meer verticaliteit in de levels dankzij de wirebug en deze keer niet alleen een Palicoes maar ook Palamutes. De nieuwe beste vriend van de mens zal je helpen snel door grotere zones te lopen en geheime loot te detecteren. Al die veranderingen gaan het spel ongetwijfeld sneller en nerveuzer maken, zonder de veteranen van hun melk te brengen. Allemaal geweldige voorbodes voor de volgende stap in deze verdiend populaire reeks. Voorlopig staat dit enkel gelijst als een Switch-exclusive, maar er zijn geruchten dat dit tijdelijk is en het spel later ook op pc en nieuwere consoles zou kunnen komen.

Hogwarts Legacy –  2021 zucht, 2022

pc, PS4/5, Xbox One/series X en S

Michiel: Wat je ook van J.K. Rowling vindt (en de makers hebben wegens haar ideeën over gender al bevestigd dat ze niets te maken heeft met de ontwikkeling van dit spel), je kan niet ontkennen dat ze een wereld heeft geschapen die tot de verbeelding spreekt. In 2021 kunnen we nogmaals deel uitmaken van deze wereld, maar dan voor één keer niet als een zwartharige en gebrilde chosen one. In Hogwarts Legacy keren we immers niet enkel terug naar Hogwarts, maar gaan we ook nog eens terug in de tijd naar de 19e eeuw om als student rond te lopen op de magische school.

nvdr: Hoewel we vermoeden en hopen dat Hollow Knight: Silksong ook in 2021 uitkomt, is dit nog niet bevestigd.
Jason: sniff, ik wil het zo baaaaad 🙁

Geekster

Naar welke games kijk jij uit in 2021? Zijn er spellen bij die wij in deze lijst nog niet vermeld hebben? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels