Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt 40: Final Fantasy VII, Angry Birds en Hitman 2

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Final Fantasy VII

Yves: Het is bijna niet te vatten dat één van mijn favoriete games aller tijden, Final Fantasy VII, na 22 jaar eindelijk verschijnt op een Nintendo-console. Wie de voorgeschiedenis van deze game kent, weet dat dit een even grote shock is als toen Sonic plotseling de GameCube onveilig maakte. De ontwikkeling van deze klassieker begon namelijk op de SNES, maar na verschillende vertragingen besliste het toenmalige Squaresoft om de game uit te brengen op de gloednieuwe PlayStation-console van Sony. Het betekende de definitieve doorbraak van de console in Japan en ook in het westen werd de game een grote hit. De gebundelde talenten van Hironobu Sakaguchi, Yoshinori Kitase en Nobue Uematsu zorgden voor een gouden tijd bij de Japanse ontwikkelaar. Het verhaal van de huurling Cloud, die samen met de verzetsgroep Avalanche het opneemt tegen het machtige energiebedrijf Shinra veroverde de harten van vele gamers. De cyberpunk setting en de gedetailleerde achtergrondverhalen van de vele personages waren ongezien in het genre. 22 jaar later krijg ik nog steeds kippenvel als ik het thema van JENOVA door de speakers van mijn Switch hoor komen.

© Square Enix

Angry Birds Dream Blast

Louis: Om eerlijk te zijn speel ik niet zoveel mobiele games. Daar is onlangs echter wat verandering in gekomen. Ik heb namelijk het genot van luisterboeken en podcasts op de trein ontdekt. Superinteressant om naar te luisteren maar niet te combineren met nog iets anders te lezen, artikels en zo. Ik heb echter wel graag iets om handen dus was het eens tijd om er een licht spelletje bij te halen. En dat heb ik gevonden binnen de Angry Birds-franchise. Het nieuwe Angry Birds Dream Blast is exact wat ik nodig had.

Het is eigenlijk een connect three-spelletje met een twist. Je krijgt een hoop balletjes die je wegkrijgt door combinaties van drie of meer weg te tikken. Vanaf meer dan drie krijg je een rode Angry bird die bij twee exemplaren samensmelten tot een gele en op dezelfde manier zo verder naar een bomvogel. Het zijn die vogels die, door op elk hun manier te ontploffen, ervoor zorgen dat je een level kan uitspelen. Soms moet je een bepaald aantal soort balletjes wegspelen, andere keren moet je een soort sterrenstof doen verdwijnen of eitjes tot op de grond weten te krijgen. Ook de biggen maken hun opwachting als ballonnen die je in een bepaald aantal zetten moet wegwerken.

Het is een licht spelletje en beloopt de lijn van uitdagend maar toch gemakkelijk met verve. Een level lukt misschien niet altijd van de eerste keer maar meer dan vijf keer heb ik nog nooit echt moeten proberen. Qua vormgeving is het lekker kleurrijk en naar mijn gevoel net iets meer cartoony dan de gekende games. Ik ben daar persoonlijk wel meer fan van. Het is een Free to play-game maar ik heb tijdens mijn eerste 140 levels nog geen behoefte gehad om muntjes bij te kopen. Voor de periodes die ik speel, kom ik wel goed toe met die vijf levens en het spel geeft bij elke tien levels ook zelf cadeautjes zoals het een goed mobiel spelletje betaamt.

Angry Birds Dreamblast
© Rovio Entertainment

Hitman 2

Michiel: Alweer Hitman 2? Ja, want IO Interactive blijft maar extra uitdagingen beschikbaar maken. Elke week is er wel iets nieuws. Soms duurt het een paar uur, soms minder dan een half uurtje, waardoor je constant blijft terugkomen naar het spel. Ik ben wel geen fan van alles en vooral de featured contracts stellen soms teleur. Dit zijn contracten gemaakt door gewone spelers rond een of ander thema, maar vereisen vaak dat je zonder een fout te maken meerdere doelwitten op verschillende plaatsen in het gebied met heel specifieke methodes uitschakelt. Soms zijn ze goed, maar soms eerder frustrerend. Waar ik mij wel mee amuseer, zijn uiteraard de Elusive Targets. Binnenkort komt zelfs het enige target dat ik ooit gemist heb terug, dus is het tijd om wraak te nemen op een bepaalde pauselijke kandidaat in Sapienza. Daarnaast zijn sommige Escalations heel interessant, en geven ze je soms leuke beloningen.

Hitman 2 Holy Man
In Mumbai Masters moet je als de Holy Man een aantal uitdagingen voltooien. (© IO Interactive)

De leukste uitdagingen vind ik echter de Challenge Packs. Hierbij moet je een aantal uitdagingen in een map rond een bepaald thema aangaan. De beloningen die je krijgt, zijn extra voorwerpen of wapens die helemaal niet nodig zijn, maar wel een leuk alternatief vormen in je arsenaal. Hitman 2 heeft al een aantal van deze Challenge Packs, waaronder bijvoorbeeld Fishy Business. Hierbij moet je in Miami allemaal doelwitten uitschakelen of uitdagingen voltooien die iets met water of vissen te maken hebben. Ook The Butler Did It in Sgail was heel leuk, omdat je in de vermomming van de oude butler meerdere moorden moest gaan uitvoeren, waaronder mijn favoriete van heel die map. Deze week was het de beurt aan Mumbai Masters waarin je als de Holy Man je doelwitten moest uitschakelen. Enkel jammer dat de Holiday Hoarders-uitdaging, waarbij je in Parijs de boeven uit Home Alone moest vermoorden en wat je de beste beloning gaf, slechts een korte periode in de winter beschikbaar was. Ik heb mijn Santa 47-outfit, maar nieuwe spelers gaan er misschien nog lang (en tevergeefs?) op moeten wachten.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels