Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Halloween horror

Horrorgames voor een sidderende Halloween

Het is grauw en koud buiten, de bomen verliezen hun bladeren en er zit niets anders op dan met een chocomelk en een warm deken op de zetel te gaan zitten. Met Halloween voor de deur kun je het natuurlijk spannender maken met horrorgames! Hier zijn 5 recente sidderende horrorgames voor Halloween ter inspiratie voor de meest fantastische tijd van het jaar.

Maid of Sker

Aangezien we momenteel niet op reis kunnen i.r.l, kun je maar beter gebruikmaken van dit aanbod voor een verblijf in een schattig hotel! Daarvoor ga je naar de villa Sker, waar de folkloreverhalen nog sterk aanwezig zijn. Bij aankomst zie je vooral vergane glorie: het treinstation en de weg naar het hotel zijn overwoekerd en erg eenzaam. Helemaal niet eng!

In deze game gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geïnspireerd op gelijknamige boeken, gaat het over geluid en muziek. Daarmee kan je zowel aan de slag om puzzels op te lossen, als dat je je adem moet inhouden om aan griezels te ontkomen. Zelfs je adem kan deze blinde horrors naar je toe lokken. Het verhaal katapulteert je naar een verleden waar niet alles is wat het lijkt. Het begin is eerder langzaam, maar zodra de set-up van het verhaal er is, wordt het actiever. Het verhaal en het mysterie zijn hier de belangrijkste trekker, ze doen je verder spelen en een antwoord op je vragen zoeken.

Maid of Sker horrorgame
Maid of Sker © Wales Interactive

Phasmophobia

Altijd al een spookdetective willen zijn? Hier is je kans. Je gaat op jacht naar verschillende verschijningen op verschillende locaties. Je kunt dit ook samen met anderen spelen via de online co-op. Elk huis of gebouw dat je bezoekt, heeft een bepaalde soort horror en jij moet ontdekken welke het is.

Je hebt daarvoor attributen bij je zoals een thermometer, geestenboek en radio. Een foto nemen van het spook levert je geld op, maar dan moet je er ook nog voor zorgen dat je niet vermoord wordt door de griezel. Je hebt een basisset aan materiaal, maar door je doelen te bereiken, verdien je meer en kun je betere instrumenten kopen om veiliger geesten te jagen. Zodra je dood bent, verlies je al de apparatuur die je extra aangekocht hebt. Het spel is nog enger in VR.

Phasmopobia spookhunting
Phasmophobia © Kinetic Games

Remothered: Broken Porcelain

Deze sfeervolle survival horror-game is het nieuwste deel in het verhaal van Remothered. De game is donker terwijl jij stealthy op de vlucht bent voor achtervolgers. Het verhaal wordt eerder verteld dan het te tonen, je bevindt je in een soort Halloween-vertelling. Je begint de game in een herberg waar al snel duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt. Het brengt je meer inzicht in de wereld die werd opgezet in de vorige game.

Je gaat mee in een vreemd verhaal dat door die vreemdheid angstaanjagender is. Terwijl je puzzels probeert op te lossen en meer info zoekt, zijn er verschillende stalkers die hun eigen specialiteiten hebben om je van kant te maken. Daardoor moet je je speelstijl aanpassen omdat de game verlangt dat je ze op een bepaalde manier de baas wordt. Het is niet de meest afgewerkte game, maar er komen nog steeds fixes en het is in staat om je angst op de hals te jagen in deze horrorgames voor een sidderende Halloween.

Remothered creepy sfeer
Remothered: Broken Porcelain © Stormind Games

Amnesia: Rebirth

Zoals de titel aangeeft, ben je je herinneringen kwijt en moet je in de woestijn van Algerije op zoek naar wat er gebeurd is en een manier om jezelf te redden. Hierbij moet je zowel fysieke objecten managen, als je eigen mentale gezondheid. De horror waar je moet induiken, heeft namelijk ook psychische invloed. Je vecht tegen de klok om uit de desolaatheid en klauwen van de griezels te ontsnappen terwijl ook je herinneringen niet de veiligste blijken te zijn.

Kalmte is je beste wapen aangezien deze horror gebruik maakt van de angst die het personage voelt. Ondertussen stapelen de mysteries zich op en je probeert dieper door te dringen in wat ervoor gezorgd heeft dat je alleen overblijft. En die donkerte bevat enkel griezels. Je kunt deze horrorgame spelen vanaf 20 oktober.

Amnsia: Rebirth sidderende horrorgame
Amnesia: Rebirth © Frictional Games

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

The Dark Pictures Anthology is al langer een bekende horror met een interactieve formule dankzij Man of Medan. Je gaat hier dan ook verder in de wereld die door de voorganger werd opgezet. Je bevindt je deze keer in het dorp Little Hope waar het verleden nog steeds het heden beheerst. De plot wordt uitgespeeld met meerdere personages en morele beslissingen. Griezels uit het verleden proberen de personages mee te sluieren in de duisternis. De keuzes die je maakt, hebben invloed op waar het verhaal naartoe gaat. Het drama is sterk in deze survival horror-game.

Ook hier ga je opzoek naar manieren om het mysterie te ontrafelen. Je kunt dit alleen doen, maar ook samen met vrienden aangezien er meerdere speelbare personages zijn. Details zijn erg belangrijk om inzicht in het verhaal te krijgen en verschillende spelers kunnen andere dingen vinden in hun playthrough afhankelijk van de gemaakte keuzes. Eens je deze hebt uitgespeeld, kun je uitkijken naar het volgende deel, aangezien het er in totaal 8 zouden moeten worden. Dit deel komt uit op 30 oktober, net op tijd als een van de horrorgames voor een sidderende Halloween.

Little Hope drama survivalhorror
The Dark Pictures: Little Hope © Supermassive Games

Meer weten? Bekijk alles over de games hier:

Eerder op zoek naar een horrorserie voor Halloween? Bekijk het volgende artikel:

The Third Day

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels