Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

7 tips voor de terugkerende Pokémon GO trainer

Ben jij ook iemand die Pokémon GO religieus speelde de eerste paar maanden in 2016 toen de game voor het eerst verscheen en een ware hype veroorzaakte? Maar ben jij dan ook iemand die er na een tijdje de brui aan gaf? Want laten we eerlijk zijn, Pokémon GO had in het begin heel wat problemen en er was ook gewoon niet zo veel te doen in de game. Ondertussen zijn we echter reeds twee jaar en meerdere updates verder en zit de game vol met nieuwigheden om te ontdekken. Ideaal dus om na de recente aankondiging van Pokémon Let’s Go opnieuw deze game in te duiken. Wij geven je alvast een paar handige tips.

1. Vang zoveel mogelijk nieuwe Pokémon

Deze eerste tip is uiteraard de logica zelve, maar daarom niet minder belangrijk om even te vermelden. Pokémon GO zit namelijk ondertussen al aan de derde generatie Pokémon in de game. In totaal zitten we op moment van schrijven aan 371 exemplaren. Dat zijn alle 151 originele Pokémon uit de Kanto-regio, inclusief het legendarische trio plus Mewtwo en Mew. Voor de tweede generatie missen we enkel nog Smeargle en Celebi. Van de derde generatie zijn er nog wel wat Pokémon die nog niet voorkomen in de game, maar die zullen ongetwijfeld stelselmatig op ons losgelaten worden in de toekomst.

Kortom, als je een tijdje weg bent geweest, verwacht je dan maar aan een heleboel nieuwe Pokémon in je omgeving. Bovendien kan je je al voorbereiden op de vierde generatie door genoeg van deze Pokémon in voorraad te hebben: Ralts, Snorunt, Rhyhorn, Magmar, Electabuzz, Togepi, Tangela, Porygon, … Er is dus veel werk voor de boeg.

Dit zijn de Pokémon die momenteel in de buurt van Gent te vangen zijn.

Heb je hulp nodig bij het vinden van Pokémon in je buurt? De online atlas van The Silph Road is een handig hulpmiddel.

2. Maak slim gebruik van de nieuwe items

Opnieuw, dit kan logisch lijken, maar sinds de release zijn er een aantal belangrijke nieuwe items toegevoegd. Gebruik ze zeker om het beste uit de game te halen.

 • Fast & Charge TM’s: Technical Machines of TM’s ken je waarschijnlijk wel van de andere Pokémon-games. Door deze te gebruiken kan je de fast of charge-move van je Pokémon vervangen door een andere random move. Je verdient deze items tijdens Raids of als beloning voor Special Research.
 • Rare Candy: Dit is een item dat, wanneer je het gebruikt op een Pokémon, transformeert in de candy van die specifieke Pokémon. Handig dus als je een bepaalde Pokémon wil laten evolueren. Kan opnieuw enkel verkregen worden via Raids en Special Research.
 • Raid Pass: Deze, je kan het al raden, heb je nodig om mee te kunnen doen aan een Raid. Je kan ze vinden als items in gyms. Er zijn drie verschillende soorten Raid Passes:
  • Raid Pass: De gewone pass (oranje kleur) die je iedere dag krijgt in elke gym. Je kan elke Raid Pass slechts één keer gebruiken en je kan er slechts één in je inventory hebben.
  • Premium Raid Pass: Deze Raid Pass (groen) kan je zoveel gebruiken als je wil en je mag er ook zoveel in je inventory hebben als je maar kan. Een Premium Raid Pass kan je enkel kopen in de in-game shop voor 100 Pokécoins.
  • EX Raid Pass: Deze zeldzame Raid Pass (zwart) heb je nodig om mee te kunnen doen aan de EX Raid Battles waar je onder andere Mewtwo kan vangen. Om een EX Raid Pass te bemachtigen, moet je recent tenminste één Raid Battle gewonnen hebben in de gym waar de EX Raid zal plaatsvinden.
 • Star Piece: Door een Star Piece te gebruiken, krijgt de speler 50% meer Stardust gedurende 30 minuten. Je hoeft niet online te zijn hiervoor. Je kan Star Pieces kopen in de in-game shop of verdienen via Special Research-opdrachten.

3. Maak vrienden en speel samen

Om Pokémon te ruilen met één van je vrienden zal je ze moeten toevoegen aan je Friend List door middel van een speciale code van 6 karakters. Van zodra je vriend(in) jouw friend request heeft aanvaard, zit je in elkaars friend list (met een maximum van 200 vrienden.) Dit houdt in dat je vanaf dan, naast het ruilen van Pokémon, de activiteiten van je medespeler in het oog kan houden. Niet alleen dat, je kan elkaar ook gifts sturen die zal je vinden in Pokéstops en Gyms.

Hoe meer je met je vrienden samen speelt door bijvoorbeeld een Raid te doen of elkaar gifts te sturen, hoe hoger jullie Friendship Level zal worden. Er zijn vier verschillende levels: Good Friend, Great Friend, Ultra Friend en Best Friend. Hoe hoger dit level, hoe meer voordeel je zal halen uit het samen spelen met die bepaalde vriend(in).

Is het al even geleden dat je nog Pokémon GO gespeeld hebt? Dan is het misschien geen slecht idee om snel even uit te leggen wat een Raid nu precies is. Om de gyms af en toe te resetten, kwam Niantic met een systeem genaamd Raids op de proppen. Deze Raids ga je kunnen herkennen aan een aftellend klokje en een ei dat boven een gym begint te zweven. Eens het klokje volledig afgeteld is, wordt er een sterke Pokémon onthuld en is het aan de passanten om die proberen te verslaan en na winst te vangen.

Deze gevechten zijn open voor iedereen, wat betekent dat je geen lid hoeft te zijn van het team dat op dat moment de gym verdedigt. Er is zelfs een optie om een raid enkel met vrienden aan te pakken in plaats van die voor iedereen beschikbaar te stellen. Het wordt dus ook een kwestie van net op tijd bij de gym aan te komen!

4. Ruil Pokémon

Pokémon ruilen kan enkel lokaal, dus niet online. De persoon met wie je wil ruilen, moet bij jou in de buurt zijn (binnen de 100 m ongeveer) en jullie moeten ook beiden minstens level 10 zijn in de game. Pokémon ruilen kost  heel wat Stardust. De hoeveelheid die je nodig zal hebben om te ruilen, hangt af van het Friendship Level. Bovendien zal je bepaalde Pokémon, zoals de Legendaries, shinies en Pokémon die je nog niet in je Pokédex hebt, enkel kunnen ruilen met Great Friends of hoger en op specifieke momenten.

Wanneer je een Pokémon ontvangt, kan je zijn of haar nickname veranderen. De stats van die Pokémon worden echter opnieuw random door elkaar geschud. Naargelang je Frienship Level is de kans wel groter dat het monstertje zijn hogere stats behoudt. Je krijgt bovendien ook wat candy als je een Pokémon ruilt.

Deze beperkingen moeten ervoor zorgen dat het niet te makkelijk wordt om Pokémon te ruilen en zo meteen je Pokédex vol te hebben, maar het moet tegelijk ook wel leuk blijven om te doen natuurlijk. Dat is ook de voornaamste reden waarom je eerst door zoveel hoops moet springen en uiteindelijk enkel face-to-face met andere spelers kan ruilen.

5. Let op het weer

Pokémon GO bootst nu zo goed als het kan de echte weersomstandigheden na rondom jou in de game. Elk van deze weertypes heeft een invloed op de kans dat een bepaalde Pokémon zal tevoorschijn komen en welke types Pokémon een boost krijgen in hun aanvallen (ongeveer 20%.) Bovendien krijg je 25% meer Stardust bij het vangen van de Pokémon die je bij het juiste weertype vangt.

Bron: Reddit

Het kan dus interessant zijn om ook als het regent even buiten te gaan om op Pokémon te jagen. Al raden we dat niet aan als er een orkaan lelijk huis houdt.

6. Verzamel stempels en vang legendarische Pokémon

Een van de meest geliefde updates is ongetwijfeld het Field Research. Dit is een soort van missie-systeem dat je een reeks opdrachten geeft die je op het einde een beloning opleveren. Quests bekom je door een PokéStop te bezoeken en geven je altijd een kleine beloning: van PokéBalls naar Rare Candy tot TM’s. Je kan zoveel quests vervullen als je wil, maar je krijgt maar één stempel per dag. De opdrachten gaan van het vangen van een specifieke Pokémon tot een Gym-gevecht starten. Je kan de quests ook herhalen, maar de quest van een bepaalde PokéStop zal pas veranderen om middernacht.

Doe je dit zeven dagen op rij, dan heb je een Research Breakthrough. Dit is de hoofdprijs en geeft je ofwel 3 Rare Candy, 20 Pokéballs, 5 Ultraballs of 5 Pinap Berries met een garantie op 2000 Stardust and 3000 XP. Bovendien krijg je de kans om een legendarische Pokémon te vangen, die elke maand verandert. Deze legendarische Pokémon kan niet weglopen, maar heeft dezelfde catch rate als normale Pokémon. Bovendien is hij of zij altijd level 15.

7. Houd de Community Day in de gaten

Niantic doet er van alles aan om de fans samen te brengen en het mooiste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk toch wel de maandelijkse Community Day. Deze dag staat altijd in het teken van één bepaalde Pokémon. Op die dag:

 • komt die Pokémon overal enorm veel voor.
 • verschijnen er ook Shiny-varianten van die Pokémon.
 • kan de Community Day-Pokémon een exclusieve move leren door te evolueren.

Community Days zijn dus de ideale gelegenheid om een dagje op pad te gaan met Pokémon GO. Het is ook perfect om dat te combineren door met je vrienden af te spreken en die dag volop aan het ruilen te slagen.

Fan van Pokémon? Deze artikels zijn misschien ook iets voor jou:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels