Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Julius Chancer: het geheim van de samoerai review

 Aan het begin van het vorige decennium gaf Silvester Strips het drieluik De Regenboog Orchidee uit. Deze strip speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw. Het verhaal draait om Julius Chancer, de avontuurlijke assistent van historisch onderzoeker Sir Alfred Catesby-Grey. Samen met zijn vrienden reist hij over de wereld in zijn zoektocht naar de Regenboog Orchidee, een bloem die alleen bekend is uit verhalen en legenden.

Schrijver: Garen Ewing
Tekenaar: Garen Ewing
Uitgever: BD Must
Aantal pagina’s: 48
Prijs: €19,95
Verschijningsdatum: 14 oktober 2020 

Het verhaal zou zo anno 1955 gepubliceerd kunnen zijn in het Kuifje Weekblad. Het was een klassiek ‘klare lijn’-avontuur. De tekenaar is echter geen Belg, wel de Engelsman Garen Ewing. Hij is, in tegenstelling tot veel van zijn striptekenende landgenoten, enorm beïnvloed door de albums van het continent. Ewing rekent mensen als Hergé, Edgar P. Jacobs en Yves Chaland tot zijn invloeden. Gek genoeg roept zijn versie van de klare lijn vooral herinneringen op aan Francois Craenhals.

© BDmust

De originele trilogie is nog wel te vinden, al biedt Silvester hem niet meer aan. Deze nieuwe uitgave wordt als een vierde album gepubliceerd door de uitgever BDmust en wordt in een gelimiteerde oplage uitgegeven. Er zit wel een gesigneerd prentje in deze hardcover.

Wat is het geheim van de Samoerai?

Julius Chancer komt door een toevallige ontmoeting op het spoor van een harnas dat gedragen werd door de beroemde samoerai Yamada Shinjiro. Volgens de legende was de drager van dit harnas onoverwinnelijk. Dat komt goed uit, want Julius wordt door de achter-achterkleindochter van deze samoerai ingehuurd om dat harnas te vinden.

Maar wanneer ze bij het museum aankomen, zien ze al snel dat dit harnas een samenraapsel is van diverse andere harnassen. Het is doelbewust zo samengesteld om haar te beledigen. Samen met Julius gaat ze op reis om het echte harnas te achterhalen.

© BDmust

Het verhaal is bedoeld voor kinderen. Het is vooral plot en nagenoeg geen karakterontwikkeling. Het tekenwerk van Ewing maakt er dan wel weer een aardig kijkalbum van. Al is het wel jammer dat Ewing digitaal inkleurt en lettert. Sommige kleuren, zoals de bovenstaande sterrenhemel zien er vreselijk goedkoop uit.

In het album staan ook twee korte verhaaltjes die in combinatie met de eerder genoemde trilogie te lezen zijn. Fans van deze serie kunnen dit blind kopen. Voor de wat serieuzere striplezer heeft dit helaas weinig te bieden.

Julius Chancer: het geheim van de samoerai

Julius Chancer: het geheim van de samoerai
3 5 0 1
Een typisch kinderstrip.
Een typisch kinderstrip.
3/5
Total Score

Raak

  • Klassieke strip voor de jeugd.

Braak

  • Kleuren zijn niet top.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels