Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Oliver Page en de Tijddoders deel 1 review: cool concept maar…

Oliver Page en de Tijddoders is een tweedelig verhaal van de hand van Stephen Desberg en Griffo. Beide heren zijn grote namen uit de wereld van de Europese strip. Ze werkte al eens eerder samen aan de reeks Empire USA en S.O.S Geluk.

Schrijver: Stephen Desberg
Tekenaar: Griffo
Uitgever: Glénat
Aantal pagina’s: 56
Prijs: €16.95
Verschijningsdatum: 19 mei 2020

Het jaar is 2544. De wereld is bijna om zeep. Toch zijn er genoeg mensen die er de moed in houden. Samen met haar partner jaagt de jonge vrouw Wynn op een aantal parasieten. Door een slimme list weet een van de parasieten de partner van Wynn in bezit te nemen. Via een vreemde machine gaat hij er vandoor.

In 1875 doet de archeoloog Oliver Page een ontdekking in de Perzische woestijn. Hij stuit op de tombe van een onbekende Perzische koning. In het graf ontdekt Oliver een paar bijzondere ringen. En een sarcofaag waar zijn honden wel heel erg zenuwachtig van worden. Het zal toch niet?

©Glénat

Oliver Page en de mitsen en maren

Het scenario van Desberg is redelijk origineel. Hij hangt een beetje de H.G Wells uit en speelt met het concept tijdreizen. De personages zijn redelijk standaard uitgewerkt. Het verhaal is een mengeling tussen  sciencefiction en een moordmysterie. De wendingen in het verhaal zorgen dat je als lezer blijft plakken.

Het tekenwerk is van het veeltekenende Vlaamse fenomeen Griffo (een pseudoniem van Werner Goelen). De zeventigjarige Wilrijkenaar brak in 1988 door bij het grote publiek met de reeks Giacomo C. Zijn stijl is van een prettig soort realisme. Het oogt verzorgd en is allesbehalve stijf. Ook aan de pagina’s van dit album kun je zien waar het geheim van Griffo’s enorme productiviteit zit. Hij ontwerpt zijn platen heel geraffineerd. De plek waar de actie zich afspeelt, is het beste uitgewerkt. Hoe meer je met je blik naar achteren beweegt, hoe meer de decors oplossen. Slim! En je kunt niet zeggen dat het slecht werk is.

Oliver Page en de Tijddoders is een vermakelijk album. Het enige waar je hier tegenaan hikt is de prijs. €16,95 is in deze coronatijden eigenlijk te duur. De uitgever had hier gebruik kunnen maken van het pulpachtige karakter en hier een goedkoper album van kunnen maken. De typische lezer van de Europese strip koopt dit toch wel, maar dit verhaal heeft potentieel om ook een groter publiek aan te spreken. Je kunt dit zelfs aan een avontuurlijk ingestelde mangalezer voorleggen.

Het is een puik album. Laat deel 2 maar komen.

Oliver Page en de Tijddoders

Oliver Page en de Tijddoders
3 5 0 1
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels