Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Meet the Skrulls en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Drie nieuwe comics die je deze week een kans moet geven, met op één eentje voor de fans van Captain Marvel.

Meet the Skrulls #1 door Robbie Thompson en Niko Henrichon (8/10, Matti)

Maak kennis met de Warner-familie, je klassieke gezinnetje. Of dat zou je toch denken, want wat niemand weet, is dat het viertal stiekem aliens zijn die van vorm kunnen veranderen. Je leerde de Skrulls kennen in de nieuwe film van Captain Marvel, dus is het ook logisch dat scenarist Thompson en tekenaar Henrichon mogen uitpakken met een eigenzinnige blik op dit boosaardig alienras dat de Aarde wil veroveren.

De schetsachtige tekeningen van Henrichon lijken op het eerste gezicht iets te stijf, maar hoe verder je leest, hoe beter het verhaal en de tekeningen beginnen te klikken met elkaar. Ik dacht meteen dat Meet the Skrulls wel wat weg ging hebben van The Vision van Tom King, over robots die mensen willen zijn, maar dit blijven duidelijk aliens die mensen een kopje kleiner willen maken. Totdat onthuld wordt dat het verleden barsten heeft gemaakt in de weg naar hun doel.

Ronin Island #1 door Greg Pak en Giannis Milonogiannis (6/10, Matti)

Tijd voor wat Oosterse alternatieve geschiedenis met Ronin Island. In de 19de eeuw werden Japan, Korea en China zo goed als uitgeroeid en kwamen de overlevenden samen op een geheim eiland om een nieuwe, egalitaire samenleving te starten. Alsof de clash van culturen nog niet genoeg is, moeten jonge vechtersbazen (zij uit Korea, hij een afstammeling van samoerai-krijgers) het opnemen tegen een nieuwe dreiging: monsters die de mensheid willen uitroeien.

Ronin Island is een comic over samenwerken ondanks verschillen in cultuur. Het niet meest originele uitgangspunt komt uniek tot zijn recht tegen de achtergrond van een 19de-eeuws Azië. De tekeningen staan in schril contrast met wat ik net allemaal heb verteld: Ronin Island voelt aan als een strip voor een jonger publiek. Eentje die wel mooie dingen vertelt, maar dat wel heel snel doet waardoor de impact van de aankomende oorlog zijn doel wat mist.

Star Wars: Vader: Dark Visions #1 door Dennis Hopeless en Paolo Villanelli (7/10, Matti)

Marvel blijft maar comics over Darth Vader op ons afvuren. Je kan ze meestal bestempelen als uitdiepingen van het iconische personage waarvan we niet wisten dat we ze wilden. Ook Vader: Dark Visions moet een nieuwe kant tonen van de slechterik. Niet iedereen bekijkt de Sith Lord als de verpersoonlijking van het kwaad. Nee, in de uithoeken van het sterrenstelsel is hij de zwarte ridder op het witte paard.

Na het lezen is het duidelijk dat Vader: Dark Visions een anthologiereeks wordt met kortverhalen rond heldhaftige daden van Darth Vader. In het openingsnummer neemt hij het op tegen een gigantisch beest dat angst zaait op een post-apocalyptische planeet. Zijn triomf wordt verteld vanuit het standpunt van een jonge bewoner, waardoor Vader heel imposant en bijna als een god overkomt. Ik ben benieuwd of de volgende nummers in de minireeks ook zo weinig nuance zullen hebben, want zomaar de ultieme slechterik een hart van goud geven zonder ooit de weerszijde van de medaille te tonen, klinkt nu ook niet echt als goed verhalen vertellen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels