Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #56: Ori and the Will of the Wisps en Okami HD

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Ori and the Will of the Wisps

Michiel: Ik heb net het vervolg op het schitterende Ori and the Blind Forest uitgespeeld, en ook Will of the Wisps is een prachtige ervaring. Na het einde van het eerste spel, helpt Ori om Ku, het laatste kindje van Kuro, op te voeden. Na een adembenemende eerste vlucht komen ze echter in een storm terecht en verliezen ze elkaar in een vreemd bos. Ori moet dus proberen om zijn vriend terug te vinden en samen met hem terug te keren. Net zoals in het vorige spel is het begin en het einde van dit avontuur narratief bijzonder sterk, en is het zeker niet verboden om je traantjes te laten vloeien. In tegenstelling tot het vorige spel is het deel ertussen een beetje minder en is de antagonist – hoewel andermaal afschrikwekkend – minder interessant dan Kuro. De makers gingen weer voor een tragisch verleden, maar helemaal is dat toch niet gelukt.

Prachtig!
© Xbox Game Studios

Wie het vorige spel heeft gespeeld, zal zich meteen in de gameplay van dit spel thuis voelen. Toch zijn er een aantal nieuwigheden. Zo heb je een heel arsenaal wapens en abilities om uit te kiezen, en moet je je energie niet meer gebruiken om te bewaren. Je merkt wel veel de invloed van Hollow Knight: maps van de area moeten kopen (hoewel je ze zelf ook wel invult), side quests, jezelf kunnen genezen met je energie, charms die je kan aandoen om een bepaalde build te maken, … Ach ja, als je toch een spel wat moet nadoen, is Hollow Knight natuurlijk een goede keuze. En uiteraard ziet het spel er weer ongelooflijk schitterend uit en is de muziek van de bovenste plank (misschien zelfs beter dan die van het eerste spel, hoewel iedereen daar een eigen keuze in zal moeten maken). Wie een emotioneel verhaal of een goede metroidvania wil, moet Ori and the WIll of the Wisps echt spelen!

© Xbox Game Studios

Okami HD

Matti: Nu iedereen deze week in Animal Crossing: New Horizons dook om hun gedachten te verzetten, wou ik mezelf, zonder Switch, ook nog eens verliezen in een uniek vormgegeven wereld. Een opvallende naam in mijn backlog op PlayStation 4 stond in een mum van tijd klaar om te spelen: Okami HD.

Toen het spel voor de eerste keer uitkwam in 2006 werd Okami bejubeld als een goddelijk avontuur dat vormgegeven is zoals geen ander. De gameplay geïnspireerd door The Legend of Zelda en het feit dat je echt kon schilderen (daarmee vecht je en los je puzzels op) met je controller op de Wii zetten de game op mijn radar, maar jaren later had ik Okami nog altijd nooit gespeeld. Tot nu dus.

De remaster van het 14 jaar oude spel toont dat Okami nog niks aan charme of inventiviteit heeft ingeboet. Als wolf bevrijd ik de natuur om het kwade te bestrijden, maar ondertussen neem ik pauzes om vogeltjes of zwijntjes te voederen en babbeltjes te slaan met cartooneske figuren. Op mijn manier maak ik er een even chille game van als Animal Crossing en gecombineerd met het grote avontuur errond is Okami HD het perfecte spel om even de zorgen van de realiteit te vergeten.

© Capcom
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels