Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De realistische Pokémon in Detective Pikachu zijn een prachtige nachtmerrie

Detective Pikachu introduceert de Pocket Monsters in een live-action wereld en de eerste trailer ervan kon verrassend veel harten veroveren. Pokémon en CGI, het werkt beter dan iedereen ooit had durven dromen.

Je hoefde gisteren Twitter of Facebook maar te openen en je werd geconfronteerd met de meest besproken nieuwe trailer van het moment. Niet de onverwachte teaser voor Toy Story 4, maar wel de al even onaangekondigde beelden voor Detective Pikachu zetten het internet in rep en roer. De film, gebaseerd op een spin-off en niet een hervertelling van de originele games, plaatst onze favoriete monsters in de neonverlichte, echte wereld.

De fotorealistische Pokémon overtuigen bijna helemaal

The Pokémon Company en Legendary Pictures smoorden onze cynische gedachten over de zoveelste gameverfilming die gedoemd was om te falen. Is het de levendige wereld vol beestjes? Of de stem van Ryan Reynolds? Nee, volgens mij kijken we allemaal reikhalzend uit naar deze film door de schattigheid van een levensechte Pikachu en de huiver die andere fotorealistische Pokémon opwekken.

We kregen heel wat Pokémon te zien in de trailer, maar prominent aanwezig waren Pikachu, Psyduck, Jigglypuff, Charizard, Greninja en de horror genaamd Mr. Mime. Allemaal hebben ze een textuur gekregen die helemaal niet meer strookt met hoe we de beesten kennen uit de games, tekenfilms en kaarten. We kunnen wel nog door de vingers zien dat sommige Pokémon nog iets te onafgewerkt lijken in de trailer, zoals de kudde Bulbasaurs spelend in het water.

Pikachu doet denken aan oude Photoshops van hoe Pokémon er in het echt zouden uitzien. Een pluiziger ding dan hem vind je gewoonweg niet. Schokkender is hoe harig Jigglypuff is, wie dacht er nog dat hij gewoon een gladde ballon was met een toefje haar op zijn kop? Pysduck voldoet compleet aan zijn beschrijving in de Pokédex: eeuwig geplaagd door hoofdpijn, en als gevolg heeft hij trekken mee van een junkie. En Charizard, die ziet er oprecht draconisch uit.

Mr. Mime is the stuff of nightmares

Het is de introductie van Mr. Mime die mij deed beseffen hoe hard deze film speelt met ons collectief idee van Pokémon. De scène is even grappig als eng. Mr. Mime heeft er natuurlijk altijd al afstotelijk uitgezien (het lijkt wel een hybride tussen mens en Pokémon), maar Detective Pikachu toont met hem hoe absurd deze wereld is. Wat we zouden kunnen vergissen voor haar en kledij is eigenlijk allemaal huid, inclusief blinkende stoppeltjes haar. Gecombineerd met zijn dode blik blijft zijn beeld me afgelopen nacht plagen in mijn nachtmerries.

Detective Pikachu zet de perceptie van Pokémon op zijn kop

Stuk voor stuk zetten de fotorealistische animaties onze perceptie van hoe Pokémon eruitzien op zijn kop en dat maakt hen zo aantrekkelijk. Het is immens verfrissend om een totaal andere visie te zien van iconische personages die al meer dan twintig jaar deel uitmaken van onze popcultuur. We zijn hun afbeeldingen zo gewend geworden dat ze niet meer opvielen. De gedurfde zet schudde alleszins heel wat fans wakker, maar nu is het wachten of het eindresultaat onze aangewakkerde hoge verwachtingen kan inlossen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels