Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

dragons-cave box art

Dragon’s Cave review: de lokroep van het goud

Draken, grote dodelijke wezens die tot onze verbeelding spreken. Vuurspuwend en beangstigend. Maar wat ze vooral graag verzamelen is goud. Dwergen aan de andere kant houden ook wel van een mooi goudstukje. De wrevel tussen deze 2 kan wel eens hoog oplopen. Zeker als die duivelse dwergen in de Dragon’s Cave binnendringen om alles te stelen!

Spelontwerp:
Uitgever: Blue Orange
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 7+
Speelduur: 20 min.

dragons cave overview

Dragon’s Cave is vooral bekend als het “push your luck” genre, waarin spelers proberen hun acties te maximaliseren. Als we te hebberig worden, kan het natuurlijk wel eens fout lopen.

In Dragon’s Cave is het doel van de spelers om de meeste buit van de draak te stelen. Elke speler is een Dwerg, die onderweg, terwijl hij door de grot sluipt, goudstukken mee grijpt.

In Dragon’s Cave is het doel van de spelers om de meeste buit van de draak te stelen. Elke speler is een Dwerg, die onderweg, terwijl hij door de grot sluipt, goudstukken mee grijpt. Gedurende het spel spelen de spelers ook om de beurt als de draak, waarbij ze hun best doen om tegenstanders in te schatten en hun volgende zetten te voorspellen. Als ze dit correct doen dan kunnen ze deze tegenwerken om dat mooie goud te verwerven.

Elke speler krijgt een identieke kaartenhand, een beurs en een schatkist. Hun figuren beginnen aan het begin van het bord, en één speler wordt geselecteerd om als draak te spelen voor de eerste ronde.

dragon-s-cave_playerboard

De beurt is vrij eenvoudig: alle spelers kiezen stiekem een kaart uit hun hand om te spelen, en ze onthullen deze allemaal tegelijk.

De beurt is vrij eenvoudig: alle spelers kiezen stiekem een kaart uit hun hand om te spelen, en ze onthullen deze allemaal tegelijk. Kaarten worden niet terug in hun hand genomen tenzij de schatkistkaart gespeeld wordt. De drakenspeler weet dus altijd wie nog welke kleuren kan spelen. Afhankelijk van welke kaart de drakenspeler kiest, gebeuren er 1 van 3 dingen met de dwergenspelers.

  1. Als een ontdekkingsreiziger een andere kaartkleur kiest dan de drakenspeler, zet ze haar dwerg op het volgende veld dat overeenkomt met de kleur van haar kaart.
  2. Als ze dezelfde kaartkleur kiest als de drakenspeler, gaat ze terug naar het laatste veld dat overeenkomt met haar kaartkleur. Hierbij gaat ze ook een deel van haar goud verliezen.
  3. Als ze haar “schatkist”-kaart speelt, wordt al het goud op haar beurs in haar schatkist gelegd. Door het uitspelen van deze kaart kan de speler ook al haar kaarten die ze al gespeeld heeft terug in haar hand nemen. Goud in de schatkist is veilig voor de rest van het spel en kan niet meer verloren worden.
dragons-cave_pieces

Als de draak een speler “vangt” door dezelfde kaartkleur te spelen, kan deze speler een deel van haar goud verliezen.

Als de draak een speler “vangt” door dezelfde kaartkleur te spelen, kan deze speler een deel van haar goud verliezen. Ze verdeelt in het geheim al het goud op beurs in haar twee handen en toont haar 2 gesloten handen aan de drakenspeler. De drakenspeler kiest één van haar handen, en al het goud in dat hand gaat terug naar de voorraad.

Een speler die gevangen wordt door de draak mag ook al zijn gespeelde kaarten terug in zijn hand nemen. Spelers mogen 0 goudstukken in hun handen nemen maar je moet zelf inschatten of dit het risico waard is!

Dragons cave dwergen

Een speler die naar een nieuw veld gaat, krijgt een beloning van die locatie. Wanneer een speler gouden munten verdient, worden deze op haar beurs gelegd; ze kan deze alleen veilig stellen als ze haar schatkistkaart speelt. om ze veilig weg te leggen.

De drakenspeler probeert haar tegenstanders te in te schatten, en omgekeerd.

De drakenspeler probeert haar tegenstanders in te schatten, en omgekeerd. Ze weet wat iedereen hun opties zijn, gebaseerd op welke kaarten wel of niet gespeeld zijn. De spelers hebben beperkte keuzes maar dat maakt het juist leuk. Heerlijk bluffen en pokerface bovenhalen is dus zeker de boodschap.

Het spel gaat verder totdat iemand de grot van de draak bereikt. Op dat moment wint de speler die het meeste goudstukken in zijn bezit heeft! Voor dit tellen alle goudstukken in haar beurs en schatkist. De eerste speler die de grot bereikt, krijgt bovendien nog een 4 goudstukken extra!

Dragon’s Cave ziet er mooi uit op de tafel, met heldere, makkelijk te onderscheiden kleuren en coole, 3D-schatkisten. De cartoony look past goed bij de uitstraling  van het spel,
Kwalitatief is het zeker een van de topspellen op de markt.

Bangelijk simpel

Dragon's Cave
3 5 0 1
Dragon's Cave is zeer zeker geschikt als een gateway game. Het speelt vlot, is leuk en jongere spelers worden er vlug in betrokken. Ze zullen meer geavanceerde concepten van geluk en risico/beloning vlug onder de knie krijgen in deze grot!
Dragon's Cave is zeer zeker geschikt als een gateway game. Het speelt vlot, is leuk en jongere spelers worden er vlug in betrokken. Ze zullen meer geavanceerde concepten van geluk en risico/beloning vlug onder de knie krijgen in deze grot!
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels