Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

New Challengers #1 review: een sprong in het onbekende

Maak in deze nieuwe avonturencomic van DC Comics kennis met de Challengers of the Unknown.

Verandering van spijs doet eten en daarom was het tijd om een van de nieuwe reeksen van DC Comics uit te proberen. Het is ook het ideale moment om in de wereld van DC Comics te duiken want twee jaar na de DC Rebirth-relaunch (dat opnieuw een meer klassiek superheldenuniversum installeerde) komt nu The New Age of DC Heroes. De bedoeling ervan is om na de gebeurtenissen uit de Dark Nights: Metal-verhaallijn grote schrijvers en tekenaars samen te zetten om iets origineels te doen met bestaande én nieuwe personages.

New Challengers is een van die gloednieuwe reeksen waarin je onbekende personages leert kennen. Voorkennis is dus niet echt vereist, maar het maakt het lezen toch gemakkelijker. New Challengers is eigenlijk de herlancering van Challengers of the Unknown, een comic over een groep avonturiers bedacht door Jack Kirby uit 1957. Het was pure sciencefictionpulp die de nieuwste incarnatie goed weet te moderniseren.

De grootste troef van New Challengers #1 ligt in het onbekende. De gebeurtenissen en het gegeven van de Challengers of the Unknown is even onbekend voor de hoofdpersonages als voor de lezer. Vier mensen worden getransporteerd op het moment dat ze stierven en worden als het ware verplicht om helden te worden. De verantwoordelijke voor hun verrijzenis is een professor die hen dan ook uitstuurt op bevreemdende opdrachten. En neen, het zijn geen X-Men. Deze avonturiers van het onbekende moeten berusten op hun samenwerking en bekwaamheid.

Scenaristen Scott Snyder en Aaron Gillespie schuiven zowel het mysterieuze, donkere avontuur als de introductie van de personages naar voren. Eén nummer voor dat allebei is duidelijk te krap. Ook al wordt de geschiedenis van de Challengers beknopt uitgelegd, als lezer heb je buiten één personage, een apothekeres die stiekem een dokterspraktijk had, nog geen band met de vier gloednieuwe helden. Tekenaar Andy Kubert, net als zijn broer Adam een oudgediende bij DC Comics, brengt dat allemaal met scherpe verve in beeld. Hij schittert vooral bij de hints naar de fantastische werelden die ontdekt zullen worden in de volgende nummers.

New Challengers #1 is geschreven door Scott Snyder en Aaron Gillespie, getekend door Andy Kuberten uitgegeven door DC Comics op 16 mei 2018.

Avontuurlijk

Avontuurlijk
3 5 0 1
New Challengers is een comic die je zeker eens moet uitproberen, ook al zal je misschien verward zijn achteraf. Er moet duidelijk nog veel uitgelegd worden, maar het avontuurlijke zit er zeker in. Naar ons gevoel kan New Challengers wel eens heel intens worden!
New Challengers is een comic die je zeker eens moet uitproberen, ook al zal je misschien verward zijn achteraf. Er moet duidelijk nog veel uitgelegd worden, maar het avontuurlijke zit er zeker in. Naar ons gevoel kan New Challengers wel eens heel intens worden!
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels