Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Just Dance 2020 review: alors on danse

Tijdens de koude wintermaanden is het niet altijd gemakkelijk om jezelf te overtuigen om het huis te verlaten. Het is koud buiten, het duurt lang voor je opgewarmd bent, het is vroeg donker,.. Kortom, het is niet moeilijk om een excuus te zoeken om binnen te blijven. Gelukkig is dat tegenwoordig geen excuus meer om niet meer in beweging te zijn. Sporten tijdens het gamen is niets nieuws. We moeten maar naar de recente release van Ring Fit Adventure kijken om te zien dat er nog steeds nieuwe pogingen worden genomen om gamers uit de zetel te sleuren. We hebben al veel sportieve games zien komen en gaan door de jaren heen, maar Just Dance is een van de weinige franchises die nog steeds sterk bezig is en actief gespeeld wordt.

Ontwikkelaar: Ubisoft Paris
Uitgever: Ubisoft
Platform: PS4 (Switch, Wii, Xbox One, Google Stadia)
Aantal spelers: 1-6 (lokaal) + online multiplayer
Release: 5 november 2019

Smartphone gebruikt als Just Dance-controller.

Reviewcopy bekomen via uitgever.

© Ubisoft

I bet you look good on the dance floor

Felle kleuren, uitnodigende geluiden en hier en daar mensen verkleed als een panda of een exotische vogel.

Wanneer je Just Dance 2020 speelt, mag je je verwachten aan een hele lading kleurrijke menu’s en dansjes. De huisstijl bij de games bestaat dan ook uit een overload aan felle kleuren en dansende dieren. Voor de 2020-versie is dat niet anders.

De interface kan je besturen met je smartphone of de controller eigen aan je console. Het systeem is erg overzichtelijk waardoor je heel weinig tijd zal verliezen aan door menu’s te ploeteren en meteen aan het dansen kunt slaan.

Verder blijft de huisstijl van Just Dance dezelfde als die van de laatste jaren. Felle kleuren, uitnodigende geluiden en hier en daar mensen verkleed als een panda of een exotische vogel.

Visueel zijn alle dansen en achtergronden erg creatief in beeld gebracht en werkt het op een erg stimulerende manier waardoor je meteen zin hebt om verder te doen zodra je een nummer hebt afgerond.

© Ubisoft

Please don’t stop the music

Een nieuwe Just Dance-game is in essentie een nieuwe tracklist met een minimaal aangepaste interface.

Standaard heeft Just Dance 2020 zo’n 40 nummers. Deze nummers zijn voor een groot deel gericht op de huidige generatie kinderen, tieners en jonge twintigers. Gelukkig is er voldoende variatie in de artiestenlijst dat iedereen wel iets kan vinden dat in hun smaak past. De artiesten gaan van Billie Eilish tot K3en zelfs The Backstreet BoysToch is het grootste deel van de nummers recente hits. Je persoonlijke smaak bepaalt hoeveel genot je uit deze game zal halen.

Voor wie niet genoeg heeft met de originele 40 nummers bestaat er ook Just Dance Unlimited, in essentie een streamingabonnement dat versies van de game overschrijdt. Voor ongeveer €25 per jaar krijg je toegang tot meer dan 500 extra nummers. Je bent niet verplicht om dit aan te kopen, maar de game zal je voortdurend rond de oren slaan met de vraag of je je wilt abonneren. Gelukkig bieden ze een gratis maand aan voor mensen die het spel nieuw kopen.

© Ubisoft

Muzieksmaak is net waar het schoentje wringt bij mij. Qua gameplay is er in essentie niets veranderd aan het spel buiten de vorige generaties. Als het werkt, waarom zou je het fixen? In essentie is een nieuwe Just Dance-game dus enkel een nieuwe tracklist met een minimaal aangepaste interface. De muzieklijst zoals ze nu is zal voor sommige mensen ideaal lijken. Persoonlijk kan ik er met alle goede wil van de wereld misschien een handvol nummers uit halen waar ik graag naar luister, laat staan waar ik op wil dansen. Just Dance zou mij veel harder boeien als ik bij aankoop gewoon zelf een pak nummers mocht selecteren uit hun Unlimited-selectie. Of verkoop Just Dance puur als streamingdienst.

Ongeacht welke versie van Just Dance je in je bezit hebt, is het Unlimited aanbod exact hetzelfde. Of je fan zal zijn van Just Dance 2020 is dus grotendeels afhankelijk van hoe hard de muzieklijst jou aanspreekt. Door het vele pushen om toch maar de Unilimited-versie te kopen voelt het spel op zich soms alsof je de gratis versie speelt van een premium product.

So you think you can Just Dance

Door de verschillende gamechoreografieën, de slot machine en de All Star-modus kan je veel uren plezier uit deze game halen.

Je kan de game op verschillende manieren spelen naargelang de console die je bezit. In mijn geval op de PS4 kon ik kiezen tussen een Playstation Move-controller, een camera of gewoon via mijn smartphone. Gezien je dit spel zelfs nog voor de Nintendo Wii kan kopen, proberen de ontwikkelaars er toch voor te zorgen dat het spel toegankelijk is voor iedereen zonder dat het nodig is om dure extra controllers in huis te halen. Ik heb het gespeeld via mijn smartphone, wat gewoonlijk erg vlot werkte.

In het verleden heb ik Just Dance 2018 op dezelfde wijze gespeeld en ik vind dat beide games goed werken op deze manier. Just Dance 2020 werkt zelfs iets vlotter dan de oudere versie. Je ziet een coach op het scherm die een dansje in spiegelbeeld uitvoert. Met je smartphone in de juiste hand probeer je hun bewegingen zo goed mogelijk te volgen en hoge scores te halen.

© Ubisoft

Door te spelen verdien je muntjes, die je in een slot machine kan stoppen om prijzen te winnen. Deze prijzen gaan van stickers tot avatars tot alternatieve choreografieën. Prijzen vrijspelen via de slot machine is een van de leukste aspecten van de game. In voorgaande versies zag je je nieuw vrijgespeelde stickers toegevoegd worden aan een collectie in je album. In de 2020-versie zie je enkel welke sticker of avatar je op dat moment vrijspeelt en moet je zelf in een menu gaan graven om te zien hoeveel collecties je reeds compleet hebt.

Het spel heeft ook een Sweat Mode, dat in essentie een calorieënteller is tijdens het spelen. Het enige jammere hier is dat die teller zichzelf ook weer uitschakelt wanneer je naar een andere gamemodus gaat. Er is een All Star-modus waarin je nieuwe nummers kan vrijspelen door doorheen oudere nummers te reizen. Wanneer je deze selecteert, zal Sweat Mode zichzelf weer uitschakelen en weet je niet meer hoeveel calorieën je verbrand hebt.

Het spel biedt veel variatie qua moeilijkheidsgraad en heeft ook een modus speciaal voor kinderen. Je kan tevens online gaan via de World Dance Floor.

Door de verschillende gamechoreografieën, de slot machine en de All Star-modus kan je veel uren plezier uit deze game halen. Opnieuw is dit afhankelijk van je persoonlijke smaak, overweeg dus zeker de tracklist om te bepalen of dit de game voor jou is.

© Ubisoft
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels