Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dungeon_Alchemist_title

Dungeon Alchemist: interior design voor uw kerkers

Sinds ik mijn eerste rollenspel speelde, was het bouwen van de wereld vaak een van de leuke, maar soms minder leuke dingen om te doen. Hoewel het ongelofelijk verrijkend was om personages, monsters, uitdagingen en veel meer te maken, was er 1 aspect waar ik ongelofelijk slecht in was: Kaarten tekenen voor iemand zoals ik die grafisch ongeschikt verklaard is, was nooit de aangenaamste ervaring. Gelukkig is er nu Dungeon Alchemist!

Spelontwerp:  Wim De Hert & Karel Crombecq
Uitgever: Self published

In onze huidige tijden waar online de nieuwe norm is, merkte ik al vlug op dat de nood voor duidelijke beschrijvingen gevoelig steeg tijdens een spel. Dat hield dan ook in dat er menig uur online gezocht werd om de wereld zo goed mogelijk voor te stellen aan mijn spelers. Er zijn veel sites en software die dit toelaten maar ze zijn niet altijd even intuïtief. Enkele dagen geleden viel mijn lodderig oog op een Kickstarter-project van Belgische bodem: Dungeon Alchemist.

100% puur Belgisch!

“Bon, wat maakt dit dan anders dan anders?” dacht ik toen het introfilmpje begon te spelen? Wel beste lezer, Wim en Karel geven een kleine demo van wat de mogelijkheden zullen zijn. Ik nodig je dan ook uit om even een kijkje te nemen!

Pick a card, Any card!

Size

Dungeon Alchemist laat je door enkele simpele stappen lopen.

Dungeon Alchemist laat je door enkele simpele stappen lopen. je begint met een grootte van je kaart te kiezen, van een simpel blad tot een tafelblad groot. Daarna kies je een thema uit de vele opties en je kan beginnen.
Een simpele muisklik later trek je een kamer en die wordt ingevuld met een vlotheid waarmee je zou willen dat een verhuis verloopt.

thema

In enkele seconden staan er tafels, banken, kaarsen, kasten en veel meer.

In enkele seconden staan er tafels, banken, kaarsen, kasten en veel meer. Een van de leuke opties die Dungeon Alchemist biedt, is dat alle objecten in die kamer aan te passen zijn, Je kan ze verplaatsen, draaien en buitensmijten. Pas je even vlug het thema aan dan wordt ook de kamer volledig aangepast.

huisje

Aan uw linkerkant ziet u de slaapkamer

Dungeon Alchemist laat je ook toe vlot je creaties van alle kanten te bekijken. Een druk op de knop en het vloeit in een 3D-zicht waarbij je goed kan kijken wat je creatie gaat tonen aan je spelers.

3d

Ben je gelukkig met je eindresultaat?

Ben je gelukkig met je eindresultaat? Gewoon even opslaan om in je favoriete virtuele tabletop te gebruiken. Uitprinten is even gemakkelijk. Even later komt je gekozen kaart uit de printer gerold.

bos

Dungeon Alchemist ziet er uit als een stevig stukje software dat menig Game Master het leven gemakkelijker zal maken. Je kan het nog even op Kickstarter terug vinden. De zielen die zich aan het avontuur gaan, wagen zullen niet teleurgesteld zijn!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels