Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Living With Yourself review: want twee Paul Rudds is beter dan één

In Living with Yourself sieren twee Paul Rudds je kleine scherm in een hoogst bingebare serie die doet denken aan het werk van filmmaker Charlie Kaufman voor een breed publiek.

Netflix is van alle markten thuis, maar de streamingdienst lijkt de laatste tijd opvallend uit te pakken met korte series die met een vleugje sciencefiction heel herkenbare verhalen vertellen. Maniac en Russian Doll zijn het soort auteurstelevisie die doen denken aan de scenario’s van Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Adaptation en meer unieke films). Living with Yourself past in dat rijtje, wel als een lightversie en met een grote troef genaamd Paul Rudd.

Rudd speelt Miles, een man die zich elke dag opnieuw door het leven moet sleuren ondanks zijn vrouw die hem graag ziet (Aisling Bea) en zijn talent als reclameman. Miles neemt elke dag opnieuw een beetje meer afstand van allebei, en van zichzelf, tot hij de kans krijgt om een betere versie van zichzelf te worden. Alleen loopt het proces fout: Miles blijft achter met zijn betere versie, alleen is het een kloon die nu ook een plaats in zijn wereld opeist.

©️ Netflix

De twee varianten op Miles die Rudd speelt, op een heel ingetogen manier met maar zelden de komische uitspattingen waarvoor we hem zo graag zien, zijn twee gezichten van dezelfde man. Het zijn gezichten waarmee we allemaal weleens worstelen, ook al zouden we willen van niet voor de bestwil van onze omgeving.

De nieuwe Miles is in principe de oude Miles, met evenveel levenslust en humor als toen zijn vrouw Kate voor hem ooit viel. Zij en de omgeving van Miles kunnen hun ogen amper geloven want wie is deze Miles en wat is er met de oude gebeurd, zonder dat ze natuurlijk weten van de dubbelganger.

©️ Netflix

Rudd draagt Living with Yourself niet alleen. Door de wisselende invalshoeken per aflevering op de gebeurtenissen, gelijkaardig aan De Dag, wordt de serie halverwege ook de serie van Bea. Samen zorgen ze voor een romantisch en teder verhaal over een depressie, midlifecrisis, verloren potentieel of relatiesleur (kies er een paar).

Living with Yourself is uiteindelijk de zoveelste parabel die ons er onsubtiel op wijst dat we content moeten zijn met wat we hebben. Maar de les is zo vlot en fris verteld door talent dat onverwacht uit de hoek komt, dat Living with Yourself een welgekomen geheugensteuntje is waarvan we graag meer willen zien.

Het volledige seizoen van Living with Yourself staat vanaf vandaag op Netflix en heb je tegen zondag uitgekeken.

Bingebaar

Bingebaar
4 5 0 1
Living with Yourself heb je meteen uitgekeken zonder dat het daarbij ook zo rap vergeetbaar is. Zowel een ingetogen Paul Rudd als zijn tegenspeelster Bea Aisling doen je meevoelen met mensen die vastzitten in het leven en eraan willen werken.
Living with Yourself heb je meteen uitgekeken zonder dat het daarbij ook zo rap vergeetbaar is. Zowel een ingetogen Paul Rudd als zijn tegenspeelster Bea Aisling doen je meevoelen met mensen die vastzitten in het leven en eraan willen werken.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels