Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Spiel 2019

Spiel 2019: Een wereld vol boardgames!

In de laatste jaren zijn boardgames volwassen geworden in ons kleine Belgenlandje. Maar wist u dat er ook een wereld is die zich 1 maal per jaar zoals een mystieke kermis laat tonen? Spiel is sinds een aantal decennia uitgegroeid tot “the place to be” voor uw jaarlijkse boardgame-fix!

Wat is Spiel?

Wel in het kort:
Spiel is 4 dagen alle nieuwe board games ontdekken in Essen in Duitsland.
In het lang:

Je komt er aan in de gigantische Messe halle waar er zich verschillende keren Flanders Expo aan zalen bevinden met zowel alle grote board game developers als persoonlijke gefunde projecten.

Je komt er aan in de gigantische Messe halle waarin er zich verschillende keren Flanders Expo aan zalen bevinden met zowel iedere grote boardgamedeveloper als persoonlijk gefunde projecten.
Dit jaar kan je tot bijna 1000! nieuwe artikelen vinden die zich op de markt geworpen hebben of er binnenkort zullen aankomen. Kickstarters en concepten worden er gepromoot en natuurlijk zijn er eindeloze dingen te kopen. Tweedehands, nieuwe games in superinteressante bundels of oude bekenden aan een mooi prijsje. Spiel heeft voor elk wat wils.

Natuurlijk kan je niet zomaar rondlopen en kopen. Er zijn talloze demo’s te beleven, al moet je soms wel even wachten of reserveren, en verschillende evenementen waar je kan aan deelnemen als je dat zo bevalt!

Je eerste ervaring

Guide Spiel

Maar natuurlijk is het misschien wel wat intimiderend om naar deze grote happening te gaan. Wel geen zorgen. Geekster is er al enkele jaren trouw op post. We hebben onze ervaringen gebundeld in deze handige tips om het allemaal wat gemakkelijker te laten verlopen! Zo hip zijn we immers wel!.

1 of meerdere dagen?

Eerst en vooral is het belangrijk om te beslissen hoeveel tijd je wil doorbrengen. Wil je gewoon eens proeven, je familie meebrengen als gezellige uitstap of eens de kat uit de boom kijken?

Eerst en vooral is het belangrijk om te beslissen hoeveel tijd je wil doorbrengen. Wil je gewoon eens proeven, je familie meebrengen als gezellige uitstap of eens de kat uit de boom kijken? Wel dan raden we je aan om voor 1 dag af te zakken naar Spiel. Ben je echter van plan om serieus wat te browsen of je te verdiepen in je favoriete games? Dan kan je beter enkele dagen voor je rekening nemen.

Spiel loopt over 4 dagen, van donderdag tot zondag, en is iedere dag open van 10 tot 18h. Tickets kan je zonder problemen aan de deur kopen maar het is zeker gemakkelijk om deze hier online te bestellen om wat tijd te winnen. Hou er ook rekening mee dat Essen een vlotte  2 uur rijden is van Brussel dus je best ook vroeg vertrekt om rekening te houden met de avondspits. Verblijf je meerdere dagen dan geven wij er de voorkeur aan om zelfs op de avond voor je bezoek te vertrekken zodat je fris en monter aanwezig kan zijn.

road trip spiel

Verblijven in Essen

Er zijn verschillende opties om in en rond Spiel te verblijven. We geven er hier enkele mee maar een vlugge Google-search zal je zeker helpen. Let wel, Spiel is super populair dus misschien is het ook wel goed om op tijd te reserveren. Er zijn verschillende deftige jeugdherbergen in Essen zelf of op een korte afstand rijden ervan.

Hotels: HRS.
Bij mensen thuis: Airbnb.
Holiday Apartments: Home Away.

Spiel room

Voor we aankomen

Goed, dit is allemaal geboekt en geregeld. Nu wat neem je juist mee naar Spiel?
Wel, er zijn toch wel een aantal dingen die je gaat nodig hebben om het leven gemakkelijker te maken.

  • Een lunchpakket: Spiel heeft veel kraampjes met eten maar de kostprijs kan wel oplopen. Als je tijd en zin hebt is een eigen lunchpakket zeker geen overbodige luxe.
  • Genoeg te drinken: tussen duizenden mensen lopen is dorstig werk. Een fles water in je rugzak steken (is volledig toegelaten trouwens) zal je zeker deugd doen.
  • Wisselgeld! Veel vendors bieden wel online betaling aan maar met de pakketten en andere prijzen dan we hier gewoon zijn worden die 1 en 2 euromunten zeker geapprecieerd!
  • Een stevige rugzak en draagzakken: Boardgames kunnen zwaar doorwegen, als je comfortabel wil zijn en niet met 100 zakken wil rondlopen is dit ten zeerste aangeraden!
  • Het grondplan: Hier kan je zeker niets fout mee doen. Wat voorbereidend werk voor je favorieten op te zoeken om ze zo in de juiste zaal te vinden is van levensbelang!
  • Stevige wandelschoenen: Je staat er niet bij stil (pun intended) hoeveel kilometer je gaat wandelen op een dagje Spiel. Stevige schoenen zijn een must dus we raden je zeker aan om geen nieuwe in te lopen!
  • Een WhatsApp-groep of FB-groep met je vrienden: Je wordt ongelofelijk gemakkelijk afgeleid op dit evenement dus elkaar vlotjes kunnen terug vinden of contacteren is handig.
  • Een lijst met wat je zeker wil bezoeken of spelen: Hou er rekening mee dat je voor sommige games moet reserveren omdat de vraag zo groot is. Weten wat je wil doen helpt hier bij.

Zo, hints en tips gegeven. Info te vinden. Ik denk dat we er klaar voor zijn. Wij verontschuldigen ons nu al om jullie verslaafd te maken aan dit megacoole evenement en alle euro’s die je gaat uitgeven om de collectie boardgames te laten groeien. We kunnen alleen maar toegeven dat gedeelde smart, halve smart is. Dus informeer je vrienden, stuur ze naar dit artikel en neem ze mee! Roadtrip naar Spiel voor iedereen!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels