Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: El Camino, The Clinton Affair, Binti en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

El Camino: a Breaking Bad Movie

Deze Breaking Bad-film speelt zich af na de laatste aflevering van de serie, Felina. Jesse Pinkman (Aaron Paul) gaat zijn vrijheid achterna wanneer hij kan ontsnappen uit de hand van zijn ontvoerders, maar tegelijkertijd wordt hij nog altijd achterna gezeten door de politie. Vince Gilligan, de bedenker van de uitstekende reeks, staat ook aan het hoofd van deze productie.

Vanaf vrijdag 11 oktober op Netflix

Fractured

Wanneer een gezin op reis gaat, komt het dochtertje door een incident in het ziekenhuis terecht. De vader van het gezin verliest het bewustzijn door vermoeidheid, maar wanneer hij terug wakker wordt, probeert iedereen te ontkennen dat zijn vrouw en dochter ooit bestaan hebben. Toch is hij vastberaden om de samenzwering achter hun verdwijning bloot te leggen. Deze opzet doet een beetje denken aan Unsane, de ondergewaardeerde thriller van Steven Soderbergh, maar of Unfractured even goed zal zijn, is de vraag.

Vanaf vrijdag 11 oktober op Netflix

Mississippi Grind

Deze indieroadmovie van Captain Marvel-regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck brachten hen in het vizier van Kevin Feige, en je kan zien waarom. Het duo maakt van een eenvoudige opzet een film met inhoud en mooie vertolkingen. Uitgebluste gokverslaafde Gerry leert de charismatische Curtis kennen en besluit met hem mee te gaan op road trip. Onderweg leren ze elkaar en zichzelf kennen. Ryan Reynolds en Ben Mendelsohn zijn uitstekend gecast en leggen hun gevoel in mooie rollen.

Zaterdag 12 oktober op Canvas

Kong: Skull Island

Velen liepen misschien niet warm voor deze nieuwe King Kong-film maar toch heeft hij veel om van te houden: een topcast met onder andere Brie Larson, Tom Hiddleston en Samuel Jackson, de indrukwekkende effecten voor de monsters en vooral de prachtige cinematografie van Larry Fong. Ook zien we de eerste tekenen van een groter MCU (Monster CInematic Universe hier) maar worden ze niet onhandig in het verhaal geduwd. (Looking at you, The Mummy.)

Zondag 12 oktober op VIER

Tiananmen: The People versus the Party / Countdown to 1989: The Fall of the Berlin Wall

In 1989 onderging de wereld een aantal ingrijpende veranderingen. Het studentenprotest op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking werd bloedig beëindigd met honderden doden tot gevolg, maar was het grootste massale protest tegen de Communistische Partij sinds de revolutie in 1949. In ’89 viel ook de Berlijnse muur, die de stad jarenlang in twee had gesplitst. Voor de dertigste verjaardag van die gebeurtenissen zendt Canvas twee documentaires uit.

Zondag 13 oktober op Canvas / dinsdag 15 oktober op Canvas

The Clinton Affair

Eind de jaren 90 werd Monica Lewinsky verguisd door de wereldwijde pers en wereldbevolking omdat ze een affaire had gehad met president Bill Clinton. Die affaire leidde tot een afzettingsprocedure, en deze docureeks vertelt het hele verhaal, maar met een veel genuanceerdere visie. Lewinsky werkte zelf mee aan de documentaire.

Vanaf dinsdag 15 oktober op Canvas

The French Connection

In deze klassieke misdaadfilm van William Friedkin zoeken twee politieagenten naar de Franse connectie bij een drugssmokkel. Gene Hackman schittert in een spannende film die één van de meest iconische achtervolgingsscènes ooit voortbracht.

Donderdag 17 oktober op CAZ

Todos Lo Saben

Getrouwd koppel Penelope Cruz en Javier Bardem werken in deze film voor de vijfde keer samen en dat zorgt voor een meer dan geslaagde film. In de film zelf zijn ze echter niet getrouwd. Cruz speelt Laura, een Spaanse vrouw die in Buenos Aries woont, maar terugkeert naar huis voor een bruiloft. Daar ziet ze ook haar oude liefde Paco (Bardem) terug. Maar de trip wordt verstoord wanneer een van Laura’s dochters ontvoerd wordt. Maar achter die ontvoering blijkt er meer te zitten. Bardem en vooral Cruz zijn geweldig in deze film en ook het plot houdt je op het puntje van je stoel.

Maandag 14 oktober op Play More Relax

Binti

Deze film is dan misschien wel bedoeld voor jongeren maar ook volwassenen zal hij misschien wakker schudden. De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z’n mama, zodat ze in het land kunnen blijven. Als dit je nog niet overtuigt, geef ik ook mee dat de film de prijs voor Beste Jeugdfilm won op de Ensors.

Vrijdag 11 oktober op Play More Cinema

Colette

In het Frankrijk van de vroege 20e eeuw trouwt Colette (Keira Knightley) met de beroemde schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars (Dominic West). Al snel overtuigt Willy haar om zijn ghostwriter te worden. Colette schrijft daarop een semi-autobiografische roman over een brutaal en slim plattelandsmeisje. Claudine groeit uit tot een ongekend succes, maar niemand weet wie er echt achter het personage schuil gaat. Colette zelf breekt stilaan uit het beeld dat de maatschappij van haar heeft, op het vlak van relaties en seksualiteit.

Zaterdag 12 oktober op Play More Cinema

En ook nog deze klassiekers:

  • Love Actually: Kerst komt eraan, en dus deze romcom ook. Vanaf vrijdag 11 oktober op Netflix.
  • The Terminator: He’ll be back, binnenkort in Terminator: Dark Fate, maar hier begon het mee. Zaterdag 12 oktober op VIER.
  • The Walking Dead seizoen 10: Het tiende seizoen is net begonnen, en een elfde is al besteld. Ik kijk al een aantal seizoenen niet meer, maar blijft toch het vermelden waard. Vorige maandag begon het eerste seizoen en dus is het tussen de mazen van het net geglipt voor de vorige Tien om te zien, maar de eerste aflevering wordt nog herhaald. Elke zondagnacht wordt de nieuwe aflevering uitgezonden op Fox.
  • Alien: Chestbursters! Sigourney Weaver! Maandag 14 oktober op CAZ.

Dit is ondertussen de 11e editie van Tien om te zien, dus we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Hebben jullie graag meer tekst en minder aanraders, of net omgekeerd? Laat het ons weten!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels