Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: Between Two Ferns, Into the Spider-Verse, Inside Llewyn Davis en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

Between Two Ferns

Als je al een tijdje op het internet vertoeft, zal je wellicht al gehoord hebben van Between Two Ferns, de atypische en vaak hilarische sketch-interviewreeks van Zach Galifianakis. Op Funny or Die legde de acteur verschillende celebrities op de rooster, met nonsensvragen, een defensieve en ongemakkelijke houding en af en toe wat reclame. De aflevering met Barack Obama blijft legendarisch. Nu komt het format terug in een film op Netflix. De verschillende interviews worden nu gekaderd binnen een groter ‘verhaal’. Nadat Will Ferrell zijn mede-acteur saboteerde en zijn filmpjes uploadde op Funny or Die, werd Galifianakis overal uitgelachen. Nu wil Zach zijn reputatie herstellen, en daarom trekt hij de baan op om belangrijke interviews af te leggen. Bij de gasten zitten onder andere Matthew McConaughey, Benedict Cumberbatch, David Letterman, Paul Rudd, Brie Larson, Keanu Reeves, Chance the Rapper en Tessa Thompson.

Vanaf 20 september op Netflix

Criminal seizoen 1

In deze nieuwe procedural van Netflix was er blijkbaar niet veel budget voor locaties. Alle 12 afleveringen vinden namelijk plaats in de verhoorkamer van een politiebureau. Maar Criminal is niet alleen daarom uniek. De twaalf verhalen worden verteld in verschillende talen én landen: het VK, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In de Engelstalige afleveringen zal je onder andere David Tennant en Hayley Atwell zien opduiken als getuigen of verdachten. In het Franstalige deel doet ook de Belgische acteur Jérémie Renier mee. Benieuwd wat die internationale samenwerking zal opleveren op het kleine scherm.

Vanaf 20 september op Netflix

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Een van de meest originele en onverwacht geniale films van de voorbije jaren is vanaf deze week te herbekijken op Telenet. Terwijl een deel van Sony het liveactionsucces voor Spider-Man eindelijk had gevonden met Tom Holland, ging een team van Sony Animation aan de slag met een andere versie van de superheld. Het creatieve team wilde namelijk nieuwe animatietechnieken gebruiken om de film ook het uitzicht van een comic te geven. Het resultaat was deze Oscarwinnaar, een briljante animatiefilm die goed geschreven is, grappig, emotioneel én een streling voor het oog. Het Sony-verhaal: hoe je van geen Spider-Men plots naar twee zeer geslaagde versies kan gaan.

Vanaf 21 september op Play More Cinema

Coming to America

Kroonprins zkt vrouw, zo kan je deze komedie kort samenvatten. Wanneer prins Akeem gedwongen wordt tot een gearrangeerd huwelijk, vertrekt hij samen met zijn vriend en bediende naar New York. Daar wil hij een onafhankelijke, geschikte vrouw vinden. Hij laat al snel zijn oog op iemand vallen, maar alles verloopt toch niet helemaal volgens plan… In Coming to America zien we Eddie Murphy in topvorm. Zeker nu er een sequel in de maak is en Murphy binnenkort met Dolemite Is My Name opnieuw lijkt te gaan scoren, is dit het ideale moment om deze te (her)bekijken.

Vrijdag 20 september op CAZ

Inside Llewyn Davis

Op het internet staat deze film ook wel bekend als “die waarin Oscar Isaac prachtig haar heeft”, maar los daarvan is Inside Llewyn Davis ook echt een goede film. Isaac speelt de muzikant uit de titel die vastberaden is om het te maken, maar voorlopig nog niet veel succes of geluk gehad heeft. Het levert een mooi, intiem portret op van het artistieke leven, met een gevoelige vertolking van Isaac. De broers Coen laten een andere kant van zichzelf zien.

Vrijdag 20 september op vtm

Doctor Strange

De kans is groot dat je na Avengers: Infinity War uit de bioscoop kwam en zei “Doctor Strange was zo cool!”. De Marvel-magiër, gespeeld door Benedict Cumberbatch, kwam in die film volledig tot zijn recht. Zijn solofilm van twee jaar eerder werd over het algemeen goed onthaald, maar leek ook vlug weer vergeten. Na de madness van Endgame en de cameo van The Acient One is het dus de moeite om Stephen Strange opnieuw te leren kennen. Wellicht kijken we nu met een nieuwe appreciatie.

Zaterdag 21 september op Q2

The Talented Mr. Ripley

Matt Damon, Jude Law, Cate Blanchett en Gwyneth Paltrow werden nog verder het sterrendom in gekatapulteerd nadat deze thriller in 1999 verscheen. Wanneer Tom Ripley zich voordoet als een student van Princeton, valt er een opdracht in zijn schoot: een rijke vader wil hem betalen om zijn zoon uit Italië te halen. Wanneer dat hem niet meteen lukt, gaat Tom steeds extremer te werk. Een interessante film met een geweldige cast en een boodschap. Nog een weetje: Matt Damon gebruikte de naam van Laws personage, Dickie Greenleaf, als artiestennaam voor zijn cameo in Deadpool 2.

Zaterdag 21 september op BBC2

Black / Patser

Voor een double bill van de films van Adil El Arbi en Bilall Fallah moet je dit weekend op NPO3 zijn. Zaterdag is er Black, de verfilming van het gelijknamige boek van Dirk Bracke over een bendeoorlog in Brussel en het jonge koppeltje dat erdoor gevangen is. Zondag brengt Patser, een iets amusantere film over het drugsmilieu in Antwerpen.

Zaterdag 21 en zondag 22 september op NPO3

Emmy Awards

© Emmy Awards

De belangrijkste tv-prijzen worden dit weekend uitgereikt, en op ZES kan je de ceremonie in Los Angeles live volgen. We verwachten dat Game of Thrones nog een laatste keer beeldjes zal binnenhalen, maar ook Fleabag, Chernobyl en Barry maken kans op een aantal overwinningen.

Zondagnacht 22 september op ZES

Line of Duty seizoen 5

Het Verenigd Koninkrijk is op dit moment weinig verenigd, behalve in hun liefde voor deze politieserie. Line of Duty is al vijf jaar lang een van de meest populaire tv-series van het land ooit, en dat was met het meest recente seizoen niet anders. De serie draait om AC-12, een politie-eenheid die corruptie binnen hun eigen diensten opspoort. Elk seizoen onderzoekt het team een andere zaak, maar de serie grijpt vaak terug naar vorige seizoenen. Toch is het volgens velen geen probleem om in te pikken bij eender welk seizoen. Wanneer drie agenten neergeschoten worden tijdens een transport van in beslag genomen drugs, wordt het team ingeschakeld. De vele plotwendingen in deze serie van Jed Bodyguard Mercurio dragen zeker ook bij aan de populariteit.

Vanaf woensdag 25 september op BBC First

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels