Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Waar we naar uitkijken in 2018

Waar we naar uitkijken in 2018

Het laatste blaadje is van de kalender van 2017 gescheurd en intussen hebben we feestelijk het nieuwe jaar ingezet. De tijd tussen Kerst en Nieuwjaar is meestal voorzien om te reflecteren over het voorbije jaar en dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan! Maar nu wordt het hoog tijd om vooruit te denken. Er zal weer heel wat moois onze richting uitkomen in 2018. Traditiegetrouw organiseerden we onder de redactieleden een kleine rondvraag om te weten waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt.

Davy

Ni No Kuni II

Ni No Kuni 2 – Revenant Kingdom

Ik voel dat ik de laatste tijd teruggrijp naar games die mijlenver verwijderd zijn van de grimmige, brute realiteit. Het is ook één van de redenen waarom ik mezelf een Nintendo Switch heb aangeschaft. Mario Odyssey werkt zalvend na de frustraties van de dag. Ni No Kuni 2 – Revenant Kingdom is een game dat volledig voldoet aan die vereiste. De prachtige Studio Ghibliaanse tekenstijl, de prachtige magistrale orkestmuziek als soundtrack en de charmante personages zullen me ongetwijfeld terug in de wereld van Ni No Kuni halen. Ik mocht de game al even uittesten op Gamescom 2017 en daar beviel het nieuwe battle systeem me al behoorlijk. Het blijft echter afwachten of het niet al te repetitief wordt.

Annihilation

Enkele jaren geleden bevond ik me in een Fnac in Lissabon. Ik had een stapel comics gekocht als leesvoer tijdens de citytrip maar ik was daar eigenlijk al verbazingwekkend snel door. Dus zocht ik iets nieuws bij de Engelstalige boeken. Daar heb ik de boeken van Jeff VanderMeer ontdekt. Annihilation, het eerste boek in de Area X-trilogie, greep me keihard vast en verraste me dankzij de originele verhaallijn en de unieke sfeer. Dit jaar komt de filmadaptatie met Natalie Portman in de zalen enkel op Netflix (ER: *sadface*) en ik kan echt niet wachten. Regisseur Alex Garland heeft me volledig voor zich gewonnen met Ex Machina. Zeer benieuwd wat hij ervan zal maken.

Altered Carbon

Altered Carbon is de nieuwste scifireeks op Netflix. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin mensen hun bewustzijn kunnen overzetten van lichaam tot lichaam. Een rijke aristocraat wordt vermoord maar gelukkig had hij een back-up van zijn bewustzijn en die schakelt een ex-crimineel in om de zaak op te lossen. Een origineel verhaal, maar het was vooral de uitstekende kwaliteit uit de trailer die me overtuigde om de reeks in de gaten te houden.

Jeroen

Jurassic World Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom

Laat anderen maar uitkijken naar superhelden, Jeroen wil dino’s! Hoewel niets kan tippen aan de perfectie die Jurassic Park was, kwam Jurassic World aardig in de buurt. We keerden eindelijk terug naar Isla Nublar en kregen met Chris Pratts vertolking van Owen Grady een charismatische protagonist voor de nieuwe dinosaurussaga. Fallen Kingdom belooft actie en spektakel van de bovenste plank: het eiland dreigt te vergaan en ethische dilemma’s dringen zich op: moet de mens dieren redden die allang uitgestorven hoorden te zijn, maar door zijn toedoen weer de aarde bewandelen? Als kers op de taart krijgen we waar iedere Jurassic-fan op zat te wachten: meer Jeff Goldblum als Ian Malcolm!

De eerste editie van het Internationaal Stripfestival Antwerpen

Een internationaal stripfestival op eigen bodem, een Belgisch Angoulême… Dat was het plan van Ballon Media en Standaard Uitgeverij. Helaas raakte de editie die al in 2017 gepland stond niet tijdig georganiseerd. De website belooft alvast een hele belevingswereld rond strips, een boekenbeurs met nationale en internationale stripmakers en andere bekende stripgezichten in Antwerpen. Het is een ambitieus project, maar wel eentje dat, gezien onze rijke striptraditie, niet meer dan gerechtvaardigd is. We hopen dat het jaar vertraging de organisatie de kans heeft gegeven het IFA volledig op punt te stellen, want mislukken is eigenlijk geen optie.

Westworld seizoen 2

These violent delights have violent ends… En spectaculair gewelddadig was het einde van het eerste seizoen van Westworld zeker en vast. Met een enthousiasme dat slechts mijn liefde voor Game of Thrones en Stranger Things kan evenaren bingede ik de tien afleveringen in ijltempo. De reeks liet genoeg losse eindjes over voor een interessante sequel zonder geforceerd over te komen. Als het tweede seizoen ons net zoveel spannende plotwendingen, memorabele personages en fantastische muziek bezorgt, hebben we dit jaar weer goede vooruitzichten op televisiegebied.

Yves

nintendo

Nintendo in 2018

Als Geeksters meest bekwame Nintendo-watcher houd ik ook dit jaar het Japanse bedrijf nauwlettend in de gaten. 2017 was ongetwijfeld het jaar van de wedergeboorte voor het huis van Super Mario. Onlangs werd bekendgemaakt dat de Nintendo Switch de snelst verkochte console ooit is in de VS en zonet heeft de hybrid console ook nog eens de lifetime sales van de Wii U op 10 maanden ingehaald in het thuisland Japan. Iedereen verwachtte grootse dingen van de software die Nintendo zou uitbrengen op smartphones, maar het was de Switch die ons in snelheid nam. Voor 2018 verwacht ik dan ook dat de focus volledig op de nieuwe console zal liggen. De dames en heren in Kyoto willen naar verluidt ongeveer 30 miljoen exemplaren van de Switch verkopen het volgend fiscaal jaar (dat start op 1 april) dus intern zullen alle lichten op groen staat om zoveel mogelijk games uit te brengen op het nieuwe platform. Ook externe gameontwikkelaars zijn ondertussen wakker geschud, dus verwacht zeker aankondigingen van onder andere Bandai Namco, Square Enix en Capcom in de volgende maanden. Tenslotte zijn er zoals verwacht geruchten dat ook Nintendo zelf niet tevreden is met de behaalde resultaten van mobiele partner DeNA en zouden ze op zoek gaan naar bijkomende samenwerkingen voor de toekomst. Het wordt een interessant jaar.

Een overdosis aan films en series

Tenslotte wordt 2018 mijn persoonlijk jaar van de wedergeboorte, die als film- en serieliefhebber. Door omstandigheden heb ik deze hobby een beetje verwaarloosd het voorbije jaar, maar ik ben van plan daar absoluut verandering in te brengen. Zo zal ik proberen om iedere week tenminste één film te bekijken en start ik binnenkort met een heuse Marvel-marathon (ja, ik heb die boot volledig gemist.) Uiteraard zijn er de usual suspects zoals Jurassic World: Fallen Kingdom en Solo: A Star Wars Story. Enkele van mijn favoriete regisseurs: Damien Chazelle, Alfonso Cuarón, Luca Guadagnino, Steve McQueen en Steven Soderbergh brengen allemaal nieuw werk uit dit jaar. Maar ik kijk ook uit naar de minder bekende releases die me zoals ieder jaar weer zullen verrassen. Ook heb ik een serieuze inhaalbeweging te maken op het gebied van series. Er staat dan ook flink wat Netflix and chill op het menu voor mij dit jaar. Waar wacht ik eigenlijk nog op?

Elien

iw

Infinity War

Ik ging eerst voor een film gaan waarvan misschien niet iedereen weet dat ik ernaar uitkijk (Mamma Mia, don’t judge). Maar wie neem ik in de maling? Als die-hard Marvel-fan is er geen film waarop ik dit jaar meer wacht (ook de vorige jaren) dan Avengers: Infinity War. Dit is het moment waar 17 films (18 met Black Panther binnenkort) naartoe hebben gewerkt. En we kunnen er redelijk zeker van zijn dat deze film grote gevolgen zal hebben voor het Marvel Cinematic Universe. De titel van de opvolger is voorlopig nog Avengers 4, wat betekent dat de titel zélf al een spoiler is. Er zijn ook nog geen nieuwe solofilms aangekondigd behalve voor Spider-Man, Ant-Man en the Guardians. Shit is about to hit the fan, en je mag mij in april waarschijnlijk van de grond rapen. (En stiekem hoop ik een glimp op te vangen van Phil Coulson en co.)

Sharp Objects

Na Big Little Lies komt regisseur Jean-Marc Vallée met een nieuwe boekverfilming op het kleine scherm, bij HBO. In Sharp Objects volgen we Camille Preaker (Amy Adams), een journaliste die terugkeert naar haar geboorteplaats om over de moord op een meisje te schrijven. Daar komt ze weer in contact met haar moeder Adora (Patricia Clarkson) en halfzus Amma (Eliza Scanlen). Het boek was het debuut van Gillian Flynn, die we nog kennen van Gone Girl. In al haar werken staan complexe vrouwen centraal met een moeilijk verleden en een eigen leven vol ups en downs. We mogen ons dus weer verwachten aan een portret van interessante vrouwen met topactrices in de hoofdrol. Na Reese Witherspoon en Nicole Kidman waagt ook de 5-malig Oscargenomineerde Amy Adams zich aan tv. Ik kan niet wachten.

Meet Cute en Transcription

Dit jaar heb ik me voorgenomen om wat meer recente boeken te lezen. Binnenkort begin ik aan Meet Cute, een verzameling verhalen over, inderdaad, meet cutes, of charmante en schattige ontmoetingen tussen mensen. Binnenkort lijst ik een aantal boeken die verschijnen in 2018 op in een artikel, maar ik geef jullie nog de titel mee die na Meet Cute meteen bovenaan mijn to read-stapel komt: Transcription van Kate Atkinson. Als jonge vrouw wordt Juliet Armstrong gerekruteerd door een oorlogsdepartement van de Geheime Dienst. Na de oorlog gaat ze aan de slag bij de BBC, waar ze moet omgaan met de nasleep van haar acties. Klinkt heel vaag, maar de titel doet me vermoeden dat taal wel eens een rol zou kunnen spelen, en dat is helemaal mijn ding.

Michiel

spider-man 2018

 PS4 in 2018

2018 belooft een interessant jaar te worden voor bezitters van een Sony-console. Een aantal games zien er in ieder geval zeer veelbelovend uit. Aan de ene kant zijn er nieuwkomers of sequels, aan de andere kant een aantal remakes. Bij de nieuwkomers zien we op de eerste plaats Spider-Man, wat hopelijk mijn GOTY 2018 zal worden. Een schitterende open world Spider-Man-game met een origineel verhaal en goede webslinging controls? Yes, please. Daarnaast is er uiteraard ook Red Dead Redemption 2, het vervolg op een van de betere open world-games van de vorige generatie. Tijd om weer met een Colt bandieten tegen te houden of banken te beroven (en al dan niet onschuldige slachtoffers op treinsporen vast te binden)! Bij de remakes krijgen we heel snel Shadow of the Colossus, waarbij we het nu in HD zullen kunnen opnemen tegen de zestien boeiende boss fights. En dan zou er hopelijk ook Final Fantasy VII Remake: Episode I moeten zijn. Komt het wel in 2018? Hopelijk! Hoeveel content zal het bevatten? Geen idee, vermoedelijk Midgar. Gaan ze alle muziek heropnemen met een orkest? God Willing. Als Square Enix hier geen feest voor de fans (en nieuwkomers) van maakt, hebben ze volledig afgedaan. En er zijn nog zoveel meer games, zowel console exclusives als multiplatform games. In ieder geval ziet 2018 er zeer veelbelovend uit.

Jana

GoT

De 100ste aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D.

Hier ben ik weer. Het was m’n topserie van 2017 en in 2018 wordt dat waarschijnlijk niet anders. Aflevering 12 van het vijfde seizoen is namelijk de 100ste aflevering en dat is toch altijd wel speciaal. Velen, waaronder de fans zelf, hadden nooit gedacht dat de serie deze mijlpaal zou halen: de kijkcijfers zijn nooit fantastisch geweest en het leek vaak alsof Marvel de serie wat aan haar lot overliet. Maar de trouwe fanbase, de goeie internationale verkoop en uitgestelde kijkcijfers, en ook de stijgende kwaliteit hebben duidelijk invloed gehad. De eerste afleveringen van seizoen 5 in 2017 waren verfrissend en indrukwekkend (de beste VFX in de biz) en dus kijk ik al reikhalzend uit naar de grote gebeurtenissen die de 100ste aflevering ongetwijfeld in petto heeft.

Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald

Als long-time Harry Potter-fan was ik erg enthousiast over de eerste film. Eddie Redmayne was geweldig gecast, de andere personages waren erg innemend en Colin Farrell was perfect als Graves. Het enige wat toen de film overschaduwde, was dat Johnny Depp Grindelwald zou gaan spelen. Na de beschuldigingen van huiselijk geweld op zijn ex-partner Amber Heard, had ik het niet meer op hem begrepen. Toen duidelijk begon te worden dat Grindelwald een hoofdrol zou spelen in de tweede film, kwam er ook van de fans protest en vroegen ze J.K. Rowling en de crew om hem te vervangen, waarop die antwoordden met een steunbetuiging aan Depp. Dat kon er bij veel mensen die de #MeToo-beweging steunen niet in. Ook bij mij niet. Ik keek heel erg uit naar deze film, maar nu is daar een gigantische Depp-vormige schaduw over gaan hangen. Gelukkig is er nog de rest van de cast, waaronder Jude Law die Yum Dumbledore zal spelen. Kortom, ik kijk uit naar deze film, maar tegelijk ook weer niet.

X-Men: Dark Phoenix

Voorlopig heeft de aankoop van Fox door Disney geen onmiddellijke gevolgen voor de enige X-Menfilm (nu New Mutants uitgesteld is tot 2019die dit jaar uitkomt: X-Men: Dark Phoenix. In tegenstelling tot velen vond ik Apocalypse geen echt misbaksel en dus kijk ik uit naar de personages die daaruit terugkeren, onder andere de jonge versies van Jean Grey, Scott Summers, Nightcrawler, Jubilee, … Simon Kinberg, die meeschreef aan die andere Dark Phoenix-film The Last Stand, schrijft en regisseert de nieuwe film. Dat zo veel acteurs voor hem zijn teruggekeerd, is alvast een goed teken. Jessica Chastain vervoegt de cast in een nog onbekende rol en heeft nog niet veel missers op haar naam staan, wat ook een goed teken is. Ik ben benieuwd!

Game of Thrones Live Concert Experience

Vorig jaar had ik heel wat filmmuziekconcerten op de agenda staan: Hans Zimmer, La La Land In Concert, James Newton Howard, Disney in Concert & Harry Potter and the Philosopher’s Stone én Chamber of Secrets in Concert. Ik ben blij dat meer en meer componisten de trend beginnen te volgen want filmmuziek verdient echt een groter publiek. Daarom was ik er ook als de kippen bij om tickets to kopen voor de Game of Thrones Live Concert Experience. Maar weinig series hebben een even grote impact gehad als GoT de laatste jaren en Ramin Djwadi krijgt en verdient veel lof voor zijn muziek. Onlangs werd trouwens aangekondigd dat hij zelf ook aanwezig zal zijn. Ik kijk er alvast naar uit om Light of the Seven en veel andere tracks live te horen.

Timothy

Alan Moore zijn laatste grote comic book

‘s Werelds meest iconische schrijver legt zijn pen neer en gaat op pensioen, zo zei de man zelf. Hij staat bekend bij iedereen met een internetverbinding als het genie dat werken zoals Watchmen, V for Vendetta en From Hell schreef. Een langlopende reeks die vaak echter over het hoofd wordt gezien, is The League of Extraordinary Gentlemen. Persoonlijk steek ik het op de film, die er ook voor zorgde dat Sean Connery met vervroegd pensioen ging. Meneer Moore collaboreert voor een laatste keer met Kevin O’Neill om de franchise een waardig einde te geven. Verwacht je alvast maar aan ontelbare literaire helden en schurken uit de meest obscure boeken, iets waar ik alvast enorm naar uitkijk.

Louis

jodie whittaker

Doctor Who seizoen 11

Vorig jaar keek ik uit naar het nieuwe Doctor Who-seizoen. Dit jaar doe ik dat eigenlijk weer. Vorig jaar was dat voornamelijk om in te stappen in de onvoorstelbare wereld waar de Doctor deel van uitmaakt. We keken onze ogen uit in het prachtige Smile en namen helaas al afscheid van de sympathieke Bill in de dubbelaflevering World Enough and Time en The Doctor Falls. Maar we namen eind vorig jaar ook afscheid van de twaalfde Doctor. Dit najaar is het dus aan de dertiende incarnatie van het hoofdpersonage. Vorig jaar hadden we een nieuwe companion. Dit jaar zit alles in het nieuw. We krijgen trouwens niet alleen een nieuwe vrouwelijke Doctor en nieuwe companions, ook het team achter de reeks is volledig vernieuwd. Ik ben echt benieuwd wat dat gaat geven. Ik kijk dus uit naar de frisse wind die door de reeks zal waaien! All aboard the Tardis, zou ik zeggen.

Verder kijk ik eigenlijk ook uit naar een hele resem reeksen die terugkeren na een ‘lange’ afwezigheid. Zo is het aftellen en uitkijken naar alles wat The CW (via Netflix) naar ons brengt. Ik heb het dan over The 100 seizoen 4, iZombie seizoen 3 en meer. Maar ook de reeks die in de maak is rond Sabrina, staat op mijn radar. Het tweede seizoen van Westworld zou ik ook liever vroeger dan later zien verschijnen op HBO.

Love, Simon

Dit jaar kijk ik wel naar een aantal films uit. Zo is het nog een 24-tal weken tot The Incredibles 2, nog 44 tot Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, nog 15 tot Avengers: Infinity War en 4 tot Black Panther. Maar het meest van allemaal kijk ik eigenlijk nog uit naar Love, Simon, een romcom. Waarom, vraag je je af? Eindelijk een commerciële romantische komedie met een homoseksuele jongeman in de hoofdrol. Ik heb het boek waarop de film werd gebaseerd, Simon vs The Homo Sapiens Agenda, in zo’n 18 uur uitgelezen. Dat kan eigenlijk niet anders dan betekenen dat ik er extreem van genoten heb. Als de film ook maar voor de helft het leuke boek volgt, zullen we niet teleurgesteld zijn. En de trailer doet eigenlijk al het beste vermoeden!

7 dagen, Kerry Drewery

Vorig jaar las ik Cel 7 van Kerry Drewery, het eerste boek van een nieuwe reeks. Dit jaar staan normaal gezien de vervolgverhalen op het programma en daar kijk ik wel naar uit. In 7 dagen volgen we voornamelijk Martha die na de revelaties op het einde van het eerste boek de 7 dagen cel eigenlijk opnieuw mag gaan beleven. Om uit te leggen wat ik daarmee bedoel, zal je het eerste boek zelf moeten lezen. Ik maak me ondertussen wel klaar om vanaf februari in 7 dagen weer te kijken/lezen naar Dood is gerechtigheid waarin beklaagden via dat tv-programma en hun kijkers berecht worden. Normaal gezien zou ook het laatste deel van de trilogie Final 7 dit jaar moeten uitkomen!

Dennis

Alita-Battle-Angel

Avengers: Infinity War

In 2018 is het tien jaar geleden dat Robert Downey Jr opdook in de eerste Iron Man als Tony Stark en Marvel Studios de formule vond voor haar universum. In 2018 vindt de eerste Avengers: Infinity War-film zijn weg naar de bioscopen waarin diezelfde Iron Man waarschijnlijk het loodje legt en laat ik een open deur intrappen met het volgende: Dit wordt de kroon op het werk van Marvel Studios en de grootste film van volgend jaar. Ik heb hier veel zin in.

Alita: Battle Angel

Na jaren van hype zal ook Alita: Battle Angel verschijnen. James Cameron heeft het te druk met het opzetten van zijn Avatar-sequels en heeft daarom het regisseren uitbesteed aan cowboy Robert Rodriguez. Dit wordt op zijn minst een interessante mislukking. Verder is er niet zoveel waar ik naar uitkijk in Hollywood. Heel soms leveren al die sequels en prequels een interessante film op zoals Trainspotting 2 in het voorbije jaar. Maar eigenlijk hoop ik in 2018 vooral op een onverwachte cinema-ervaring die me uit m’n stoel blaast.

Mister Miracle

Qua comics kijk ik vooral uit naar het afronden van Mister Miracle bij DC Comics. Dat was nu eens een spandextitel die mij vol in de maag stompte en vervolgens niet wilde stoppen.

Nils

GojiraEen monsterlijk 2018

Si, ik hoor het gebrul van 2018. De oerkreten, de vreselijke decibels. 2018 wordt een jaar vol grote, verschrikkelijke wezens en ik word er oprecht gelukkig van. Heel binnenkort komt immers de Godzilla: Planet of the Monsters-animatiefilm op onze Netflix-schermen. Daarna worden we verwend met Monster Hunter World, een game die ik wellicht een heel, heel lange tijd ga spelen. Laat die game eveneens mijn intrede zijn in de streamwereld. Met huisencyclopedie Monster Manuel staan er ook best veel nieuwe zaken gepland. Het vervolg van de eerste film die ik voor Geekster reviewde en voor eeuwig in mijn hart draag, Pacific Rim: UprisingFantastic Beasts, Jurassic World, ja hoor, we krijgen echt het beste van het beste voorgeschoteld op vlak van alles wat schubben en magie bezit. Om nog maar te zwijgen van Code Vein, die met vampieren, weerwolven en ander addergebroed een levendige animevariant wenst te brengen van een Souls-game. Jullie weten het, ik ben bereid keer op keer te sterven in de bloedrode klauwen van deze monsters. En jullie? En wie weet, misschien zien we dit jaar ook de Metroid weer tot leven komen. Een man kan dromen, nietwaar?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels