Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: The Spy, Mary Poppins Returns, Monthy Python en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week. De programmatie van de grote zenders is opnieuw begonnen, dus schuimen we vooral de andere zenders en platformen af.

The Spy

Sacha Baron Cohen was tot nu toe vooral gekend voor zijn komische rollen en typetjes zoals Borat. Na zijn bejubelde satirische reeks Who Is America? slaat hij nu het pad van drama in. In het op waargebeurde feiten gebaseerde The Spy speelt hij Eli Cohen, een Israëlische spion die in de jaren 60 de Syrische regering infiltreerde. Baron Cohen is bovendien verre familie van de man die hij speelt.

Vanaf vrijdag 6 september op Netflix

A Man Called Ove

Ove is een gepensioneerde mopperpot die in zijn buurt rondhangt en mensen aan de regels herinnert. Hij bezoekt nog vaak het graf van zijn vrouw, maar ziet het leven niet echt meer zitten. Dan vormt hij plots een onverwachte vriendschap met zijn speciale nieuwe buren. Deze Zweedse film is gebaseerd op de geliefde bestseller van Fredrik Backman.

Vrijdag 6 september op NPO 2

Rise of the Nazis

Deze Britse historische docudramareeks toont en vertelt hoe Adolf Hitler en zijn nazipartij de macht konden grijpen in Duitsland in de jaren 30. Gezien de evolutie die momenteel in onze maatschappij plaatsvindt, zouden dit wel eens confronterende afleveringen kunnen zijn.

Vanaf zaterdag 7 september op BBC Two

De legendarische comedygroep Monty Python bestaat 50 jaar, en dat laat de BBC niet onopgemerkt passeren. Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer’s Cut) is een docureeks uit 2009 die de geschiedenis van de groep vanaf het begin uit de doeken doet. In de special Python at 50: Silly Talks and Holy Grails komen zeldzame archiefbeelden aan bod die de mannen achter de groep belichten. Daarna volgt nog de eerste aflevering van Monty Python’s Flying Circus uit 1969.

Zaterdag 7 september op BBC Two

Mary Poppins Returns

Iedereen die dol was op het origineel was een beetje op z’n hoede toen deze sequel werd aangekondigd. Maar daar was uiteindelijk geen reden voor want zowel critici als publiek (waaronder wijzelf) waren dol op het resultaat. Emily Blunt is een perfecte opvolgster voor de legendarische Julie Andrews, de nieuwe liedjes liggen goed in de stijl van die uit de eerste film en in de handen filmmusicalregisseur Rob Marshal ontbreken ook de dansnummers niet aan originaliteit. Bovenal word je gewoon vrolijk van het hele pakket. Zeker meepikken dus.

Zaterdag 7 september op Play More Cinema

The Intern

Nog een film om vrolijk van te worden. Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een 70-jarige die met pensioen is maar zich verveelt en een beetje verloren is sinds de dood van zijn vrouw. Daarom meldt hij zich aan voor een programma dat senioren als stagiars inzet. Zo komt hij terecht bij het bedrijf van Jules (Anne Hathaway). Zij heeft het eerst niet zo op hem begrepen maar al snel wordt hij onmisbaar voor haar en het bedrijf. Nancy Meyers heeft het dus nog maar eens gemunt op onze feels.

Zaterdag 7 september op VIJF

The Planets

Wetenschapper en BBC-coryfee professor Brian Cox doet het verhaal van ons universum in deze vijfdelige docureeks. De David Attenborough van de wetenschap doet dat met spectaculaire beelden, visuele effecten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de laatste bevindingen uit de ruimte. Elke aflevering belicht een ander aspect van het heelal.

Vanaf zondag 8 september op canvas en vrtnu

At the Heart of Gold

De dames van het Amerikaanse turnteam behoren tot de beste atleten ter wereld. Maar ze droegen jaren een vreselijk geheim met zich mee. Dr. Larry Nassar, de osteopaat van de ploeg, misbruikte jarenlang verschillende turnsters en intimideerde hen om te zwijgen. Toen de #MeToo-beweging op gang kwam, durfden sommigen toch naar buiten te treden. Deze documentaire doet het hele verhaal.

Dinsdag 10 september op Play More Cinema

Life

Vluchten naar de ruimte, het lijkt ons allemaal wel een goeie oplossing tegenwoordig. In Life volgen we echter astronauten die van Mars terugkeren naar het ISS. Ze hebben verschillende bodemstalen meegenomen en daarin vinden ze een slapende cel. Die groeit uit tot een levend organisme. Wanneer het wakker wordt, blijkt dat het niet in vrede komt. Oké, het heeft veel weg van Alien en is misschien niet even goed, maar de cast, met onder andere Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson en Hiroyuki Sanada, maakt het toch de moeite waard.

Donderdag 12 augustus op Q2

The Hot Zone

In deze gelimiteerde serie wil National Geographic het leed van menig Afrikaans land wat meer naar onze leefwereld halen. Na een labo-ongeluk is er een uitbraak van het ebola-virus in de VS. Dr. Nancy Jaax, die dagelijks met dodelijke virussen omgaat, moet een manier vinden om verspreiding tegen te houden. Een uitstekende cast geleid door Julianna Margulies maakt dit alleszins een heel interessante reeks.

Vanaf donderdag 12 september op National Geographic

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels