Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

cat rescue cover

Cat rescue review: auditie voor crazy cat lady

In de wereld van boardgames is het soms gemakkelijk om de kleinere games over het hoofd te zien. Daarom presenteren we deze week hier op Geekster iets wat me nauw aan het hart ligt: Poezen en hen een nieuwe thuis bezorgen. Voeg daaraan toe dat het nog met ongelofelijk schattige tekeningen is, en je beschrijft zowat Cat Rescue.

cat rescue box

Spelontwerp: Ta-Te Wu
Uitgever:Sunrise Tornado Game Studio
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 8+
Speelduur: 15 min.

Poezen redden is nadenken!

Cat Rescue is een coöperatief kaartspel waar we zoveel mogelijk straatkatten een liefhebbende nieuwe thuis bezorgen.

Cat Rescue is een coöperatief kaartspel waarbij we zoveel mogelijk straatkatten een liefhebbende, nieuwe thuis bezorgen. Op een veld van 4 op 4, genaamd het asiel, bevinden zich al een viertal poezen. Elke speler heeft in zijn hand nog enkele pleegkatten zitten en uiteindelijk is er een trekstapel waarin de rest van de poezen aanwezig zijn. Elke beurt gaat een speler een kat in het asiel introduceren op een plaats waar er zich nog geen bevindt. Daarna gaat hij die 1 vakje dieper in het asiel duwen en door er de leveringsfiche op te leggen de richting van de leveringen veranderen. Katten zijn natuurlijk niet zomaar te duwen (hoe zou je zelf zijn?)! Daarom mag je ook niet duwen naar de vorige levering toe of op de laatst geleverde kat.

delivery card

Adopteren

all kittens

Nadat we een kat afgeleverd hebben, gaan we kijken welke er klaar zijn voor adoptie. Als er 3 of 4 katten van 1 kleur zich op een rij bevinden, dan wordt of worden enkel de middelste omgedraaid. Deze katten zijn dan klaar om naar een nieuwe thuis gebracht te worden.

Als een kat uiteindelijk in fase 1 uit het asiel geduwd wordt, dit wil zeggen buiten de rij van 4, gaan we kijken of deze klaar is voor de adoptie.

Als een kat uiteindelijk in fase 1 uit het asiel geduwd wordt, dit wil zeggen buiten de rij van 4, gaan we kijken of deze klaar is voor de adoptie. Is ze nog niet eerder omgedraaid, dan wordt ze terug naar het pleeggezin gebracht van die speler. Indien ze er wel klaar voor is, dan wordt ze op de adoptiestapel gelegd bij de speler.

Als er zich geen katten meer bevinden in de trekstapel of een speler heeft 3 katten in een pleeggezin, dan eindigt het spel. Hierna tellen we de punten, waarbij elke geadopteerde kat 2 punten waard is en iedere kat die klaar is om geadopteerd te worden (omgedraaid op het veld) maar nog net niet geadopteerd is 1 punt waard is.

kittens

Hoe goed je het gedaan hebt, hangt hiervan af. Je moet dus wel tactisch spelen en overleggen om zoveel mogelijk punten te scoren. Alle spelers dragen bij aan dezelfde puntentelling. Je uiteindelijke doel is om als groep de moeilijke score van 30 punten te halen!

Leuk tussendoortje

cat rescue
3 5 0 1
Cat Rescue is een leuk klein spel voor tussendoor. De kleurrijke tekeningen gaan een jonger publiek zeker aanspelen. Nadenken over alle mogelijke insteken zal ook voor de jongeren onder ons een eerste stap zijn tot plannen in een spel. Het duurt niet lang en zal gemakkelijk eens op tafel komen.
Cat Rescue is een leuk klein spel voor tussendoor. De kleurrijke tekeningen gaan een jonger publiek zeker aanspelen. Nadenken over alle mogelijke insteken zal ook voor de jongeren onder ons een eerste stap zijn tot plannen in een spel. Het duurt niet lang en zal gemakkelijk eens op tafel komen.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels