Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Gamekalender juli 2019: Shadowbringers, Three Houses en meer

Vakantie! Veel tijd om vriend te zijn! En misschien ook om te gamen. Hoewel de zomermaanden zoals steeds iets kalmer zijn dan de drukke herfst en lente, zijn er toch ook deze keer weer een aantal games die je aandacht verdienen. De maand begint al goed, met de langverwachte uitbreiding op Final Fantasy XIV, Shadowbringers. Tussendoor kunnen we genieten van Dragon Quest Builders 2 en Marvel Ultimate Alliance 3. Afsluiten doen we met twee nieuwe telgen in de nieuwste telg uit de Wolfenstein-Saga: Youngblood. Lees snel onze gamekalender van juli en kijk waarin jij geïnteresseerd bent.

PC

Final Fantasy XIV: Shadowbringers – 4 juli 2019

Martin: Het is alweer zes jaar na de oorspronkelijke release van Final Fantasy XIV en het verhaal van de Warrior of Light neemt een flinke job change in Final Fantasy XIV: Shadowbringers. Deze derde uitbreiding brengt je naar de wereld van The First, een alternatieve wereld die in verbinding staat met die waar je vandaan komt. Echter is de balans in The First verstoord en dreigt de overweldigende kracht van het Light de wereld te vernietigen. Er zit niks anders op dan de mantel van Warrior of Light op te geven en de Warrior of Darkness te worden en zo de balans tussen Dark en Light weer te herstellen.

Met de toevoeging van twee nieuwe rassen: de Viera (dames met konijnenoortjes, bekend uit Final Fantasy XII) en de Hrothgar (gespierde tijgers, nieuwkomers in de FF-reeks), twee nieuwe jobs: Gunbreaker (Denk Squall Leonhart, maar met meer emotie) en Dancer (dansend het slagveld door) en een geheel nieuwe wereld, is er weer veel te beleven in de wereld van Final Fantasy XIV. En net zoals de vorige uitbreidingen brengt het verhaal weer emoties en intrige met zich mee.

Stranger Things 3: The Game – 4 juli 2019

Jens: Fans van de reeks weten al langer dan vandaag dat de terugkeer naar Hawkins doorgaat op 4 juli. Maar naast de reeks kan je nu ook de interactieve versie van Stranger Things meemaken. In Stranger Things 3: The Game heb je maar liefst 12 speelbare personages, die je eigenhandig kan besturen of in co-op. Ook al speelt de reeks zich af in de jaren ’80, toch gaat de game voor een 16-bit 90’s stijl. Aan de trailers te zien wordt het over-the-top retro fun op een manier die we zeker kunnen appreciëren.

Het spel lijkt te werken als klassieke RPG’s waarin je materiaal kan verzamelen om upgrades te bouwen voor je personages. Vanuit een isometrisch perspectief kan je doorheen het verhaal van het derde seizoen spelen en hopelijk dit kleine stadje redden van de afschuwelijke Demogorgons.

Attack On Titan 2: Final Battle – 5 juli 2019

Jens: In een alternatieve toekomst leven mensen afgesloten van de buitenwereld. Ze beschermen zich door hoge stadsmuren op te bouwen die hen beschermen tegen de omliggende bedreiging. Die bedreiging bestaat uit gigantische naakte mensen met akelige gezichten die niet liever willen dan alle mensen ter wereld doden. Deze Titans lijken vrij breinloos en zijn enkel uit op destructie. Ze kunnen gedood worden door de juiste plek in hun nek te raken, militaire tactieken worden daar dus op gericht. Via vertical maneuvering equipment moeten soldaten trachten de hals te bereiken van zo’n Titans zonder zelf opgegeten te worden, een taak die makkelijker gezegd dan gedaan is.

Attack On Titan 2 is een vreemd beestje. Op zich is het niet meer dan een remake van de vorige Attack On Titan game, met enkele verschillen. Het voornaamste verschil is dat je deze keer niet als hoofdpersonage Eren speelt. Je maakt je eigen Scout die zich bij de groep uit de reeks zal voegen om de Titans te proberen verslaan. Het verhaal op zich is hetzelfde als dat van de vorige game, zijnde het verhaal van de reeks tot nu toe. Het ziet er wel naar uit dat sommige cutscenes en scenario’s rechtstreeks uit de eerste game geplukt zijn. Deze versie, Attack on Titan 2: Final Battle, is een upgrade van de originele Attack On Titan 2-game. Het bevat onder andere het verhaal van het derde seizoen, extra story scenario’s, nieuwe wapens en wat nieuwe battle modes. Wie Attack On Titan 2 nog niet gekocht had, maar wel interesse had: dit lijkt de ultieme versie te zijn.

Sea of Solitude – 5 juli 2019

Michiel: Kay, een jonge vrouw, heeft een klein probleem. Ze is namelijk in een monster veranderd en ze weet niet waarom. In het 3D adventure game Sea of Solitude moet ze dan ook op zoek gaan naar de reden, en ze doet dit in een overstroomde en op Berlijn gebaseerde stad. Water zal blijkbaar een belangrijk element van het spel zijn, want er kunnen doorheen het spel extra gebouwen of plekken overstroomd worden of net terug uit het water verschijnen. Dit alles gaat gepaard met hoe het met Kay gaat, want makers Jo-Mei Games willen dat het een emotioneel spel wordt dat ons doet nadenken over mentale gezondheid. Benieuwd of het daarin even succesvol is als Hellblade Senua’s Sacrifice.

Wolfenstein: Youngblood – 26 juli 2019

Davy: Wolfenstein: Youngblood is, net als The Old Blood uit 2015, een zachter geprijsde spin-off van de recente Wolfenstein-hoofdreeks. Er wordt een tijdsprong naar de jaren ’80 gemaakt. De nazi’s zijn dankzij B.J. Blazkowicz inmiddels uit de Verenigde Staten verjaagd, maar in Europa is het extreemrechtse gespuis nog steeds niet uitgeroeid. Klinkt als een nieuwe job voor B.J. en hij zakt af naar Parijs – de nieuwe setting – om orde op zaken te stellen, maar hij wordt al snel missing in action. Zijn tweelingdochters Sophia en Jessica, die tijdens de gebeurtenissen van The New Colossus nog in de zwangere buik van Anya vertoefden, reizen papalief achterna om het nazi-uitschot dan maar zelf uit Parijs te verjagen.

Dat de hoofdrol wordt ingenomen door een duo twintigers is natuurlijk niet zomaar. Het geeft ontwikkelaar Machine Games de kans om een co-op modus te introduceren, waarmee je het hele spel eventueel met een tweede speler kan doorlopen. Met hulp van Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios hoopt men tevens de over-the-top en ultragewelddadige actie die we van de reeks gewend zijn, te rijmen met een vrijere, minder lineaire aanpak, optionele zijmissies, een miniem RPG-laagje en vooral nog meer verschillende manieren om de strijd met de nazi’s en Panzerhunds in jouw voordeel te beslechten. Behoorlijk ambitieus dus voor een spin-off, maar als grote fan van zowel de recente Wolfenstein-reeks als het werk van Arkane, ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat.

PlayStation 4

Final Fantasy XIV: Shadowbringers – 4 juli 2019

Martin: Het is alweer zes jaar na de oorspronkelijke release van Final Fantasy XIV en het verhaal van de Warrior of Light neemt een flinke job change in Final Fantasy XIV: Shadowbringers. Deze derde uitbreiding brengt je naar de wereld van The First, een alternatieve wereld die in verbinding staat met die waar je vandaan komt. Echter is de balans in The First verstoord en dreigt de overweldigende kracht van het Light de wereld te vernietigen. Er zit niks anders op dan de mantel van Warrior of Light op te geven en de Warrior of Darkness te worden en zo de balans tussen Dark en Light weer te herstellen.

Met de toevoeging van twee nieuwe rassen: de Viera (dames met konijnenoortjes, bekend uit Final Fantasy XII) en de Hrothgar (gespierde tijgers, nieuwkomers in de FF-reeks), twee nieuwe jobs: Gunbreaker (Denk Squall Leonhart, maar met meer emotie) en Dancer (dansend het slagveld door) en een geheel nieuwe wereld, is er weer veel te beleven in de wereld van Final Fantasy XIV. En net zoals de vorige uitbreidingen brengt het verhaal weer emoties en intrige met zich mee.

Stranger Things 3: The Game – 4 juli 2019

Jens: Fans van de reeks weten al langer dan vandaag dat de terugkeer naar Hawkins doorgaat op 4 juli. Maar naast de reeks kan je nu ook de interactieve versie van Stranger Things meemaken. In Stranger Things 3: The Game heb je maar liefst 12 speelbare personages, die je eigenhandig kan besturen of in co-op. Ook al speelt de reeks zich af in de jaren ’80, toch gaat de game voor een 16-bit 90’s stijl. Aan de trailers te zien wordt het over-the-top retro fun op een manier die we zeker kunnen appreciëren.

Het spel lijkt te werken als klassieke RPG’s waarin je materiaal kan verzamelen om upgrades te bouwen voor je personages. Vanuit een isometrisch perspectief kan je doorheen het verhaal van het derde seizoen spelen en hopelijk dit kleine stadje redden van de afschuwelijke Demogorgons.

Sea of Solitude – 5 juli 2019

Michiel: Kay, een jonge vrouw, heeft een klein probleem. Ze is namelijk in een monster veranderd en ze weet niet waarom. In het 3D adventure game Sea of Solitude moet ze dan ook op zoek gaan naar de reden, en ze doet dit in een overstroomde en op Berlijn gebaseerde stad. Water zal blijkbaar een belangrijk element van het spel zijn, want er kunnen doorheen het spel extra gebouwen of plekken overstroomd worden of net terug uit het water verschijnen. Dit alles gaat gepaard met hoe het met Kay gaat, want makers Jo-Mei Games willen dat het een emotioneel spel wordt dat ons doet nadenken over mentale gezondheid. Benieuwd of het daarin even succesvol is als Hellblade Senua’s Sacrifice.

Attack on Titan 2: Final Battle – 5 juli 2019

Jens: In een alternatieve toekomst leven mensen afgesloten van de buitenwereld. Ze beschermen zich door hoge stadsmuren op te bouwen die hen beschermen tegen de omliggende bedreiging. Die bedreiging bestaat uit gigantische naakte mensen met akelige gezichten die niet liever willen dan alle mensen ter wereld doden. Deze Titans lijken vrij breinloos en zijn enkel uit op destructie. Ze kunnen gedood worden door de juiste plek in hun nek te raken, militaire tactieken worden daar dus op gericht. Via vertical maneuvering equipment moeten soldaten trachten de hals te bereiken van zo’n Titans zonder zelf opgegeten te worden, een taak die makkelijker gezegd dan gedaan is.

Attack On Titan 2 is een vreemd beestje. Op zich is het niet meer dan een remake van de vorige Attack On Titan game, met enkele verschillen. Het voornaamste verschil is dat je deze keer niet als hoofdpersonage Eren speelt. Je maakt je eigen Scout die zich bij de groep uit de reeks zal voegen om de Titans te proberen verslaan. Het verhaal op zich is hetzelfde als dat van de vorige game, zijnde het verhaal van de reeks tot nu toe. Het ziet er wel naar uit dat sommige cutscenes en scenario’s rechtstreeks uit de eerste game geplukt zijn. Deze versie, Attack on Titan 2: Final Battle, is een upgrade van de originele Attack On Titan 2-game. Het bevat onder andere het verhaal van het derde seizoen, extra story scenario’s, nieuwe wapens en wat nieuwe battle modes. Wie Attack On Titan 2 nog niet gekocht had, maar wel interesse had: dit lijkt de ultieme versie te zijn.

Dragon Quest Builder 2 – 12 juli 2019

Yves: Ik was behoorlijke fan van de eerste Dragon Quest Builder dus uiteraard kijk ik uit naar dit vervolg. Deze game lijkt verder te bouwen (sorry) op de succesformule van het origineel, met als grootste nieuwigheid een multiplayer-modus voor maximaal vier spelers. Net zoals de eerste Builders speelt deze game zich af net na de gebeurtenissen van een andere game uit de befaamde JRPG-reeks. Deze keer gaan we terug naar de gebeurtenissen van Dragon Quest II. Een groep genaamd Children of Hargon wil wraak voor het feit dat Erdrick hun leider heeft verslagen. Om de mensheid te straffen, kidnappen ze alle Builders, inclusief ons speelbare personage. Dragon Quest Builder was een heerlijke mix tussen Minecraft en Dragon Quest, en ik hoop voor deze tweede game hetzelfde. Ideaal voor spelers zoals ik die niet goed omkunnen met de vrijheid van Minecraft en liever een duidelijk doel voorgeschoteld krijgen. Extra features zoals fast travel, onderwatergevechten en een heuse glider die rechtstreeks uit Breath of the Wild lijkt te komen, vormen de kers op de taart. En natuurlijk ga ik deze game halen op Switch, want dit wil ik tijdens het pendelen naar hartenlust kunnen spelen.

Wolfenstein: Youngblood – 26 juli 2019

Davy: Wolfenstein: Youngblood is, net als The Old Blood uit 2015, een zachter geprijsde spin-off van de recente Wolfenstein-hoofdreeks. Er wordt een tijdsprong naar de jaren ’80 gemaakt. De nazi’s zijn dankzij B.J. Blazkowicz inmiddels uit de Verenigde Staten verjaagd, maar in Europa is het extreemrechtse gespuis nog steeds niet uitgeroeid. Klinkt als een nieuwe job voor B.J. en hij zakt af naar Parijs – de nieuwe setting – om orde op zaken te stellen, maar hij wordt al snel missing in action. Zijn tweelingdochters Sophia en Jessica, die tijdens de gebeurtenissen van The New Colossus nog in de zwangere buik van Anya vertoefden, reizen papalief achterna om het nazi-uitschot dan maar zelf uit Parijs te verjagen.

Dat de hoofdrol wordt ingenomen door een duo twintigers is natuurlijk niet zomaar. Het geeft ontwikkelaar Machine Games de kans om een co-op modus te introduceren, waarmee je het hele spel eventueel met een tweede speler kan doorlopen. Met hulp van Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios hoopt men tevens de over-the-top en ultragewelddadige actie die we van de reeks gewend zijn, te rijmen met een vrijere, minder lineaire aanpak, optionele zijmissies, een miniem RPG-laagje en vooral nog meer verschillende manieren om de strijd met de nazi’s en Panzerhunds in jouw voordeel te beslechten. Behoorlijk ambitieus dus voor een spin-off, maar als grote fan van zowel de recente Wolfenstein-reeks als het werk van Arkane, ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Xbox One

Stranger Things 3: The Game – 4 juli 2019

Jens: Fans van de reeks weten al langer dan vandaag dat de terugkeer naar Hawkins doorgaat op 4 juli. Maar naast de reeks kan je nu ook de interactieve versie van Stranger Things meemaken. In Stranger Things 3: The Game heb je maar liefst 12 speelbare personages, die je eigenhandig kan besturen of in co-op. Ook al speelt de reeks zich af in de jaren ’80, toch gaat de game voor een 16-bit 90’s stijl. Aan de trailers te zien wordt het over-the-top retro fun op een manier die we zeker kunnen appreciëren.

Het spel lijkt te werken als klassieke RPG’s waarin je materiaal kan verzamelen om upgrades te bouwen voor je personages. Vanuit een isometrisch perspectief kan je doorheen het verhaal van het derde seizoen spelen en hopelijk dit kleine stadje redden van de afschuwelijke Demogorgons.

Sea of Solitude – 5 juli 2019

Michiel: Kay, een jonge vrouw, heeft een klein probleem. Ze is namelijk in een monster veranderd en ze weet niet waarom. In het 3D adventure game Sea of Solitude moet ze dan ook op zoek gaan naar de reden, en ze doet dit in een overstroomde en op Berlijn gebaseerde stad. Water zal blijkbaar een belangrijk element van het spel zijn, want er kunnen doorheen het spel extra gebouwen of plekken overstroomd worden of net terug uit het water verschijnen. Dit alles gaat gepaard met hoe het met Kay gaat, want makers Jo-Mei Games willen dat het een emotioneel spel wordt dat ons doet nadenken over mentale gezondheid. Benieuwd of het daarin even succesvol is als Hellblade Senua’s Sacrifice.

Attack on Titan 2: Final Battle – 5 juli 2019

Jens: In een alternatieve toekomst leven mensen afgesloten van de buitenwereld. Ze beschermen zich door hoge stadsmuren op te bouwen die hen beschermen tegen de omliggende bedreiging. Die bedreiging bestaat uit gigantische naakte mensen met akelige gezichten die niet liever willen dan alle mensen ter wereld doden. Deze Titans lijken vrij breinloos en zijn enkel uit op destructie. Ze kunnen gedood worden door de juiste plek in hun nek te raken, militaire tactieken worden daar dus op gericht. Via vertical maneuvering equipment moeten soldaten trachten de hals te bereiken van zo’n Titans zonder zelf opgegeten te worden, een taak die makkelijker gezegd dan gedaan is.

Attack On Titan 2 is een vreemd beestje. Op zich is het niet meer dan een remake van de vorige Attack On Titan game, met enkele verschillen. Het voornaamste verschil is dat je deze keer niet als hoofdpersonage Eren speelt. Je maakt je eigen Scout die zich bij de groep uit de reeks zal voegen om de Titans te proberen verslaan. Het verhaal op zich is hetzelfde als dat van de vorige game, zijnde het verhaal van de reeks tot nu toe. Het ziet er wel naar uit dat sommige cutscenes en scenario’s rechtstreeks uit de eerste game geplukt zijn. Deze versie, Attack on Titan 2: Final Battle, is een upgrade van de originele Attack On Titan 2-game. Het bevat onder andere het verhaal van het derde seizoen, extra story scenario’s, nieuwe wapens en wat nieuwe battle modes. Wie Attack On Titan 2 nog niet gekocht had, maar wel interesse had: dit lijkt de ultieme versie te zijn.

Wolfenstein: Youngblood – 26 juli 2019

Davy: Wolfenstein: Youngblood is, net als The Old Blood uit 2015, een zachter geprijsde spin-off van de recente Wolfenstein-hoofdreeks. Er wordt een tijdsprong naar de jaren ’80 gemaakt. De nazi’s zijn dankzij B.J. Blazkowicz inmiddels uit de Verenigde Staten verjaagd, maar in Europa is het extreemrechtse gespuis nog steeds niet uitgeroeid. Klinkt als een nieuwe job voor B.J. en hij zakt af naar Parijs – de nieuwe setting – om orde op zaken te stellen, maar hij wordt al snel missing in action. Zijn tweelingdochters Sophia en Jessica, die tijdens de gebeurtenissen van The New Colossus nog in de zwangere buik van Anya vertoefden, reizen papalief achterna om het nazi-uitschot dan maar zelf uit Parijs te verjagen.

Dat de hoofdrol wordt ingenomen door een duo twintigers is natuurlijk niet zomaar. Het geeft ontwikkelaar Machine Games de kans om een co-op modus te introduceren, waarmee je het hele spel eventueel met een tweede speler kan doorlopen. Met hulp van Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios hoopt men tevens de over-the-top en ultragewelddadige actie die we van de reeks gewend zijn, te rijmen met een vrijere, minder lineaire aanpak, optionele zijmissies, een miniem RPG-laagje en vooral nog meer verschillende manieren om de strijd met de nazi’s en Panzerhunds in jouw voordeel te beslechten. Behoorlijk ambitieus dus voor een spin-off, maar als grote fan van zowel de recente Wolfenstein-reeks als het werk van Arkane, ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Nintendo Switch

Stranger Things 3: The Game – 4 juli 2019

Jens: Fans van de reeks weten al langer dan vandaag dat de terugkeer naar Hawkins doorgaat op 4 juli. Maar naast de reeks kan je nu ook de interactieve versie van Stranger Things meemaken. In Stranger Things 3: The Game heb je maar liefst 12 speelbare personages, die je eigenhandig kan besturen of in co-op. Ook al speelt de reeks zich af in de jaren ’80, toch gaat de game voor een 16-bit 90’s stijl. Aan de trailers te zien wordt het over-the-top retro fun op een manier die we zeker kunnen appreciëren.

Het spel lijkt te werken als klassieke RPG’s waarin je materiaal kan verzamelen om upgrades te bouwen voor je personages. Vanuit een isometrisch perspectief kan je doorheen het verhaal van het derde seizoen spelen en hopelijk dit kleine stadje redden van de afschuwelijke Demogorgons.

Attack on Titan 2: Final Battle – 5 juli 2019

Jens: In een alternatieve toekomst leven mensen afgesloten van de buitenwereld. Ze beschermen zich door hoge stadsmuren op te bouwen die hen beschermen tegen de omliggende bedreiging. Die bedreiging bestaat uit gigantische naakte mensen met akelige gezichten die niet liever willen dan alle mensen ter wereld doden. Deze Titans lijken vrij breinloos en zijn enkel uit op destructie. Ze kunnen gedood worden door de juiste plek in hun nek te raken, militaire tactieken worden daar dus op gericht. Via vertical maneuvering equipment moeten soldaten trachten de hals te bereiken van zo’n Titans zonder zelf opgegeten te worden, een taak die makkelijker gezegd dan gedaan is.

Attack On Titan 2 is een vreemd beestje. Op zich is het niet meer dan een remake van de vorige Attack On Titan game, met enkele verschillen. Het voornaamste verschil is dat je deze keer niet als hoofdpersonage Eren speelt. Je maakt je eigen Scout die zich bij de groep uit de reeks zal voegen om de Titans te proberen verslaan. Het verhaal op zich is hetzelfde als dat van de vorige game, zijnde het verhaal van de reeks tot nu toe. Het ziet er wel naar uit dat sommige cutscenes en scenario’s rechtstreeks uit de eerste game geplukt zijn. Deze versie, Attack on Titan 2: Final Battle, is een upgrade van de originele Attack On Titan 2-game. Het bevat onder andere het verhaal van het derde seizoen, extra story scenario’s, nieuwe wapens en wat nieuwe battle modes. Wie Attack On Titan 2 nog niet gekocht had, maar wel interesse had: dit lijkt de ultieme versie te zijn.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fattack-on-titan-2-switch%2F9200000088397127%2F&name=Attack%20on%20Titan%202%20Switch’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Attack on Titan 2 bij bol.com[/button]

God Eater 3 – 12 juli 2019

Jason: Na al uitgekomen te zijn op PS4 en pc, komt God Eater 3 nu ook naar de Switch. Het monster-slachten-genre zit in het westen dik in de lift. Monster Hunter is natuurlijk de onbetwiste koning tegenwoordig, maar sinds het quasi begin had ook Bandai Namco zijn telg in het genre: God Eater. De derde episode in die reeks komt nu naar het oude continent op 8 februari. Met ietwat vertraging op onze Japanse vrienden gaan we dus binnenkort weer Aragami in elkaar slaan en/of oppeuzelen, met al het goede dat de serie onderscheidt van zijn concurrenten zoals snelle anime combat, vuurwapens met customisable kogels en gigantische God Arc-wapens met nogal onthutsende aanvallen. Daaraan voegt God Eater 3, onder andere, nieuwe Burst Arts aan toe en een volledige nieuwe passieve bonus die afgaat als je dicht bij teamgenoten blijft, genaamd Engage System.

Ook de Aragami gaan erop vooruit, met een volledig nieuwe klasse monsters genaamd Ashborne. Waar ze vandaan komen en waarom wij het weer moeten oplossen, komen we ongetwijfeld te weten in het toch onverwacht rijke universum van God Eater. Fenrir bestaat bijvoorbeeld niet meer met die nieuwe Ash, dus ze hebben wat uit te leggen. Niet te missen voor fans van de saga, en misschien een testje waard voor wie niet genoeg kan krijgen van monsters te slachten.

Dragon Quest Builder 2 – 12 juli 2019

Yves: Ik was behoorlijke fan van de eerste Dragon Quest Builder dus uiteraard kijk ik uit naar dit vervolg. Deze game lijkt verder te bouwen (sorry) op de succesformule van het origineel, met als grootste nieuwigheid een multiplayer-modus voor maximaal vier spelers. Net zoals de eerste Builders speelt deze game zich af net na de gebeurtenissen van een andere game uit de befaamde JRPG-reeks. Deze keer gaan we terug naar de gebeurtenissen van Dragon Quest II. Een groep genaamd Children of Hargon wil wraak voor het feit dat Erdrick hun leider heeft verslagen. Om de mensheid te straffen, kidnappen ze alle Builders, inclusief ons speelbare personage. Dragon Quest Builder was een heerlijke mix tussen Minecraft en Dragon Quest, en ik hoop voor deze tweede game hetzelfde. Ideaal voor spelers zoals ik die niet goed omkunnen met de vrijheid van Minecraft en liever een duidelijk doel voorgeschoteld krijgen. Extra features zoals fast travel, onderwatergevechten en een heuse glider die rechtstreeks uit Breath of the Wild lijkt te komen, vormen de kers op de taart. En natuurlijk ga ik deze game halen op Switch, want dit wil ik tijdens het pendelen naar hartenlust kunnen spelen.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order – 19 juli 2019

Yves: Op de voorbije E3-beurs in Los Angeles waren er twee nieuwe Marvel-games. De ene was het interactieve spektakel rond de Avengers van Square Enix, het andere een nieuw deel in de Ultimate Alliance-reeks. Ik heb eerlijk gezegd meer plezier beleefd aan Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order op de Nintendo Switch dan de demo die ik te zien kreeg bij Square Enix. Alhoewel deze game met een fractie van het budget en ambitie tot stand is gekomen, kon ik maar één ding denken toen ik de demo mocht spelen: was die andere game ook maar in de stijl van de comics. Ook al is The Black Order opgebouwd volgens een weinig originele formule (ontwikkelaar is Team Ninja en daarmee weet je ook meteen alles), de game straalt zo veel meer persoonlijkheid uit. Het is gewoon een leuke videogame, die er niet probeert uit te zien als de films. En het heeft ook nog eens een uitgebreid roster aan speelbare personages: van Wolverine, Spiderman, Jessica Jones tot Captain America en de rest van de Avengers. Gaat het een goeie game zijn? Dat is afwachten. Maar ik wil ‘m zeker eens proberen.

Fire Emblem: Three Houses – 26 juli 2019

Nils: Fire Emblem-fans, het wordt weer smultijd! Het is al even geleden sinds de laatste iteratie (Shadows of Valentia) op de Nintendo 3DS. Gelukkig is Nintendo al een tijdje naarstig aan het werk geweest om de franchise weer op een console te krijgen. Net zoals Path of Radiance en Radiant Dawn op respectievelijk GameCube en Wii te spelen was, zal Fire Emblem: Three Houses op de Switch te spelen zijn. Het was maar een kwestie van tijd. Fire Emblem: Three Houses lijkt dan ook een wilde mengelmoes te zijn van verschillende succesformules uit de vorige games. Met drie verschillende facties (stories) die je kan doorspelen, de combinaties van personages en skillsets, het voelt allemaal heel erg likkebaardend vertrouwd aan.

Gelukkig brengt de titel ook nieuwe zaken met zich mee. Personages brengen nu zelf een heel legertje met zich mee. Het unieke aan deze titel is ook dat je personage zich nu niet meer als een tacticus gedraagt, maar eerder als de Dumbledore van een hele school. Fire Emblem: Three Houses draait meer dan ooit rond customisatie van elk personage. Maar het neemt tegelijk ook een erg groot loopje met de tijd. Zo begeef je je door middel van time skips van school naar slagveld, gescheiden door een periode van 5 jaar. Klinkt als een complex verhaal, waar we ons opnieuw in kunnen vastbijten. A man can dream. Valar Morgulis.

Wolfenstein: Youngblood – 26 juli 2019

Davy: Wolfenstein: Youngblood is, net als The Old Blood uit 2015, een zachter geprijsde spin-off van de recente Wolfenstein-hoofdreeks. Er wordt een tijdsprong naar de jaren ’80 gemaakt. De nazi’s zijn dankzij B.J. Blazkowicz inmiddels uit de Verenigde Staten verjaagd, maar in Europa is het extreemrechtse gespuis nog steeds niet uitgeroeid. Klinkt als een nieuwe job voor B.J. en hij zakt af naar Parijs – de nieuwe setting – om orde op zaken te stellen, maar hij wordt al snel missing in action. Zijn tweelingdochters Sophia en Jessica, die tijdens de gebeurtenissen van The New Colossus nog in de zwangere buik van Anya vertoefden, reizen papalief achterna om het nazi-uitschot dan maar zelf uit Parijs te verjagen.

Dat de hoofdrol wordt ingenomen door een duo twintigers is natuurlijk niet zomaar. Het geeft ontwikkelaar Machine Games de kans om een co-op modus te introduceren, waarmee je het hele spel eventueel met een tweede speler kan doorlopen. Met hulp van Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios hoopt men tevens de over-the-top en ultragewelddadige actie die we van de reeks gewend zijn, te rijmen met een vrijere, minder lineaire aanpak, optionele zijmissies, een miniem RPG-laagje en vooral nog meer verschillende manieren om de strijd met de nazi’s en Panzerhunds in jouw voordeel te beslechten. Behoorlijk ambitieus dus voor een spin-off, maar als grote fan van zowel de recente Wolfenstein-reeks als het werk van Arkane, ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Geekster

Naar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels