Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

ffx remaster

Geekster Speelt #43: Final Fantasy X/X-2 HD, Thronebreaker: The Witcher Tales en Planet Coaster

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Final Fantasy X & X-2

Olivier: Ongeveer 16 jaar geleden stond ik te wachten voor de opening van een nieuwe Game Mania-winkel in de buurt. Ik had gebeld of ze de nieuwe Final Fantasy ook in stock zouden hebben. Ik had lang gespaard om de nieuwe PS2 te kopen samen met Final Fantasy X. Aan de telefoon wisten ze me zelfs te zeggen dat er een speciale bundel zou zijn. Er was een gigantische rij die dag en om 9u was er een stormloop naar binnen. Er bleek maar één speciale bundel te zijn en bij toeval had ik die als eerste vast. Die herinnering zorgt er waarschijnlijk voor dat ik tot op de dag van vandaag extra geniet van deze game. Nu de remasterd HD-bundel beschikbaar is op Switch vond ik het tijd om de game nog eens te herbeleven.Het mooie aan Final Fantasy X is de invloed van de Aziatische cultuur doorheen de game bovenop een pakkend en verrassend verhaal. Een JRPG zoals verwacht van een Final Fantasy-game, maar met enkele leuke twists. Een gevecht volgt een beurtrol die je bovenaan kan volgen. De aanvallen die je kiest, kunnen hier ook invloed op hebben. Dit zorgt voor een extra strategische laag. Je kan ook wanneer je wil van personage wisselen in een gevecht waardoor je ieders unieke skills ten volle kan benutten op het juiste moment.

De game is minder uitdagend dan sommige andere Final Fantasy-games, maar de gameplay blijft leuk en er zijn enorm véél extra’s om te ontdekken. Daarbovenop vind ik het verhaal echt goed uitgewerkt, dus ook voor nieuwe spelers blijft het de moeite om te proberen. Daarnaast krijg je het vervolg erbij als digitale download. Veel mensen hebben het niet voor deze popcultuur geïnspireerde sequel, maar in alle eerlijkheid heb ik er toch ook van genoten. Het leukste aan deze game is de unieke manier waarop je personages van skills wisselen. Je personages wisselen namelijk van outfit tijdens een gevecht en krijgen zo andere vaardigheden. Die mechaniek werkt echt leuk en zorgt voor een extra fun factor. Daarnaast is het gewoon zalig om dezelfde wereld te ontdekken, maar zoveel jaar na de gebeurtenissen in het origineel. Just give it a shot.

Thronebreaker: The Witcher Tales

Michiel: Dat we bij Geekster fan zijn van het Witcher-universum, heb je al kunnen lezen. Daarom vond ik het hoog tijd om mij eens te wagen aan Thronebreaker: The Witcher Tales. Geen 3D Action RPG zoals de hoofdgames, maar een deckbuilder. Je speelt als Meve, de koningin van Rivia en Lyria. Wie de wereld van Geralt een beetje kent, weet dat deze noordelijke koninkrijken na een tijdje door Nilfgaard worden aangevallen. Je moet dan ook eerst je eigen land ontvluchten, bondgenoten zoeken en daarna met een leger terugkeren om de Nilfs een lesje te leren. Het verhaal op zich is al leuk, maar wat het nog beter maakt, is dat je constant keuzes moet maken. Er zijn kleinere keuzes zoals of je een schatkaart koopt of gewoon afpakt van een boer, maar soms moet je ook grote beslissingen nemen, waarbij er niet echt een “beste” optie is en je gewoon moet kiezen wat het minst erg is voor jou. Het spel zit uiteraard ook constant vol met verwijzingen naar de games en de boeken, en wie de boeken gelezen heeft, zal een bepaalde en beroemde scène heel leuk vinden.

thronebeaker
Hoewel ik Meve als een goedaardige maar rechtvaardige koningin speel, zet ik zoveel mogelijk in vuur en vlam.

Je trekt doorheen de landen op zoek naar gevechten die in de vorm van kaartwedstrijden komen. Heel het spel is immers een variatie op ons geliefde Gwent! Je hebt heel veel mogelijkheden om je deck samen te stellen, en de juiste strategie zit hem in de goede synergie tussen je kaarten te vinden. Na een tijdje had ik echter mijn favoriete strategie gevonden: zet alles in brand en laat het vuur constant de vijand verzwakken (eventueel geholpen door valstrikken en slingeraars). In plaats van mijn eigen score te verbeteren, maakte ik die van de vijand gewoon keer op keer kapot. De meeste gevechten boden dan ook niet zoveel uitdaging. Wel uniek zijn de puzzelgevechten, waarbij je een uniek deck krijgt en een bepaalde opdracht moet uitvoeren. Hier zijn ze echt creatief geweest. Wie dus een leuke, maar redelijk eenvoudige deckbuilder met een goed verhaal wil, kan zich hier zeker eens aan wagen.

Planet Coaster

Louis: Ik zit in een gameperiode op dit moment. En daar is momenteel één game verantwoordelijk voor. Het heeft een heel eind geduurd maar ik heb eindelijk Planet Coaster geïnstalleerd en opgestart. Soms is dat tussen al de social media en andere dingen door een hele opgave! Maar het wordt nu wel steeds moeilijker om het spel te laten liggen. De charmante vormgeving van de peeps en de perfecte moeilijkheidsgraad van de scenario’s blijven me het spel terug intrekken. De coastercam helpt daar ook wel mee. Hoe zalig is het je eigen creaties en parken te kunnen bekijken vanop je attracties?

Ik moet zeggen dat de cameravoering en controls wat gewenning nodig hadden maar 4 scenariodelen verder begin ik het allemaal toch aardig onder de knie te hebben. Het spel heeft wat tijd nodig om volledig te ontdekken. Ik miste bijvoorbeeld wat tutorials of begeleidende tips over de vooropgestelde doelen van de eerste scenario’s. Los daarvan is de fun van het vroegere RollerCoaster Tycoon gewoon weer helemaal terug. Het bouwen van de parken en diens coasters is gewoon supersmooth. Alleen blijft het net zoals in het origineel nog steeds moeilijk om de waardes van je achtbanen net zo te krijgen dat je bezoekers niet meer dan dat willen. Maar wie weet ben ik tegen het einde van de scenario’s een volleerd parkdirecteur die van ieder park een succes kan maken?

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels