Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Logitech G PRO Gaming Headset review: niet zo pro

Met de Logitech Pro G Gaming Headset pakt het Zwitserse Logitech uit met een headset die gedesigned is in samenwerking met topprofessionals, gebouwd met de hoogste kwalitatieve materialen en de meest geavanceerde technologie om een ongeëvenaarde performance te bieden. Althans, dat is toch de pitch. Of dat al dan niet klopt, testte ik voor jullie uit.

Hoofdtelefoon type: gaming headset, over ear
Aansluiting: 3.5mm mini-jack
Kabellengte: 2m
Gewicht: 259g
Audiokanalen: 2.0
What’s in the box: setje kunstlederen oorschelpen, setje microsuede oorschelpen, microfoon met popfilter, 3.5 mm kabel, 3.5 mm Y splitter, handleiding

De Logitech G PRO Gaming Headset werd door Logitech Benelux 3 weken aan ons uitgeleend.

Laten we beginnen bij het design. Op het eerste gezicht ziet de headset er inderdaad zeer professioneel uit. De zwarte, strakke look geeft een heel kwalitatieve uitstraling aan deze headset. Hij voelt ook redelijk stevig en zit goed rond je hoofd, waarmee ik wil zeggen dat je gerust wel al eens kan schudden zonder dat hij van je hoofd valt, bijvoorbeeld in verontwaardiging wanneer één van je teammates weer eens onverwacht het loodje legt.

De lederen kussens rond de oorschelpen zijn ruim genoeg om comfortabel over je oren te rusten en zacht genoeg dat je er geen hoofdpijn van gaat krijgen, in tegenstelling tot de hoofdband. Hoewel deze dezelfde padding heeft als de oorschelpen kan hij met momenten toch nog wat oncomfortabel aanvoelen en af en toe een drukkend gevoel geven. Gelukkig weegt de headset op zich heel weinig en duurt het dus een tijdje alvorens je er effectief last van begint te krijgen.

Voor amper 10 euro meer heb je bij de concurrentie een headset met 7.1 virtual surround.

Aan de technische kant is er niet echt veel speciaals aan de Pro G Gaming Headset. De input is een standaard analoge 3.5 mm jack, wat je het voordeel geeft dat deze headset compatibel is met zowat elk apparaat: PS4, PC, Xbox en bijna alle smartphones. Een nadeel hiervan is wel dat je een veel minder nauwkeurige geluidslokalisatie hebt. De headset heeft namelijk enkel een 2.0 stereo output, wat voor een toestel dat gericht is op pro-gamers, die elk beetje extra info in lokalisatie van een tegenstander kunnen gebruiken, toch een serieus minpunt is. Zeker als je ziet dat voor dezelfde prijs, of amper 10 euro meer, je bij de concurrentie een headset kan krijgen met volledige 7.1 virtual surround sound.

Anderzijds biedt de 3.5 mm jack wel enkele echt goede opties. Samen met het mooie design en met de mogelijkheid om de microfoon te verwijderen, kan de Pro G gerust ook dienen als hoofdtelefoon zonder dat je raar bekeken wordt. Het kan je ook een voordeel geven bij online games op je mobiele telefoon, want laten we eerlijk zijn: een headset met microfoon is zeker en vast beter dan de ingebouwde speakers en microfoon van zowat elke smartphone, zeker voor games dan toch.

De lederen oorschelpen die op de headset zitten, sluiten je oren bijna volledig af van de buitenwereld.

Wat ons dan ook naadloos bij de verwijderbare microfoon brengt. Deze is makkelijk te vervangen, mocht hij eventueel kapot gaan of wanneer je niet tevreden zou zijn over de kwaliteit ervan. Iets wat mij trouwens zou verbazen, want de kwaliteit van de microfoon is echt goed. Hij klinkt redelijk zuiver en geeft voorrang aan jouw stem ten opzicht van het achtergrondlawaai. Over achtergrondlawaai gesproken, om even terug te komen op de oorschelpen: deze filteren dat achtergrondlawaai goed weg. De lederen oorschelpen die op de headset zitten, sluiten je oren bijna volledig af van de buitenwereld. Op die manier kan je je volledig focussen op wat er in de game gaande is.

Dan rest er nog de conclusie, moet jij deze headset kopen? Dit is een moeilijke vraag. Indien je een Logitech-fan bent en je de headset voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, zou je deze headset zeker kunnen overwegen. Ben je echter een hardcore gamer die alles uit zijn gear wil halen voor de beste prijs, dan zijn er betere alternatieven voor jou. De Logitech Pro G Gaming Headset wil meespelen met de Grand Champions, maar zit eigenlijk nog maar op Diamond-level.

Logitech G PRO Gaming Headset is te koop bij Coolblue

Meer interesse in PC gaming? Lees ook zeker deze artikels:

  • Cooler Master Masterkeys Pro L/S review

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels