Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

bloodstained

Gamekalender juni 2019: Bloodstained, Super Mario Maker 2 en Judgment

In deze laatste maand van het school- of academiejaar nog even dit: veel succes en goed studeren! Als beloning kan je je (daarna) wagen aan een aantal leuke games om de vakantie in te zetten. Voor de iets ouderen onder ons is het de laatste kans om thuis terwijl het kroost op school zit je niet zo constructief maar wel gezellig bezig te houden. En wie er tussenin zit, kan gewoon blijven doorgaan. Ook in juni krijgen we een mooi aanbod. Voor Castlevania-liefhebbers is er Bloodstained: Ritual of the Night. Fans van het Yakuza-universum kunnen zich dan weer wagen aan Judgment, en je kan je innerlijke Kaizo laten schitteren in Super Mario Maker 2. Daar blijft het echter niet bij, dus lees in onze gamekalender snel de hoogtepunten van de games die in juni uitkomen.

PC

Warhammer: Chaosbane – 4 juni 2019

Alexander: Warhammer, de tabletop game die reeds decennia menig hart kan veroveren, heeft ondertussen al heel wat keren de vertaalslag naar videogames gemaakt. De games in het verleden hielden wel enigszins enige trouw aan het strategie-genre met cross-overs zoals Total War: Warhammer of turn-based strategy game zoals Warhammer 40.000. Op 4 juni komt echter de eerst hack&slash game binnen het Warhammer-universum uit. In Warhammer: Chaosbane kan je alleen of tot en met 4 vrienden co-op spelen. De game claimt meer dan 70 verschillende vijanden en vier bespeelbare classes te hebben. Door de aanwezigheid van een heleboel extra modussen zoals bossrush, extra updates en tien verschillende moeilijkheidsniveaus is er volgens de ontwikkelaar voor héél wat uren spelplezier in deze game.

Hell Let Loose – 6 juni 2019 (early acces)

Alexander: Ultra-realistische shooters zijn helemaal in, voornamelijk op PC. Met games zoals Squad, Arma 3 en Rising Storm 2 kan je je reeds helemaal inleven in moderne oorlogsvoering. Hell Let Loose wil deze ervaring op Wereldoorlog II nabootsen. Deze game, na een succesvolle Kickstarter-campagne van indiestudio Black Matter Games, lanceert op 6 juni in early acces. Zoals bij gelijkaardige games zal teamwork noodzakelijk zijn om succesvol te zijn op het slagveld. Spelers betreden zich op een slagveld van maar liefst 100 spelers waarop ook diverse voertuigen aanwezig zullen zijn.

Octopath Traveler – 7 juni 2019

Michiel: Een van de games waarom ik altijd betreurde dat ik geen Switch had, komt eindelijk naar pc: Octopath Traveler. In deze old-school JRPG moeten we met acht personages ons een weg banen doorheen meerdere grotten, bossen en steden terwijl we hun persoonlijke verhalen proberen tot een goed einde te brengen. We beleven onder meer de avonturen van Cyrus, een professor die een gestolen boek moet terugvinden, Primrose, een danseres die op wraak belust is en Tressa, een heerlijk enthousiaste jonge koopvrouw. Zoals onze review al liet blijken, beleeft elk personage zijn of haar verhaal alleen, hoewel de andere personages ook wel kunnen meevechten en ze wel heel veel commentaar geven in extra conversaties. Elk personage heeft zijn eigen job, maar na een tijdje kan je ook van job wisselen tussen de personages en zijn er zelfs extra jobs, wat je een ongelooflijk grote creativiteit biedt bij het maken van je groep. Tijdens gevechten zal het de bedoeling zijn om elke zwakte van de vijanden tegen hen te gebruiken, waarna ze even hulpeloos zijn. Prachtige old school graphics met een moderne en schitterende soundtrack, interessante personages en zalige gevechten. Wat wil een JRPG-fan nog meer?

Bloodstained: Ritual of the Night – 18 juni 2019

Yves: Ik ben een vrij grote Metroidvania-fan. De spelmechaniek van pas toegang te krijgen tot een bepaald deel van de map nadat je een bepaalde skill of item hebt bemachtigd, triggert iets in mij. Dit is al zo sinds Super Metroid maar de grote openbaring kwam bij mij pas na het spelen van Castlevania: Symphony of the Night op de PlayStation. Sindsdien heb ik een onstilbare honger voor het genre. Onlangs probeerde ik de Castlevania Collection op Switch die Konami recent uitbracht, maar daar ontdekte ik tot mijn grote spijt dat deze games helemaal nog niet volgens de blauwdruk van eerder vernoemde games werden ontwikkeld. Sinds de Kickstarter in 2015 kijk ik dan ook enorm uit naar Bloodstained: Ritual of the Night. Dit moet dé nieuwe Metroidvania worden van niemand minder dan de legendarische Koji Igarashi, vader van de 2D Castlevania-games.

De ontwikkeling van de game ging niet over rozen. Zo werden onder andere de Vita en Wii U-versie geschrapt door de lange ontwikkeling en kregen de graphics een serieuze opsmukbeurt na kritiek van de fans. David Hayter (Solid Snake uit Metal Gear Solid) en Robert Belgrade (Alucard uit Symphony of the Night) zijn alvast aan boord als voice actors en veteraan Ayami Kojima zorgt voor het artwork van de fysieke boxart. De game zal net zoals Shovel Knight in fases releasen, met extra game-modussen zoals een klassieke lineaire, een roguelite-dungeon en een boss rush-modus in aantocht. Wie de Switch-versie wil aanschaffen moet wel een weekje langer wachten tot 25 juni.

Pro Cycling Manager 2019 – 20 juni 2019

Niels: We hebben er op de redactie nog steeds het raden naar hoe het komt dat onze reviews van Pro Cycling Manager en Tour de France telkens zó hard weten te boomen telkens er een grote koers gereden wordt – al hoor je ons daar natuurlijk niet over klagen. Feit is wel dat wielrennen een immens populaire sport is en blijft, en daar heeft Bigben dit keer van weten te profiteren. De Franse uitgever nam immers de licentie van landgenoten Focus Home Interactive en Cyanide Studios over. Benieuwd of zij een frisse nieuwe wind door de reeks kunnen doen waaien, al lijken er op het eerste gezicht toch al een nieuwe interface en enkele nieuwe features op je afgevuurd te worden. Enkel de PR-machine draait nog steeds even stil als onder Focus en Cyanide, want de officiële en inmiddels verouderde website van PCM en TdF (die sowieso al redelijk karig waren met de informatie) tonen nog steeds de games van vorig jaar. Of het dus effectief een wielerjaar grand cru wordt, kunnen we je pas vanaf 20 juni weten te zeggen.

Pro Cycling Manager 2019

The Sinking City – 27 juni 2019

Jeroen: Voor een goede game gebaseerd op de kosmische horrorverhalen van H.P. Lovecraft mag je me altijd uit mijn sluimer doen ontwaken. De trailer belooft alvast tentakels (veel tentakels!) en een ongezonde dosis mindfuckery. In The Sinking City kruip je in de huid van onderzoeker Charles W. Reed, die zich een weg moet banen door het overstroomde Oakmont, Massachusetts. Na mijn playthrough van het enigszins restrictieve Call of Cthulhu, kijk ik wel erg uit naar de geadverteerde open world experience van The Sinking City. Maar de hamvraag blijft uiteraard of het spel de wel erg specifieke Lovecraftiaanse vibe weet te vatten.

F1 2019 – 28 juni 2019

Alexander: Er zijn maar 3 zekerheden in het leven: belastingen, de dood en een jaarlijkse F1-game. Een grote verassing is F1 2019 van Codemasters dus niet. Codemasters maakt ondertussen al bijna 10 jaar games voor deze serie. Enkele nieuwigheden zijn de toevoeging van de lagere klasse F2. Ook zijn er een aantal historische events die je toelaat om de grote rivaliteit tussen Senna en Prost te herbeleven via 8 speciale uitdagingen. Verder mag je uiteraard updates verwachten aan de teams en hun piloten, dat betekent dus ook dat onze eigenste Stoffel Vandoorne niet meer aanwezig zal zijn.

PlayStation 4

Warhammer: Chaosbane – 4 juni 2019

Alexander: Warhammer, de tabletop game die reeds decennia menig hart kan veroveren, heeft ondertussen al heel wat keren de vertaalslag naar videogames gemaakt. De games in het verleden hielden wel enigszins enige trouw aan het strategie-genre met cross-overs zoals Total War: Warhammer of turn-based strategy game zoals Warhammer 40.000. Op 4 juni komt echter de eerst hack&slash game binnen het Warhammer-universum uit. In Warhammer: Chaosbane kan je alleen of tot en met 4 vrienden co-op spelen. De game claimt meer dan 70 verschillende vijanden en vier bespeelbare classes te hebben. Door de aanwezigheid van een heleboel extra modussen zoals bossrush, extra updates en tien verschillende moeilijkheidsniveaus is er volgens de ontwikkelaar voor héél wat uren spelplezier in deze game.

Warhammer: Chaosbane bij bol.com

Bloodstained: Ritual of the Night – 18 juni 2019

Yves: Ik ben een vrij grote Metroidvania-fan. De spelmechaniek van pas toegang te krijgen tot een bepaald deel van de map nadat je een bepaalde skill of item hebt bemachtigd, triggert iets in mij. Dit is al zo sinds Super Metroid maar de grote openbaring kwam bij mij pas na het spelen van Castlevania: Symphony of the Night op de PlayStation. Sindsdien heb ik een onstilbare honger voor het genre. Onlangs probeerde ik de Castlevania Collection op Switch die Konami recent uitbracht, maar daar ontdekte ik tot mijn grote spijt dat deze games helemaal nog niet volgens de blauwdruk van eerder vernoemde games werden ontwikkeld. Sinds de Kickstarter in 2015 kijk ik dan ook enorm uit naar Bloodstained: Ritual of the Night. Dit moet dé nieuwe Metroidvania worden van niemand minder dan de legendarische Koji Igarashi, vader van de 2D Castlevania-games.

De ontwikkeling van de game ging niet over rozen. Zo werden onder andere de Vita en Wii U-versie geschrapt door de lange ontwikkeling en kregen de graphics een serieuze opsmukbeurt na kritiek van de fans. David Hayter (Solid Snake uit Metal Gear Solid) en Robert Belgrade (Alucard uit Symphony of the Night) zijn alvast aan boord als voice actors en veteraan Ayami Kojima zorgt voor het artwork van de fysieke boxart. De game zal net zoals Shovel Knight in fases releasen, met extra game-modussen zoals een klassieke lineaire, een roguelite-dungeon en een boss rush-modus in aantocht. Wie de Switch-versie wil aanschaffen moet wel een weekje langer wachten tot 25 juni.

Bloodstained: Ritual of the Night bij bol.com

Tour de France 2019 – 20 juni 2019

Niels: We hebben er op de redactie nog steeds het raden naar hoe het komt dat onze reviews van Pro Cycling Manager en Tour de France telkens zó hard weten te boomen telkens er een grote koers gereden wordt – al hoor je ons daar natuurlijk niet over klagen. Feit is wel dat wielrennen een immens populaire sport is en blijft, en daar heeft Bigben dit keer van weten te profiteren. De Franse uitgever immers nam de licentie van landgenoten Focus Home Interactive en Cyanide Studios over. Benieuwd of zij een frisse nieuwe wind door de reeks kunnen doen waaien, al lijken er op het eerste zicht toch al een nieuwe interface en enkele nieuwe features op je afgevuurd te worden. Enkel de pr-machine draait nog steeds even stil als onder Focus en Cyanide, want de officiële en inmiddels verouderde website van PCM en TdF (die sowieso al redelijk karig waren met de informatie) tonen nog steeds de games van vorig jaar. Of het dus effectief een wielerjaar grand cru wordt, kunnen we je pas vanaf 20 juni weten te zeggen.

Tour de France 2019 bij bol.com

Crash Team Racing Nitro-Fueled – 21 juni 2019

Olivier: Een van mijn favoriete games als tiener was Crash Team Racing op de PS1. Na 20 jaar krijgt ook deze game een remaster. De personages uit Crash Bandicoot mogen opnieuw in gekke kleine karts gaan racen op zotte parcours met gekke wapens. De game brengt weinig nieuws tegenover een Mario- of Sonic Kart-game, maar dat hoeft ook niet. De parcours en wapens zijn verschillend genoeg en werden aangevuld met levels uit andere de andere Crash-racing games, Crash Nitro Kart en Crash Tag Team Racing. Daarnaast kan je deze game eindelijk ook online spelen. Gelukkig zit er ook nog een 4 player split-screen optie bij om thuis net als vroeger op de sofa met vrienden te spelen. Pure nostalgie in een fris jasje met een heleboel extra’s dus, ik kan niet wachten!

Crash Team Racing bij bol.com

Judgment – 25 juni 2019

Michiel: Hoewel acteur Pierre Taki gearresteerd is wegens drugs (bijzonder erg in Japan), is hij vervangen en krijgen we gelukkig toch Judgment te spelen. In dit spel keren we voor de zoveelste keer terug naar het fictieve Kamurocho, maar deze keer niet als ieders geliefde Kiryu Kazuma. Judgment speelt zich weliswaar in het Yakuza-universum af, en zal naar bepaalde oude personages verwijzen, maar heeft een uniek verhaal. Kiryu is op pensioen, dus we spelen als jonge privé-detective Takayuki Yagami, een ex-topadvocaat. Yagami moet naast kleine opdrachten uitvoeren zoals het fotograferen van overspel of het zoeken naar mensen die niet betalen in een restaurant ook proberen een seriemoordenaar op het spoor te komen. Dat gaat uiteraard niet zonder menig uitschot op straat te bevechten, waar je eindelijk terug verschillende vechtstijlen voor krijgt, hoewel het er slechts twee zijn.

Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe gameplay-elementen die zich meer focussen op een zaak onderzoeken zoals bewijs vinden, verdachten achtervolgen of een getuige ondervragen. De vergelijking met Phoenix Wright is al snel gemaakt en ook in de trailer zien we al één Objection! met uitgestoken vinger. Benieuwd hoe Kamurocho alweer veranderd is sinds Yakuza 6, of fietsen nog steeds het krachtigste wapen zijn, hoeveel krankzinnige plotwendingen er in de laatste twee uur van het spel zullen zijn, welke substories ons zullen doen schaterlachen en hoeveel minigames er wel niet te spelen zullen zijn.

Judgement bij bol.com

The Sinking City – 27 juni 2019

Jeroen: Voor een goede game gebaseerd op de kosmische horrorverhalen van H.P. Lovecraft mag je me altijd uit mijn sluimer doen ontwaken. De trailer belooft alvast tentakels (veel tentakels!) en een ongezonde dosis mindfuckery. In The Sinking City kruip je in de huid van onderzoeker Charles W. Reed, die zich een weg moet banen door het overstroomde Oakmont, Massachusetts. Na mijn playthrough van het enigszins restrictieve Call of Cthulhu, kijk ik wel erg uit naar de geadverteerde open world experience van The Sinking City. Maar de hamvraag blijft uiteraard of het spel de wel erg specifieke Lovecraftiaanse vibe weet te vatten.

The Sinking City bij bol.com

F1 2019 – 28 juni 2019

Alexander: Er zijn maar 3 zekerheden in het leven: belastingen, de dood en een jaarlijkse F1-game. Een grote verassing is F1 2019 van Codemasters dus niet. Codemasters maakt ondertussen al bijna 10 jaar games voor deze serie. Enkele nieuwigheden zijn de toevoeging van de lagere klasse F2. Ook zijn er een aantal historische events die je toelaat om de grote rivaliteit tussen Senna en Prost te herbeleven via 8 speciale uitdagingen. Verder mag je uiteraard updates verwachten aan de teams en hun piloten, dat betekent dus ook dat onze eigenste Stoffel Vandoorne niet meer aanwezig zal zijn.

F1 2019 bij bol.com

Xbox One

Warhammer: Chaosbane – 4 juni 2019

Alexander: Warhammer, de tabletop game die reeds decennia menig hart kan veroveren, heeft ondertussen al heel wat keren de vertaalslag naar videogames gemaakt. De games in het verleden hielden wel enigszins enige trouw aan het strategie-genre met cross-overs zoals Total War: Warhammer of turn-based strategy game zoals Warhammer 40.000. Op 4 juni komt echter de eerst hack&slash game binnen het Warhammer-universum uit. In Warhammer: Chaosbane kan je alleen of tot en met 4 vrienden co-op spelen. De game claimt meer dan 70 verschillende vijanden en vier bespeelbare classes te hebben. Door de aanwezigheid van een heleboel extra modussen zoals bossrush, extra updates en tien verschillende moeilijkheidsniveaus is er volgens de ontwikkelaar voor héél wat uren spelplezier in deze game.

Warhammer: Chaosbane bij bol.com

Bloodstained: Ritual of the Night – 18 juni 2019

Yves: Ik ben een vrij grote Metroidvania-fan. De spelmechaniek van pas toegang te krijgen tot een bepaald deel van de map nadat je een bepaalde skill of item hebt bemachtigd, triggert iets in mij. Dit is al zo sinds Super Metroid maar de grote openbaring kwam bij mij pas na het spelen van Castlevania: Symphony of the Night op de PlayStation. Sindsdien heb ik een onstilbare honger voor het genre. Onlangs probeerde ik de Castlevania Collection op Switch die Konami recent uitbracht, maar daar ontdekte ik tot mijn grote spijt dat deze games helemaal nog niet volgens de blauwdruk van eerder vernoemde games werden ontwikkeld. Sinds de Kickstarter in 2015 kijk ik dan ook enorm uit naar Bloodstained: Ritual of the Night. Dit moet dé nieuwe Metroidvania worden van niemand minder dan de legendarische Koji Igarashi, vader van de 2D Castlevania-games.

De ontwikkeling van de game ging niet over rozen. Zo werden onder andere de Vita en Wii U-versie geschrapt door de lange ontwikkeling en kregen de graphics een serieuze opsmukbeurt na kritiek van de fans. David Hayter (Solid Snake uit Metal Gear Solid) en Robert Belgrade (Alucard uit Symphony of the Night) zijn alvast aan boord als voice actors en veteraan Ayami Kojima zorgt voor het artwork van de fysieke boxart. De game zal net zoals Shovel Knight in fases releasen, met extra game-modussen zoals een klassieke lineaire, een roguelite-dungeon en een boss rush-modus in aantocht. Wie de Switch-versie wil aanschaffen moet wel een weekje langer wachten tot 25 juni.

Bloodstained bij bol.com

Tour de France 2019 – 20 juni 2019

Niels: We hebben er op de redactie nog steeds het raden naar hoe het komt dat onze reviews van Pro Cycling Manager en Tour de France telkens zó hard weten te boomen telkens er een grote koers gereden wordt – al hoor je ons daar natuurlijk niet over klagen. Feit is wel dat wielrennen een immens populaire sport is en blijft, en daar heeft Bigben dit keer van weten te profiteren. De Franse uitgever immers nam de licentie van landgenoten Focus Home Interactive en Cyanide Studios over. Benieuwd of zij een frisse nieuwe wind door de reeks kunnen doen waaien, al lijken er op het eerste zicht toch al een nieuwe interface en enkele nieuwe features op je afgevuurd te worden. Enkel de pr-machine draait nog steeds even stil als onder Focus en Cyanide, want de officiële en inmiddels verouderde website van PCM en TdF (die sowieso al redelijk karig waren met de informatie) tonen nog steeds de games van vorig jaar. Of het dus effectief een wielerjaar grand cru wordt, kunnen we je pas vanaf 20 juni weten te zeggen.

Tour de France 2019 bij bol.com

Crash Team Racing Nitro-Fueled – 21 juni 2019

Olivier:Een van mijn favoriete games als tiener was Crash Team Racing op de PS1. Na 20 jaar krijgt ook deze game een remaster. De personages uit Crash Bandicoot mogen opnieuw in gekke kleine karts gaan racen op zotte parcours met gekke wapens. De game brengt weinig nieuws tegenover een Mario- of Sonic Kart-game, maar dat hoeft ook niet. De parcours en wapens zijn verschillend genoeg en werden aangevuld met levels uit andere de andere Crash-racing games, Crash Nitro Kart en Crash Tag Team Racing. Daarnaast kan je deze game eindelijk ook online spelen. Gelukkig zit er ook nog een 4 player split-screen optie bij om thuis net als vroeger op de sofa met vrienden te spelen. Pure nostalgie in een fris jasje met een heleboel extra’s dus, ik kan niet wachten!

Crash Team Racing bij bol.com

The Sinking City – 27 juni 2019

Jeroen: Voor een goede game gebaseerd op de kosmische horrorverhalen van H.P. Lovecraft mag je me altijd uit mijn sluimer doen ontwaken. De trailer belooft alvast tentakels (veel tentakels!) en een ongezonde dosis mindfuckery. In The Sinking City kruip je in de huid van onderzoeker Charles W. Reed, die zich een weg moet banen door het overstroomde Oakmont, Massachusetts. Na mijn playthrough van het enigszins restrictieve Call of Cthulhu, kijk ik wel erg uit naar de geadverteerde open world experience van The Sinking City. Maar de hamvraag blijft uiteraard of het spel de wel erg specifieke Lovecraftiaanse vibe weet te vatten.

The Sinking City bij bol.com

F1 2019 – 28 juni 2019

Alexander: Er zijn maar 3 zekerheden in het leven: belastingen, de dood en een jaarlijkse F1-game. Een grote verassing is F1 2019 van Codemasters dus niet. Codemasters maakt ondertussen al bijna 10 jaar games voor deze serie. Enkele nieuwigheden zijn de toevoeging van de lagere klasse F2. Ook zijn er een aantal historische events die je toelaat om de grote rivaliteit tussen Senna en Prost te herbeleven via 8 speciale uitdagingen. Verder mag je uiteraard updates verwachten aan de teams en hun piloten, dat betekent dus ook dat onze eigenste Stoffel Vandoorne niet meer aanwezig zal zijn.

F1 2019 bij bol.com

Nintendo Switch

Crash Team Racing Nitro-Fueled – 21 juni 2019

Olivier: Een van mijn favoriete games als tiener was Crash Team Racing op de PS1. Na 20 jaar krijgt ook deze game een remaster. De personages uit Crash Bandicoot mogen opnieuw in gekke kleine karts gaan racen op zotte parcours met gekke wapens. De game brengt weinig nieuws tegenover een Mario- of Sonic Kart-game, maar dat hoeft ook niet. De parcours en wapens zijn verschillend genoeg en werden aangevuld met levels uit andere de andere Crash-racing games, Crash Nitro Kart en Crash Tag Team Racing. Daarnaast kan je deze game eindelijk ook online spelen. Gelukkig zit er ook nog een 4 player split-screen optie bij om thuis net als vroeger op de sofa met vrienden te spelen. Pure nostalgie in een fris jasje met een heleboel extra’s dus, ik kan niet wachten!

Crash Team Racing bij bol.com

Bloodstained: Ritual of the Night – 25 juni 2019

Yves: Ik ben een vrij grote Metroidvania-fan. De spelmechaniek van pas toegang te krijgen tot een bepaald deel van de map nadat je een bepaalde skill of item hebt bemachtigd, triggert iets in mij. Dit is al zo sinds Super Metroid maar de grote openbaring kwam bij mij pas na het spelen van Castlevania: Symphony of the Night op de PlayStation. Sindsdien heb ik een onstilbare honger voor het genre. Onlangs probeerde ik de Castlevania Collection op Switch die Konami recent uitbracht, maar daar ontdekte ik tot mijn grote spijt dat deze games helemaal nog niet volgens de blauwdruk van eerder vernoemde games werden ontwikkeld. Sinds de Kickstarter in 2015 kijk ik dan ook enorm uit naar Bloodstained: Ritual of the Night. Dit moet dé nieuwe Metroidvania worden van niemand minder dan de legendarische Koji Igarashi, vader van de 2D Castlevania-games.

De ontwikkeling van de game ging niet over rozen. Zo werden onder andere de Vita en Wii U-versie geschrapt door de lange ontwikkeling en kregen de graphics een serieuze opsmukbeurt na kritiek van de fans. David Hayter (Solid Snake uit Metal Gear Solid) en Robert Belgrade (Alucard uit Symphony of the Night) zijn alvast aan boord als voice actors en veteraan Ayami Kojima zorgt voor het artwork van de fysieke boxart. De game zal net zoals Shovel Knight in fases releasen, met extra game-modussen zoals een klassieke lineaire, een roguelite-dungeon en een boss rush-modus in aantocht. Wie de Switch-versie wil aanschaffen moet wel een weekje langer wachten tot 25 juni.

Bloodstained bij bol.com

Super Mario Maker 2 – 28 juni 2019

Yves: Het is eindelijk zover! Na twee jaar speculatie of de originele Super Mario Maker naar de Switch zou geport worden verraste Nintendo ons met een volledige sequel. Wie deze game niet kent: in Super Mario Maker kan je je eigen Super Mario-levels ontwerpen. Je hebt er de keuze uit een volledig arsenaal aan tools om de meest creatieve (en vaak ook knotsgekke) ideeën tot leven te brengen. Je kan kiezen tussen verschillende Super Mario-stijlen: de originele 8-bit versie, Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U en nieuw in dit vervolg Super Mario 3D World. Er doen bovendien geruchten de ronde dat er nog meer nieuwe stijlen zullen onthuld worden tijdens de E3 Nintendo Direct-presentatie. Super Mario Maker 2 introduceert niet alleen een nieuwe grafische stijl maar ook een heleboel nieuwe tools om levels te ontwerpen. Ook is er nu een verhaalmodus beschikbaar, maar misschien nog het belangrijkst van allemaal, de game introduceert een multiplayer-modus, zowel lokaal offline als online. Bij Geekster kunnen we niet wachten om onze sadistische levels op jullie los te laten. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd.

Super Mario Maker 2 bij bol.com

Nintendo 3DS

Persona Q2: New Cinema Labyrinth – 04 juni 2019

Olivier: In deze game voor de Nintendo DS komen personages uit Persona 3, 4 en 5 samen om een nieuw gevecht aan te gaan. Deze Persona Q2: New Cinema Labyrinth is een vervolg op het eerdere Persona Q: Shadow of the Labyrinth. De game speelt als de JRPG-reeks die we kennen, alleen in een eenvoudiger jasje. De meerderheid van de personages komen uit Persona 5 en het zijn deze Phantom Thieves die je volgt op hun zoektocht naar enkele vermiste vrienden. Alle personages zien er schattiger uit op de DS en heeft echt die Japanse Kawaii vibe. De vorige game werd goed ontvangen, dus voor bekende fans van de reeks, maar ook voor de nieuwe fans, een game om in de gaten te houden.

Persona Q2 bij bol.com

Geekster

Naar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels