Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

pokémon masters

Deze 4 Pokémon-nieuwtjes komen jouw richting uit

Dinsdag kondigde The Pokémon Company vier nieuwe Pokémon-producten aan. We zeggen producten, want het gaat niet allemaal om games. Zo komt er een vervolg op Detective Pikachu voor Switch, een nieuwe smartphone-game, gaan we Pokémon opslaan in de cloud en dan … lekker slapen?

Detective Pikachu (2?)

pokemon detective pikachu 3ds
© The Pokémon Company, Nintendo

Met het succes van de film was het onvermijdelijk: er komt een nieuwe Detective Pikachu-game. Deze keer uiteraard voor Nintendo’s nieuwste console. Veel details werden er niet vrijgegeven over de game, enkel dat het een conclusie zou betekenen voor het verhaal van de eerste game én dat het niet hetzelfde einde zou zijn zoals in de film. Gezien deze vage omschrijving hebben we een licht vermoeden dat dit geen volledig nieuwe game wordt maar eerder een remake met extra content. We kunnen verkeerd zitten, maar waarschijnlijk komen we meer te weten tijdens de Nintendo Direct op dinsdag 11 juni.

Pokémon Masters

pokemon masters ios android mobile gacha
© The Pokémon Company, DeNA, Nintendo

Een tijdje geleden werd al verkondigd dat DeNA, de studio achter onder andere Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp, een game gingen ontwikkelen voor The Pokémon Company. Deze game blijkt dus Pokémon Masters te zijn. Zoals de titel doet vermoeden staan de verschillende Pokémon Masters uit de vele Pokémon-games centraal. Als speler lijk je het samen met twee andere Masters op te nemen tegen een team van drie Masters. Het ziet ernaar uit dat je Pokémon verschillende moves kan leren en ongetwijfeld, DeNA kennende, zal je deze kunnen verdienen door aan de virtuele slotmachine te draaien. Het zou ons niet verbazen dat je op dezelfde manier ook nieuwe Pokémon Masters ontgrendeld in deze game. Pokémon Masters verschijnt dit jaar nog voor iOS en Android. Maar misschien dus niet in België.

Pokémon Home

pokemon home cloud
© The Pokémon Company, Nintendo

Pokémon Home is de opvolger van Pokémon Bank. Deze cloud-service laat je toe om verschillende Pokémon die je hebt gevangen in andere games te importeren in de nieuwe games Pokémon Sword en Pokémon ShieldHome krijgt bovendien een app die het mogelijk maakt om Pokémon te ruilen via je smartphone, wat ons een hele slimme manier lijkt om makkelijk overal te ruilen zonder je Switch mee te hoeven hebben. Zoals gewoonlijk is het eenrichtingsverkeer vanuit de oudere games, maar het laat wel toe om je “living Pokédex” mee te nemen naar de achtste generatie. (We kijken naar niemand, Jeroen.) Pokémon Home verschijnt begin 2020. Het is nog niet bekend hoeveel de service zal kosten, maar ter referentie: Pokémon Bank was €4,99 per jaar.

Pokémon Sleep

pokemon sleep pikachu bed
© The Pokémon Company, Niantic, Nintendo

De vreemdste aankondiging laten we tot het laatst: Pokémon Sleep. Dit wordt een app die slapen wil “gamifying”. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, is helemaal nog niet bekend. Ontwikkelaars zijn Select Button, die eerder al het bizarre Magikarp Jump op ons losliet, en Niantic, bekend van de meest sucesvolle game van de laatste jaren, Pokémon GO. Tsunekazu Ishihara, grote baas van The Pokémon Company, verkondigt dat hij hoopt dat dankzij Pokémon Sleep “iedereen blij zal worden bij het opstaan ‘s morgens”. Het enige waar ondergetekende blij van wordt in de vroege uurtjes is een stevige kop koffie, maar daar komt binnenkort misschien wel verandering in. Samen met de app komt er een nieuwe versie van de Pokémon GO Plus, genaamd – dit verzin je niet – “Pokémon GO Plus+”. Stop met overal een “+” achter te zetten, dankjewel. Deze tracker zal naast de functies van de originele Plus ook je slaap registreren. Het doet ons allemaal nogal denken aan het Quality of Life-project dat nooit het leven zag. We zijn benieuwd.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels