Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 22 en 23 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

Ashan: Overleven door Dirk Warnaar

Belim Parsis, een rijke erfgenaam, is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij stiekem, onder een schuilnaam, zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit. Zijn zus, Salvia, is jaloers op de vrijheid die mannen hebben. Vrouwen hebben in de Stad namelijk weinig te vertellen. Als ze uitgehuwelijkt wordt met een man die ze verafschuwt, vlucht Salvia naar de Tempel.

Verschijnt op 27 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Washington Black door Esi Edugyan

Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op de suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke man Titch Wilde wordt, krijgt hij een unieke kans op een nieuw leven. Wilde is een bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie, de heteluchtballon. Maar de dood van een familielid laat zijn dromen oplossen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch plots…

Verschijnt op 28 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

De Uitverkorene door Taran Matharu

Door de hele geschiedenis heen zijn er steeds mensen verdwenen, zonder enige verklaring. Twee tieners staan op het punt te ontdekken waarom. Deze tieners zijn Cade, een jeugddelinquent uit de 21e eeuw, en Harriet, een inbreker uit het victoriaanse tijdperk. Plots worden de twee vanuit hun eigen tijd getransporteerd naar een andere wereld. Een wereld die bewoond wordt door wezens uit het verleden, prehistorische dieren en monsterlijke beesten. Om te overleven moeten ze meedoen aan een oneindig en bruut toernooi.

Verschijnt op 29 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

De Boeken van het Begin trilogie door John Stephens

Het is een witte kerstnacht en drie jonge kinderen ontvluchten hun huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze toen, jaren geleden, van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverd boek. Wanneer de macht van dat boek ontketend is, komen de kinderen in een wereld terecht waar een goudharige gravin en haar leger zielloze krijgers heersen. Ook ontdekken ze hoe ze hun ouders terug kunnen krijgen…

Verschijnt op 29 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

Frankusstein door Jeanette Winterson

In Brexit Engeland wordt de jonge transgender-arts Ry tegen beter weten in verliefd op Victor Stein, een gevierde professor die het debat rondom AI leidt, en in de avonduren een mysterieus experiment uitvoert in de catacomben onder Manchester. Aan de andere kant van de Oceaan, in de woestijn van Arizona, wachten de ingevroren lichamen van tientallen mensen om weer tot leven gewekt te worden…

Verschijnt op 4 juni.

[/column] [column size=”1/2″]

Avengers: Iedereen Wil de Wereld Overnemen door Dan Abnett

Hydra beschikt over een synthetische ziektekiem die de hele wereld afhankelijk zal maken van hun geneesmiddel. De nieuwe nanotechverbinding waarmee A.I.M. de mensheid wil onderwerpen, vormt een levensgevaarlijke bedreiging voor de watervoorraden overal ter wereld. Ultron staat op het punt alle aardse technologie in zijn macht te hebben. Dormammu wil de wereld door die te overmeesteren. En de High Evolutionary herschrijft het menselijk genoom om ze te veranderen in een gewillig slavenras.

Verschijnt op 5 juni.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

De Orde van de Gouden Leeuw door Dorothée de Rooy

Lucy en haar moeder rennen in paniek door de straten van Amsterdam, op de vlucht voor duistere figuren. Ze kunnen niet bij elkaar blijven, en haar moeder duwt nog snel Lucy een mysterieus boek in handen. Lucy moet naar een geheime grot gaan en daar het boek meteen openen. Ze doet wat haar moeder zegt en belandt in een andere wereld, het Rijk. Ze moet zes opdrachten uitvoeren om terug te kunnen naar haar eigen wereld.

Verschijnt op 7 juni.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels