Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Van deze boeken(reeksen) hadden we graag een serie gezien

Om de zoveel tijd steken er eens geruchten de kop op dat er een reeks in de maak zou zijn binnenin The Wizarding World van Harry Potter. Die geruchten worden echter altijd snel ontkend. Het zette ons wel aan het denken? Van welke boeken(reeks) zouden wij wel een serie willen zien op het kleine scherm? Gaan we voor een populaire franchise die het niet gehaald heeft op het witte doek? Of toch maar een klein boekje waarvan de premisse zo interessant is dat die gewoon meer uitgediept en uitgebreid kan worden in een tv-reeks?

Percy Jackson / Heroes of Olympus / Trials of Apollo / The Kane Chronicles / Magnus Chase – Rick Riordan – (Louis)

Als er één diverse boekenreeks is die het verdient om geadapteerd te worden voor het kleine scherm zijn het toch wel de verhalen van Rick Riordan. De man die als geen andere mythologieën kan incorporeren in onze hedendaagse tijd heeft zo’n gigantische wereld opgebouwd dat de tv-makers het maar voor het uitkiezen hebben!

Mocht ik zelf aan het roer staan, starten we natuurlijk met een reeks die focust op Percy Jackson. De vijfdelige boekenreeks gebaseerd op Griekse mythologie leent zich zeker wel tot een aantal seizoenen aan verhaal. Gewoon het boek hervertellen is al leuk maar de serie kan nog zoveel verder gaan. Wat als de Romeinse kant van het eerste verhaal als tweede verhaallijn wordt geschreven voor de reeks. We leerden het Romeinse kamp Jupiter eigenlijk pas kennen in de tweede reeks Heroes of Olympus maar die zaten tijdens de gebeurtenissen in de originele Percy Jackson natuurlijk niet stil.

Eens dat verhaal afgelopen is, kunnen we verder met de gebeurtenissen in Heroes of Olympus. Trials of Apollo heeft dan weer de mogelijkheid om in de markt gezet te worden als spin-off aangezien de reeks focust op de god Apollo en eigenlijk vrij los staat van de vorige boeken in de reeks.

Rick Riordan is echter ook thuis in de Egyptische en Noorse mythologieën. Mochten de tv-bazen all-in willen gaan, zie ik mogelijkheden voor een gedeeld mythologisch universum. Magnus Chase en de The Kane Chronicles worden natuurlijk elk apart geïntroduceerd met hun eigen verhalen en personages. Maar net zoals het Arrowverse natuurlijk gegroeid is op het Amerikaanse The CW zie ik dit ook wel gebeuren met deze verhalen en personages. Stel je voor dat er een slechterik opstaat waarvan in elke mythologie wel een incarnatie bestaat en dat die enkel te verslaan is door alle helden samen te laten werken tegen het onheil. De mogelijkheden zijn gewoon eindeloos! Tv-bazen, jullie weten me te vinden!

They Both Die At The End – Adam Silvera – (Louis)

De eventuele adaptatie van They Both Die At The End moet het niet echt hebben van een lang uitgewerkt verhaal maar eerder van de originele opzet met extreem veel mogelijkheden. We bevinden ons namelijk in een wereld waar je net na middernacht wordt opgebeld met het nieuws dat je diezelfde dag nog het loodje gaat leggen. Dat betekent dus dat je die dag echt dient te leven alsof het je laatste is. En opent dat geen perspectieven voor een interessante maar vooral ontroerende reeks?

Wat als we per aflevering één of twee personen volgen die die dag hun einde tegemoet gaan. Gaan ze langs familie om afscheid te nemen? Gaan ze via een app op zoek naar lotgenoten en groeit daar nog iets uit? Gaan ze nog snel wat zaken van hun bucketlist proberen te schrappen? Hoe reageren vrienden op het nieuws? De diverse verhalen die verteld kunnen worden, zijn gewoon eindeloos.

Maar daar stopt het niet, om toch een beetje een overkoepelend verhaal te vormen, zie ik wel opties in Deathcast. Dat is de organisatie die de mensen opbelt met het slechte nieuws. We kunnen enkele telefoonoperatoren volgen in hoe ze omgaan met dat specifiek werk? Wat doet dat met hun mentale toestand? Hoe achterhaalt dat bedrijf de sterfdata van mensen? Zit daar een systeem achter of is dat iets dat gewoon zo is in de wereld? Hoe is die instelling ontstaan? Eindeloze opties om verder uit te diepen dus.

Cel 7 – Kerry Drewery – (Louis)

Een verhaal dat het ook eerder van zijn concept heeft, is Cel 7Het verhaal speelt zich af in een wereld waar mensen via een televisieprogramma door het stemmende volk al dan niet schuldig worden bevonden van een misdaad. Het programma zelf loopt 7 dagen in de week, gelijklopend met de 7 cellen die de beschuldigde moet doorlopen.

Maar hoe zien we dat dan in een televisiereeks? Een anthologiereeks van 7 afleveringen die zowel op de (on)schuldige gevangene en op het programma focussen lijkt me ideaal. De serie zou dus letterlijk 1 dag per aflevering kunnen behandelen. Natuurlijk volgen we het personage in de gevangenis. Aan de hand van flashbacks (bij de gevangene) en fragmenten (van het tv-programma) kan er zo bijvoorbeeld een zeer interessant verhaal worden opgehangen vanuit twee standpunten. Sowieso al een interessante opzet. Maar in deze tijden van vals nieuws en gemanipuleerde beelden en meer lijkt het me een reeks die echt wel een plaatsje zou verdienen in het tv-landschap.

Cirque Du Freak – Darren Shan – (Kyria)

De Cirque Du Freakreeks gaat over een jongen die (figuurlijk) gebeten wordt door een spin, om daarna (letterlijk) gebeten te worden door een vampier. Het is een spannend verhaal dat heel erg lijkt op Harry Potter en daardoor perfect voor een tv-reeks. Er zijn twaalf boeken, wat toch zeker voor een zes seizoenen kan zorgen, want de boeken zijn niet zó dik.

Ooit is dit verhaal verfilmd geweest, maar veel fans waren toen niet blij. Het hoofdpersonage was zes jaar ouder, er waren personages bij verzonnen die helemaal niet pasten en het verhaal was gewoon slecht. Er zit zoveel in deze boeken dat een film gewoon niet genoeg is om het allemaal te tonen. Een reeks van zes seizoenen van tien afleveringen zou dat zeker wel kunnen.

The Raven Cycle – Maggie Stiefvater – (Kyria)

Over deze boeken zijn er al geruchten dat Stiefvater de rechten zou verkocht hebben en dat er dus een reeks in de maak is. Maar veel weten we nog niet en er is nog niets bevestigd. Het fandom discussieert ondertussen verder over wie welk personage zou kunnen spelen, maakt edits en Youtube-videos die scènes moeten voorstellen en schrijven zelf verder aan het verhaal, dat nog vrij ingewikkeld is.

The Raven Cycle speelt zich af in Amerika, waar de zeventienjarige Blue voorbestemd is om haar one true love te vermoorden. Die is echter steeds bezig met een Welshe koning en zijn vrienden, die ook nog andere problemen hebben. Ons decor is een high school, een oud appartementsgebouw en een magisch bos, waar de bomen Latijn spreken. Genoeg origineel materiaal voor een reeks, toch?

A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas – (Kyria)

De ACoTaR-reeks is de tweede reeks boeken die Sarah J. Maas geschreven heeft. Het verhaal gaat over Feyre, een mens en haar avontuur in Prythian, de feywereld. Hier ontmoet ze Tamlin en Lucien, maar ook Rhysand en zijn vrienden. Ze ontdekt duistere geheimen, moet vechten voor haar leven én voor dat van haar grote liefde, wie dat ook mag zijn.

Ook hier zijn er geruchten dat er een reeks zou aankomen. De rechten van de reeks hiervoor, Throne of Glass, zouden al verkocht zijn. Het lijkt dus voor velen maar logisch dat de rechten voor ACoTaR ook snel verkocht zullen worden. In de tussentijd zit het fandom niet stil. Zo heb je Project Starfall, een groep fans (waaronder de fantastische cosplayster Starbit Creations) die geld inzamelen om twee korte fanfilms te maken, gebaseerd op de eerste twee boeken.

Meet Cute: Some People Are Destined to Meet – verschillende auteurs (Elien)

Meet Cute was een boek dat me bij een vooruitkijklijstje voor 2018 meteen in het oog sprong. Enerzijds deed de term meet cute onmiddellijk mijn soft spot voor romantische komedies opflakkeren. Die term wordt gebruikt voor situaties waarin de twee hoofdpersonages op een bijzondere of alledaagse manier ontmoeten, maar meteen ‘een moment’ hebben. In dit boek kan je tientallen meet cutes lezen, van 14 verschillende auteurs met verschillende achtergronden.

Aangezien anthologieseries heel populair zijn tegenwoordig, lijken 14 afleveringen perfect in dat plaatje te passen. Iedereen zal hopelijk minstens één verhaal vinden dat je bijblijft. Er zijn meet cutes in de toekomst, in een fantasywereld, in een drukwinkel, op het openbaar vervoer, via toevallige ontmoetingen, apps en sociale media, én met diverse personages in de hoofdrol, zowel op het vlak van genderidentiteit, huidskleur als geaardheid. Eender welke tv-zender mag me bedanken voor dit idee.

El Paciente – Juan Gomez-Jurado (Elien)

Nog een hype in streamingtijden: Spaanstalige series. Voor een vervolg op die trend nomineer ik El Paciente. Het eerste Spaanse boek dat ik niet las voor mijn studies was meteen een voltreffer. Toegegeven, het plot klinkt heel cliché. Een briljante neurochirurg komt voor een hartverscheurend dilemma te staan wanneer zijn dochter ontvoerd wordt. Ofwel laat hij de belangrijkste patiënt uit zijn leven, de president van de VS, sterven, ofwel ziet hij zijn dochter niet meer terug.

Gelukkig heeft dit boek meer diepgang. Het verhaal begint 63 uur voor die belangrijke operatie, en het tempo ligt hoog. En natuurlijk zijn de verschillende twists in het verhaal ideaal voor bingewatchers. Toch is David Evans een intrigerend hoofdpersonage, en we krijgen ook af en toe een blik in het hoofd van de ontvoerder, zonder te weten wie die is. Ik zal al even een tagine verzinnen: How far would you go to save your family? Verkoopt zichzelf, toch?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels