Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

rage 2

Gamekalender mei 2019: RAGE 2, A Plague Tale en Team Sonic Racing

Ah, mei. De maand net voor juni. Met E3 net voor de deur is het altijd best rustig deze tijd van het jaar. De kalmte voor de storm, als je wil. Tijd om te genieten van de geneugten van onze backlog, waar verborgen parels nog steeds liggen te wachten op hun verlossend moment. Althans dat dachten we, tot we deze releaselijst aanschouwden. Met Rage 2, Total War: Three Kingdoms en A Plague’s Tale: Innocence heeft mei behoorlijk wat voor ons in petto. Sorry, backlog, vergeef het ons opnieuw. Lees er meer over in de highlights van de gamekalender van mei!

PC

[accordions] [accordion title=”releaselijst pc mei 2019 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Close To The Sun – 2 mei 2019

Nils: Wat kan er misgaan als je eind 19e eeuw een schip opstapt dat door Nikola Tesla is bedacht? Nou. Best veel zo blijkt. In deze mix van horror en wat lijkt op een obscuurdere vorm van Firewatch zit je als journaliste gestrand op een boot waar alles in het teken lijkt te staan van de Griekse mythologie. De game lijkt vooral te bestaan uit first person-exploratie, waarbij je als speler alle mysteries van het schip poogt te ontrafelen. Que sfeer, design en mysterie (bedankt, Tesla!) ziet het er alvast een lust voor het oog uit. Benieuwd naar deze!

Puyo Puyo Champions – 7 mei 2019

Nils: Puyo Puyo keert terug! De schattige puzzelgame maakt een glorieuze terugkeer naar onze consoles, zodat we weer optimaal kunnen genieten van het bloed onder elkaars nagels te halen in de meest intense puzzle matches van ons leven. Een alternatief voor Tetris 99-fanaten die even een andere invulling willen ervaren van een puzzelgame.

Yakuza Kiwami 2 – 9 mei 2019

Michiel: Na Yakuza Zero en Yakuza Kiwami kunnen pc-gamers in mei ook genieten van Yakuza Kiwami 2, de (althans volgens ons) schitterende remake van Yakuza 2. Dankzij de Dragon Engine ziet alles er prachtig uit, en komen de entertainmentbuurten van Kamurocho en Sotenbori beter tot leven dan ooit terwijl je al je vijanden in elkaar slaat of heel nader laat kennismaken met een fietswiel in deze open world brawler. Het verhaal van Kiwami 2 is er bovendien een om je vingers bij af te likken. De superstoïcijnse Kazuma Kiryu, ex-Yakuza en zelfs ex-Yakuza-hoofd-voor-een-dag, wil niks meer met de georganiseerde misdaad te maken hebben. Zijn oude Tojo-clan vraagt echter zijn hulp om een conflict met een grote misdaadfamilie uit het Oosten tegen te houden, en dus besluit Kiryu om even naar zijn oude leven terug te keren. Het hoofdverhaal is een schitterende misdaadthriller met een paar heel goede plottwists, schitterende personages, badass momenten, en een puur Yakuza-einde waarbij de ene ongelooflijke onthulling na de andere blijft komen. Het blijft wel een remake van een ouder Japans spel dat gaat over de jaren ’80 en ’00, dus bereid je voor op een paar momenten met onder meer xenofobie en lachen met niet-hetero’s, hoewel het al veel beter is dan vroeger.

Naast de serieuze main missions heb je hier uiteraard ook de substories die eerder een lichter en vaak echt hilarisch karakter hebben. Yakuza Kiwami 2 bevat ook nog heel veel minigames, zoals de Cabaret Club, de Clan Battles, Karaoke, baseball, golf, Mahjong, en nog veel meer, hoewel ze niet allemaal even groot (of goed) zijn. Gelukkig kan je doen wat je wil en kan je de voor jou minder interessante stukjes links laten liggen. Ten slotte kunnen de fans van de serie in een heel kort avontuur ontdekken wat er met Goro Majima gebeurd is tussen Kiwami 1 en Kiwami 2. Je moet in principe geen ander Yakuza-spel gespeeld hebben om Kiwami 2 te begrijpen, maar om sommige personages en hun geschiedenis helemaal door te hebben, raden we toch aan om Yakuza Zero en Kiwami 1 ook eens uit te testen of ten minste de samenvatting die Kiwami 2 biedt grondig te bekijken. Voor slechts 30 euro is deze schitterende remake echt een no-brainer voor wie de vorige games op pc al eens gespeeld heeft of wie deze schitterende avonturen eindelijk eens wil uittesten.

A Plague’s Tale: Innocence – 14 mei 2019

Michiel: Asobo Studio is bij het grote publiek nog niet echt gekend, maar daar proberen ze met A Plague’s Tale: Innocence verandering in te brengen. In deze 3D stealth adventure moet je als grote en avontuurlijke zus Amicia goed zorgen voor kleine en zieke broer Hugo. Geen probleem, ware het niet dat we in de 14e eeuw zitten en de Honderdjarige Oorlog net is uitgebroken. Daarnaast lijdt het land onder de pest én zijn de ratten die overal opduiken bijzonder agressief. Als klap op de vuurpijl loopt er ook een soort Inquisitie rond die orde op zaken wil stellen en een dreiging vormt voor je familie. Vooral de ratten zijn echter bijzonder gevaarlijk, want ze verplaatsen zich in grote mensenetende zwermen. Gelukkig haten ze licht, wat meteen een van de grote gameplay-elementen zal zijn. Je kan immers met behulp van een aantal voorwerpen toortsen van dichtbij of op afstand in brand steken om een veilig pad te vormen. Ook vijanden dragen toortsen, en wanneer je hen weglokt, kan je bijvoorbeeld achter hen sluipen in het veilige licht om ergens anders te raken. Of je kan natuurlijk ook de toortsen en lantaarns van bewakers of vijanden doven om hen meteen door een zwerm ratten aangevallen en verslonden te zien worden. Het lijkt ons een uniek spel met een interessante insteek qua verhaal. Hopelijk kan het zijn beloften waarmaken en genoeg variatie in de gameplay hebben om boeiend te blijven.

RAGE 2 – 14 mei 2019

Nils: Mmm, niets smaakt zo goed als een streepje post-apocalyptische explosies in mei. RAGE 2 daalt eindelijk neder op onze game machines en stelt ons in staat om weer behoorlijk wat mutanten naar de vergetelheid te knallen. Met Avalanche Studios, die zichzelf bewezen hebben met hun werk op Just Cause, hebben we een developer aan het roer die ook hun eigen engine (Apex) met zich meebrengt. Een onderscheidende factor met de eerste game in de reeks. Alles wat we verwachten van een RAGE-game is dan ook meer dan aanwezig. En dat alles in een kleurrijke explosie van passende epiek. RAGE 2 speelt zich ook meer dan 30 jaar na de eerste tiel af, maar heeft nog best wel wat oude bekenden om de hoek voor ons klaar staan. Ook een lichtpuntje, er zullen helemaal geen lootboxes in RAGE 2 te vinden zijn. Hoeven we daar tenminste niet om te ragen.

Castlevania Anniversary Collection – 16 mei 2019

Nils: Castlevania, één van de paradepaardjes van Konami. In het vieren van het 50-jarig bestaan van de gamegigant brengen ze dan ook enkele Anniversary Collections op de markt. De eerste was Arcade Collection, maar nu zien we één van de meest geliefde franchises en grondleggers van een genre ook hun eigen collection toebedeeld. Beleef de oude Castlevania-games opnieuw, inclusief spin-offtitel Kid Dracula. Van 1988 tot 1994, de collectie bevat de acht titels die de basislijn legden voor de verhaallijn van de Belmonts, maar ook de basis van een hele resem Metroidvania’s.

Observation – 21 mei 2019

Nils: We trekken de ruimte in met Observation. In Observation staan we aan het roer van een ruimtestation, maar niet als mens. Nee, we identificeren ons als S.A.M. , de A.I. die achter het ruimtestation schuilgaat. Jep, vergeet Friday of Jarvis, tijd voor S.A.M., die samen met de crew het mysterie achter de gebeurtenissen in het station ontrafelt. Je bestuurt alle systemen binnen het ruimtestation, inclusief camera’s en andere gadgets om zo dr. Emma Fisher te assisteren. Interessante premisse van een ruimtemysterie, erg benieuwd naar deze!

Team Sonic Racing – 21 mei 2019

Nils: Oh Sonic. Wat heb je er een hobbelig parcours opzitten. Net als je in het oog van de storm verzeild raakt, door je uiterlijk in je eigen film, zal ook Team Sonic Racing in onze handen vallen. Na de succesvolle Sonic– & SEGA All Stars-games is dit de nieuwe intrede in de franchise die zich opwerpt als alternatief voor klassieker Mario Kart, maar ook de nieuw aangekondigde Crash Team Racing-revival. In tegenstelling tot de vorige titels zal Team Sonic Racing zich exclusief in de Sonic-franchise bevinden, waardoor je, net als in Mario Kart, meer het gevoel hebt in één wereld te zitten, dan de alternatieve dimensie waarin franchises elkaar ontmoeten. Het is geen F-Zero, het is geen Mario Kart, maar wat we zeker weten, is dat “we gotta go fast”.

Total War: Three Kingdoms – 21 mei 2019

Nils: Het is het jaar van de tripartite. Naast Fire Emblem: Three Houses, dat eraan komt in de zomer, zien we ook een oude vriend terug verschijnen. Weliswaar in een nieuw jasje. Met Total War: War of The Three Kingdoms trekken we het oude China in, om de campagnes te beleven van de warlords van weleer, op het einde van de Han-dynastie. Deze Total War-intrede kan je gerust ambitieus noemen, met elementen zoals Generaal vs. Generaal-gameplay, of zelfs het concept van guanxi ( geen Mortal Kombat-personage, maar het concept van vriendschap) waarbij je met gerichte dialoog de verschillende persoonlijkheden in je campagne blij moet houden om de situaties in je voordeel te bewaren.

Pathologic 2 – 23 mei 2019

Nils: Pathologic 2 is in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, geen vervolg van de eerste Pathologic-game. Je kan Pathologic 2 beter bekijken als Pathologic 2.0, gezien deze game niet zo stiekem een complete herwerkte versie is van de eerste titel in de reeks. Daarbovenop is deze release maar het eerste stukje van drie, waarbij elk deel van de release een volledig stuk van het verhaal is, met focus op één personage. De game speelt zich af in een dorp, in een niet nader genoemde tijdsperiode. Het enige dat we voelen, is dat er een duidelijke link is met de oude Russische folklore. En het is in deze setting dat je met het hoofdpersonage, de chirurg Haruspex, op onderzoek gaat om enkele mysteries op te lossen die het dorp lijken te kwellen.

Layers of Fear 2 – 28 mei 2019

Nils: Opnieuw een mysterieuze horrorthriller op een boot, het lijkt het thema van de maand mei. Ook in Layers of Fear 2 exploreren we een zeer verhaalgedreven campagne in een omgeving waar we liever niet te lang zouden willen vertoeven. First person-exploratie staat dus centraal in deze nieuwe iteratie van een game die ons al het nodige kiekenvlees heeft bezorgd. Ja hoor, de psychologische horror is erg aanwezig deze maand. 

[/accordion][/accordions]

PlayStation 4

[accordions] [accordion title=”releaselijst PlayStation 4 mei 2019 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Puyo Puyo Champions – 7 mei 2019

Nils: Puyo Puyo keert terug! De schattige puzzelgame maakt een glorieuze terugkeer naar onze consoles, zodat we weer optimaal kunnen genieten van het bloed onder elkaars nagels te halen in de meest intense puzzle matches van ons leven. Een alternatief voor Tetris 99-fanaten die even een andere invulling willen ervaren van een puzzelgame.

A Plague’s Tale: Innocence – 14 mei 2019

Michiel: Asobo Studio is bij het grote publiek nog niet echt gekend, maar daar proberen ze met A Plague’s Tale: Innocence verandering in te brengen. In deze 3D stealth adventure moet je als grote en avontuurlijke zus Amicia goed zorgen voor kleine en zieke broer Hugo. Geen probleem, ware het niet dat we in de 14e eeuw zitten en de Honderdjarige Oorlog net is uitgebroken. Daarnaast lijdt het land onder de pest én zijn de ratten die overal opduiken bijzonder agressief. Als klap op de vuurpijl loopt er ook een soort Inquisitie rond die orde op zaken wil stellen en een dreiging vormt voor je familie. Vooral de ratten zijn echter bijzonder gevaarlijk, want ze verplaatsen zich in grote mensenetende zwermen. Gelukkig haten ze licht, wat meteen een van de grote gameplay-elementen zal zijn. Je kan immers met behulp van een aantal voorwerpen toortsen van dichtbij of op afstand in brand steken om een veilig pad te vormen. Ook vijanden dragen toortsen, en wanneer je hen weglokt, kan je bijvoorbeeld achter hen sluipen in het veilige licht om ergens anders te raken. Of je kan natuurlijk ook de toortsen en lantaarns van bewakers of vijanden doven om hen meteen door een zwerm ratten aangevallen en verslonden te zien worden. Het lijkt ons een uniek spel met een interessante insteek qua verhaal. Hopelijk kan het zijn beloften waarmaken en genoeg variatie in de gameplay hebben om boeiend te blijven.

RAGE 2 – 14 mei 2019

Nils: Mmm, niets smaakt zo goed als een streepje post-apocalyptische explosies in mei. RAGE 2 daalt eindelijk neder op onze game machines en stelt ons in staat om weer behoorlijk wat mutanten naar de vergetelheid te knallen. Met Avalanche Studios, die zichzelf bewezen hebben met hun werk op Just Cause, hebben we een developer aan het roer die ook hun eigen engine (Apex) met zich meebrengt. Een onderscheidende factor met de eerste game in de reeks. Alles wat we verwachten van een RAGE-game is dan ook meer dan aanwezig. En dat alles in een kleurrijke explosie van passende epiek. RAGE 2 speelt zich ook meer dan 30 jaar na de eerste tiel af, maar heeft nog best wel wat oude bekenden om de hoek voor ons klaar staan. Ook een lichtpuntje, er zullen helemaal geen lootboxes in RAGE 2 te vinden zijn. Hoeven we daar tenminste niet om te ragen.

Castlevania Anniversary Collection – 16 mei 2019

Nils: Castlevania, één van de paradepaardjes van Konami. In het vieren van het 50-jarig bestaan van de gamegigant brengen ze dan ook enkele Anniversary Collections op de markt. De eerste was Arcade Collection, maar nu zien we één van de meest geliefde franchises en grondleggers van een genre ook hun eigen collection toebedeeld. Beleef de oude Castlevania-games opnieuw, inclusief spin-offtitel Kid Dracula. Van 1988 tot 1994, de collectie bevat de acht titels die de basislijn legden voor de verhaallijn van de Belmonts, maar ook de basis van een hele resem Metroidvania’s.

Observation – 21 mei 2019

Nils: We trekken de ruimte in met Observation. In Observation staan we aan het roer van een ruimtestation, maar niet als mens. Nee, we identificeren ons als S.A.M. , de A.I. die achter het ruimtestation schuilgaat. Jep, vergeet Friday of Jarvis, tijd voor S.A.M., die samen met de crew het mysterie achter de gebeurtenissen in het station ontrafelt. Je bestuurt alle systemen binnen het ruimtestation, inclusief camera’s en andere gadgets om zo dr. Emma Fisher te assisteren. Interessante premisse van een ruimtemysterie, erg benieuwd naar deze!

Team Sonic Racing – 21 mei 2019

Nils: Oh Sonic. Wat heb je er een hobbelig parcours opzitten. Net als je in het oog van de storm verzeild raakt, door je uiterlijk in je eigen film, zal ook Team Sonic Racing in onze handen vallen. Na de succesvolle Sonic– & SEGA All Stars-games is dit de nieuwe intrede in de franchise die zich opwerpt als alternatief voor klassieker Mario Kart, maar ook de nieuw aangekondigde Crash Team Racing-revival. In tegenstelling tot de vorige titels zal Team Sonic Racing zich exclusief in de Sonic-franchise bevinden, waardoor je, net als in Mario Kart, meer het gevoel hebt in één wereld te zitten, dan de alternatieve dimensie waarin franchises elkaar ontmoeten. Het is geen F-Zero, het is geen Mario Kart, maar wat we zeker weten, is dat “we gotta go fast”.

Pathologic 2 – 23 mei 2019

Nils: Pathologic 2 is in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, geen vervolg van de eerste Pathologic-game. Je kan Pathologic 2 beter bekijken als Pathologic 2.0, gezien deze game niet zo stiekem een complete herwerkte versie is van de eerste titel in de reeks. Daarbovenop is deze release maar het eerste stukje van drie, waarbij elk deel van de release een volledig stuk van het verhaal is, met focus op één personage. De game speelt zich af in een dorp, in een niet nader genoemde tijdsperiode. Het enige dat we voelen, is dat er een duidelijke link is met de oude Russische folklore. En het is in deze setting dat je met het hoofdpersonage, de chirurg Haruspex, op onderzoek gaat om enkele mysteries op te lossen die het dorp lijken te kwellen.

Layers of Fear 2 – 28 mei 2019

Nils: Opnieuw een mysterieuze horrorthriller op een boot, het lijkt het thema van de maand mei. Ook in Layers of Fear 2 exploreren we een zeer verhaalgedreven campagne in een omgeving waar we liever niet te lang zouden willen vertoeven. First person-exploratie staat dus centraal in deze nieuwe iteratie van een game die ons al het nodige kiekenvlees heeft bezorgd. Ja hoor, de psychologische horror is erg aanwezig deze maand.

Trover Saves The Universe – 31 mei 2019

Nils: Samen met Squanch Games waagt Justin Roiland zich ook aan de gaming wereld, na Rick & Morty. Met een intrede op PS4, maar ook PS4 lijkt het erop dat Trover Saves the Universe alle charme van Rick & Morty overbrengt naar deze wereld. In Trover Saves The Universe spelen we uiteraard met Trover, die in een wilde rollercoaster verzeild geraakt, waar hij willens nillens de wereld moet gaan redden. Humor lijkt alvast stevig aanwezig in dit actie-avontuur. We zijn benieuwd of we de Rick & Morty-kwaliteitsstempel ook vertaald zullen zien in de gameplay. We hopen alvast van wel. 

[/accordion][/accordions]

Xbox One

[accordions] [accordion title=”releaselijst Xbox One mei 2019 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Puyo Puyo Champions – 7 mei 2019

Nils: Puyo Puyo keert terug! De schattige puzzelgame maakt een glorieuze terugkeer naar onze consoles, zodat we weer optimaal kunnen genieten van het bloed onder elkaars nagels te halen in de meest intense puzzle matches van ons leven. Een alternatief voor Tetris 99-fanaten die even een andere invulling willen ervaren van een puzzelgame.

A Plague’s Tale: Innocence – 14 mei 2019

Michiel: Asobo Studio is bij het grote publiek nog niet echt gekend, maar daar proberen ze met A Plague’s Tale: Innocence verandering in te brengen. In deze 3D stealth adventure moet je als grote en avontuurlijke zus Amicia goed zorgen voor kleine en zieke broer Hugo. Geen probleem, ware het niet dat we in de 14e eeuw zitten en de Honderdjarige Oorlog net is uitgebroken. Daarnaast lijdt het land onder de pest én zijn de ratten die overal opduiken bijzonder agressief. Als klap op de vuurpijl loopt er ook een soort Inquisitie rond die orde op zaken wil stellen en een dreiging vormt voor je familie. Vooral de ratten zijn echter bijzonder gevaarlijk, want ze verplaatsen zich in grote mensenetende zwermen. Gelukkig haten ze licht, wat meteen een van de grote gameplay-elementen zal zijn. Je kan immers met behulp van een aantal voorwerpen toortsen van dichtbij of op afstand in brand steken om een veilig pad te vormen. Ook vijanden dragen toortsen, en wanneer je hen weglokt, kan je bijvoorbeeld achter hen sluipen in het veilige licht om ergens anders te raken. Of je kan natuurlijk ook de toortsen en lantaarns van bewakers of vijanden doven om hen meteen door een zwerm ratten aangevallen en verslonden te zien worden. Het lijkt ons een uniek spel met een interessante insteek qua verhaal. Hopelijk kan het zijn beloften waarmaken en genoeg variatie in de gameplay hebben om boeiend te blijven.

RAGE 2 – 14 mei 2019

Nils: Mmm, niets smaakt zo goed als een streepje post-apocalyptische explosies in mei. RAGE 2 daalt eindelijk neder op onze game machines en stelt ons in staat om weer behoorlijk wat mutanten naar de vergetelheid te knallen. Met Avalanche Studios, die zichzelf bewezen hebben met hun werk op Just Cause, hebben we een developer aan het roer die ook hun eigen engine (Apex) met zich meebrengt. Een onderscheidende factor met de eerste game in de reeks. Alles wat we verwachten van een RAGE-game is dan ook meer dan aanwezig. En dat alles in een kleurrijke explosie van passende epiek. RAGE 2 speelt zich ook meer dan 30 jaar na de eerste tiel af, maar heeft nog best wel wat oude bekenden om de hoek voor ons klaar staan. Ook een lichtpuntje, er zullen helemaal geen lootboxes in RAGE 2 te vinden zijn. Hoeven we daar tenminste niet om te ragen.

Castlevania Anniversary Collection – 16 mei 2019

Nils: Castlevania, één van de paradepaardjes van Konami. In het vieren van het 50-jarig bestaan van de gamegigant brengen ze dan ook enkele Anniversary Collections op de markt. De eerste was Arcade Collection, maar nu zien we één van de meest geliefde franchises en grondleggers van een genre ook hun eigen collection toebedeeld. Beleef de oude Castlevania-games opnieuw, inclusief spin-offtitel Kid Dracula. Van 1988 tot 1994, de collectie bevat de acht titels die de basislijn legden voor de verhaallijn van de Belmonts, maar ook de basis van een hele resem Metroidvania’s.

Team Sonic Racing – 21 mei 2019

Nils: Oh Sonic. Wat heb je er een hobbelig parcours opzitten. Net als je in het oog van de storm verzeild raakt, door je uiterlijk in je eigen film, zal ook Team Sonic Racing in onze handen vallen. Na de succesvolle Sonic– & SEGA All Stars-games is dit de nieuwe intrede in de franchise die zich opwerpt als alternatief voor klassieker Mario Kart, maar ook de nieuw aangekondigde Crash Team Racing-revival. In tegenstelling tot de vorige titels zal Team Sonic Racing zich exclusief in de Sonic-franchise bevinden, waardoor je, net als in Mario Kart, meer het gevoel hebt in één wereld te zitten, dan de alternatieve dimensie waarin franchises elkaar ontmoeten. Het is geen F-Zero, het is geen Mario Kart, maar wat we zeker weten, is dat “we gotta go fast”.

Pathologic 2 – 23 mei 2019

Redacteur: Pathologic 2 is in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, geen vervolg van de eerste Pathologic-game. Je kan Pathologic 2 beter bekijken als Pathologic 2.0, gezien deze game niet zo stiekem een complete herwerkte versie is van de eerste titel in de reeks. Daarbovenop is deze release maar het eerste stukje van drie, waarbij elk deel van de release een volledig stuk van het verhaal is, met focus op één personage. De game speelt zich af in een dorp, in een niet nader genoemde tijdsperiode. Het enige dat we voelen, is dat er een duidelijke link is met de oude Russische folklore. En het is in deze setting dat je met het hoofdpersonage, de chirurg Haruspex, op onderzoek gaat om enkele mysteries op te lossen die het dorp lijken te kwellen.

Layers of Fear 2 – 28 mei 2019

Nils: Opnieuw een mysterieuze horrorthriller op een boot, het lijkt het thema van de maand mei. Ook in Layers of Fear 2 exploreren we een zeer verhaalgedreven campagne in een omgeving waar we liever niet te lang zouden willen vertoeven. First person-exploratie staat dus centraal in deze nieuwe iteratie van een game die ons al het nodige kiekenvlees heeft bezorgd. Ja hoor, de psychologische horror is erg aanwezig deze maand.

[/accordion][/accordions]

Nintendo Switch

[accordions] [accordion title=”releaselijst Nintendo Switch mei 2019 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Puyo Puyo Champions – 7 mei 2019

Nils: Puyo Puyo keert terug! De schattige puzzelgame maakt een glorieuze terugkeer naar onze consoles, zodat we weer optimaal kunnen genieten van het bloed onder elkaars nagels te halen in de meest intense puzzle matches van ons leven. Een alternatief voor Tetris 99-fanaten die even een andere invulling willen ervaren van een puzzelgame.

Castlevania Anniversary Collection – 16 mei 2019

Nils: Castlevania, één van de paradepaardjes van Konami. In het vieren van het 50-jarig bestaan van de gamegigant brengen ze dan ook enkele Anniversary Collections op de markt. De eerste was Arcade Collection, maar nu zien we één van de meest geliefde franchises en grondleggers van een genre ook hun eigen collection toebedeeld. Beleef de oude Castlevania-games opnieuw, inclusief spin-offtitel Kid Dracula. Van 1988 tot 1994, de collectie bevat de acht titels die de basislijn legden voor de verhaallijn van de Belmonts, maar ook de basis van een hele resem Metroidvania’s.

Team Sonic Racing – 21 mei 2019

Nils: Oh Sonic. Wat heb je er een hobbelig parcours opzitten. Net als je in het oog van de storm verzeild raakt, door je uiterlijk in je eigen film, zal ook Team Sonic Racing in onze handen vallen. Na de succesvolle Sonic– & SEGA All Stars-games is dit de nieuwe intrede in de franchise die zich opwerpt als alternatief voor klassieker Mario Kart, maar ook de nieuw aangekondigde Crash Team Racing-revival. In tegenstelling tot de vorige titels zal Team Sonic Racing zich exclusief in de Sonic-franchise bevinden, waardoor je, net als in Mario Kart, meer het gevoel hebt in één wereld te zitten, dan de alternatieve dimensie waarin franchises elkaar ontmoeten. Het is geen F-Zero, het is geen Mario Kart, maar wat we zeker weten, is dat “we gotta go fast”.

Resident Evil – 21 mei 2019

Nils: Voor Resident Evil-fans met enkel een Switch wordt het smullen geblazen. Op 21 mei zien we niet één, niet twee, maar drie Resident Evil-titels opnieuw verschijnen op Switch. Resident Evil, Resident Evil 0 én Resident Evil 4 HD. Resident Evil: Origins Collection verzamelt ook makkelijk de eerste tweegenoemde games in één pakketje. Smullen geblazen en niet alleen voor jou, maar ook voor de parasietwezens. 

[/accordion][/accordions]

GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels