Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 18 en 19 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

Zonderling door Laini Taylor

Een betoverend nieuw fantasyverhaal van Laini Taylor, schrijfster van o.a. Dromendochter. In een wereld waar dromen belangrijk zijn en die dromen de dromer zelf kiezen, vreest Lazlo Strange dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar hij is niet moedig genoeg om de halve wereld door te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan is er plots een prachtige kans. Een held genaamd de Godslayer heeft Lazlo’s hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Zonderling verschijnt 30 april.

[/column] [column size=”1/2″]

Vortex door Yrsa Sigurdardottir

In Reykjavik wordt er een tijdscapsule gevonden met daarin vele brieven. Die brieven zijn geschreven door dertienjarige schoolkinderen en voorspellen hoe hun leven er in 2016 zal uitzien. Tussen die brieven ligt er ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet meteen serieus genomen wordt, roept politieman Huldar toch de hulp in van de kinderpsychologe Freyja. Samen ondervragen ze het kind die die boodschap schreef. Wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, samen met de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen, beseffen Huldar en Freyja dat de brieven kloppen. En dat ze zo snel mogelijk de schrijver en de moordenaar moeten vinden.

Vortex verschijnt 2 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

Hotel Lonely Hearts door Heather O’Neill

We bevinden ons in Montreal, in het jaar 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze speciale talenten te bezitten. Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en humor vreugde waar ze komt. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst als oprichters van de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld. Als tieners worden de twee gescheiden, beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie. Ze zakken weg in de onderwereld van Montreal. Zullen ze hun droom nog werkelijkheid kunnen maken?

Hotel Lonely Hearts verschijnt 7 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Ijzerkop door Jean-Claude van Rijckeghem

Een historische jeugdroman over een meisje in het leger van Napoleon. De achttienjarige Stans droomt ervan Gent te verlaten en de wereld te zien. Maar daar wordt abrupt een einde aan gemaakt als haar vader failliet dreigt te vertrekken en zij met een rijke maar opdringerige geldschieter moet trouwen. Ook al geeft hij haar alles wat ze zou willen, toch voelt haar huwelijk als een gouden kooi. Zelfs het leven van een soldaat lijkt haar aantrekkelijker. Stans loopt weg, onherkenbaar in de kleren van haar echtgenoot. Zo komt ze in Parijs terecht bij Napoleons veertiende compagnie.

Ijzerkop verschijnt 7 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

De Ziener door Belinda Bauer

Gisteren waren ze nog een gewone familie, Anna en James Buck en hun kleine jongen Daniel. Maar in een moment van onoplettendheid veranderde alles. De voordeur die niet goed dicht was. En Daniel was weg. Nu zijn Anna en James twee vreemden die elkaar niet meer recht in de ogen kunnen kijken. Wantrouwen en verwijten vullen de leegte die hun verloren zoon heeft achtergelaten. Maar Anna doet er alles aan om Daniel terug te vinden, want een vierjarige verdwijnt niet zomaar in het niets. Haar wanhopige zoektocht leidt haar naar de rand van de afgrond…

De Ziener verschijnt 7 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

De Boekbinder door Bridget Collins

Emmet, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat Emmet de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en vast te leggen in een boek. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen natuurlijk. Op een dag doet Emmet een ontdekking: in een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop. Hij gaat op onderzoek.

De Boekbinder verschijnt 9 mei.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels