Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

War of the Realms #1 review: plezierig spektakel verzekerd

War of the Realms is het resultaat van jaren opbouw door schrijver Jason Aaron. Malekith maakt een einde aan alle werelden en nu is het de beurt aan de aarde. 

War of the Realms is het nieuwste event dat het universum van Marvel door elkaar schudt. Scenarist Jason Aaron legde de kiem voor het verhaal in Thor uit 2013 en maakte er een rode draad van in vervolgreeksen (waaronder die met Jane Foster als de dondergod). Er verschijnt een hele hoop aparte minireeksen met zijsprongen, maar de zesdelige serie War of the Realms serveert je de verrassend toegankelijke hoofdbrok voor.

De donkere elvenkoning Malekith kondigt dus al zes jaar lang oorlog aan en heeft ondertussen negen werelden verwoest. De laatste op zijn lijstje is Midgard, de thuishaven van de Avengers, de X-Men, Daredevil, de Punisher en al je andere favoriete superhelden. Malekith heeft niet alleen zijn zinnen gezet op onze aardbol, hij wil ook de Odinson-familie uitroeien. De slechterik verbant Thor naar een andere wereld, terwijl de Avengers en kompanen het tegen de hordes binnenvallende vijanden opnemen.

© Marvel

Ondanks alle voorgeschiedenis schrikt Aaron de lezers niet af. Je hebt voor de verandering eens weinig voorkennis nodig. Zijn startschot van dit event, vaak verwarrende verhaallijnen met veel zijsprongen, is gefocust. En de twintig personages die hij op je loslaat, ken je allemaal. Aaron steekt die superhelden ook boordevol karakter. Spider-Man vuurt de ene one-liner na de andere op je af, Loki kiest volop voor redemption en de sprekende hond van Thor gedraagt zich zoals een aanhankelijke, wel… hond.

De tekeningen van Russel Dauterman zijn zo gedetailleerd dat je moet wennen aan de drukte, maar het gevarieerde kleurenpalet zorgt voor overzicht. Hij inspireerde zich duidelijk op de klassieke en iconische plunjes van Captain America en co. Toch durft hij aan het uiterlijk een eigen draai te geven. She-Hulk sierde nog nooit zo imposant het papier. Dauterman speelt evenzeer met het gevoel van schaal zoals Aaron dat doet in zijn dialogen. Het creatieve duo is na jaren samenwerking perfect op elkaar afgestemd.

© Marvel

War of the Realms schuwt het pessimistische end of the world-gedoe. Ja, de inzet is heel hoog en er vallen onverwachte slachtoffers. Maar Aaron heeft geen zin in een grimmig verhaal en wisselt ondergang af met opflakkerende momentjes van humor in het heetst van de strijd. En dat alles er nog eens zo kleurrijk uitziet, geeft je zin om wel langer in deze snoeptrommel te grabbelen.

War of the Realms #1 is geschreven door Jason Aaron, getekend door Russel Dauterman en uitgegeven door Marvel Comics op 3 april 2019.

Spectaculair

Spectaculair
4 5 0 1
Toegankelijk, plezierig en een gevoel alsof het allemaal een impact heeft: na jaren opbouw is War of the Realms spectaculair uit de startblokken geschoten.
Toegankelijk, plezierig en een gevoel alsof het allemaal een impact heeft: na jaren opbouw is War of the Realms spectaculair uit de startblokken geschoten.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels