Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Thor, Stellar en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Je plaatselijke comicshop vult wekelijks zijn rekken met gloednieuwe reeksen. Welke zijn het waard om deze week op te pikken?

Deze week begint Thor aan alweer een nieuwe start met aan het roer scenarist en Thor-veteraan Jason Aaron. Nieuw bij Marvel is ook de Marvel 2-In-One Annual, ideaal voor wie wil weten waar die The Fantastic Four-reeks nu precies over gaat. Daarnaast mengen we ons in een intergalactische oorlog waarvan premiejager Stellar het ultieme wapen is. Voor jou gelezen en gekeurd:

Thor #1 van Jason Aaron en Michael del Mundo (Davy)

Jason Aaron zal de geschiedenis in gaan als dé schrijver voor Thor want met deze Thor #1 gaat hij officieel zijn zesde jaargang tegemoet. Na al die jaren is hij één geworden met Odinson, of hij nu de Mjölnir-waardig is of niet. Hij was ook de schrijver die de moed had om een vrouwelijke Thor te schrijven, tot groot ongenoegen van een groep conservatieve comic-lezers. Je kan je dus best wel voorstellen dat ik behoorlijk hoge verwachtingen had.

Specifiek verwacht ik: epische gevechten, prachtige artwork, sterke dialogen en het ideale instappunt voor beginners. Dat is éxact wat we krijgen. Michael Del Mundos artwork haalt nooit het niveau van Esad Ribic, maar komt toch echt wel aardig in de buurt. Wat heel hard opvalt in deze issue: enorm veel referenties naar personages uit Infinity War en Thor: Ragnarok én een verschuiving in toon om het personage wat grappiger/spitsvondiger te maken zoals in de films. Je kan je daaraan storen maar ik persoonlijk vond het lollig. Vooral benieuwd waar Jason Aaron dit verhaal naartoe zal duwen.

Stellar #1 van Joseph Keatinge en Bret Blevins (Dennis)

In 2010 maakten Robert Kirkman en Marc Silvestri samen een issue van Stellar. Deze comic werd gemaakt in het kader van Pilot Season, een initatief waarmee Top Cow (een imprint van Image Comics) de lezers liet kiezen welke comic ze graag als lopende serie wilden zien. In 2018 wordt deze serie alsnog opgepikt met schrijver Joe Keatinge en tekenaar Bret Blevins achter het roer. En vooral die laatste naam trekt de aandacht, want Blevins was eind jaren tachtig een redelijk grote jongen bij Marvel en de laatste grote tekenaar op The New Mutants.

Stellar draait om een jong meisje die als premiejaagster ronddwaalt op een planeet die betere dagen heeft gezien. Tijdens het verhaal doen de makers stukje bij beetje haar verhaal uit de doeken waaruit blijkt dat zij ooit een wapen was in een grote oorlog.

Het hoofdpersonage wordt gekweld door haar verleden. Dat werkt goed. En Blevins brengt op grafisch vlak wat je van hem hoopt te krijgen. Zijn werk heeft zelfs iets Europees over zich. Maaar de inkleuring. Brrr..

Marvel 2-In-One Annual #1 van Chip Zdarsky en Declan Shalvey (Matti)

Marvel 2-In-One is een vrij recente reeks van schrijver Chip Zdarsky (van het gedurfde en soms bloedeerlijke Sex Criminals) over de helft van The Fantastic Four: The Thing en The Human Torch die op zoek gaan naar de andere twee leden. Het concept van de nieuwe Annual volgt de originele reeks uit de jaren 70. Toen werd The Thing in elk nummer samen gezet met een ander personage van Marvel, en deze keer is dat samen met Infamous Iron Man oftewel: Doctor Doom die een tijdje terug het pak droeg.

Het is duidelijk dat dit de reeks is die ons moet voorbereiden op de terugkeer van The Fantastic Four. Dit nummer focust op hun eeuwige tegenstander. Naast een kort gesprek met The Thing, heerlijk geschreven met elk hun eigen opvallende stijl, is het verhaal een karakterstudie van Doctor Doom. Tekenaar Declan Shalvey begint heel sterk, maar versimpelt zijn eigen werk naar het einde toe. Gaandeweg ontdekken we ook het een en ander over de gebeurtenissen uit Secret Wars, een must read dus voor wie dat event heeft gevolgd.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels