Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuwe uitgever TKO Studios laat je comics bingelezen

Groot nieuws: ons favoriet medium heeft er een nieuwe speler bij. TKO Studios lanceert met een hele resem iconische makers een verrassend distributiemodel dat doet denken aan Netflix.

“Het Netflix van…” horen we de laatste jaren maar al te vaak vallen wanneer een niet zo vernieuwend bedrijfje uit de grond wordt gestampt. Het gloednieuwe TKO Studios doet denken aan die leuze, maar heeft veel ambitieuzere bedoelingen dan het zoveelste streaming- of bingeplatform.

TKO Studios brengt alles in één keer uit

Voor het angstzweet je uitbreekt: TKO Studios heeft comics op papier uit. Waarin ze zich onderscheiden van elke andere uitgever ooit is dat ze minireeksen in één keer uitbrengen, waardoor je de comics dus ook in één ruk kan uitlezen. Natuurlijk moet de vergelijking met Netflix dan gemaakt worden. Maar daar stopt het niet: naast de simultane verschijning van de aparte issues, komt ook de trade paperback (het verzamelboek van de individuele nummers) uit en kunnen milieubewuste lezers digitaal de strips ontdekken op hetzelfde moment. Een godsgeschenk voor de ongeduldige lezer zoals mezelf.

Grote namen maken nieuwe reeksen

Allemaal goed en wel, dat disruptieve distributiemodel waarmee TKO Studios zich profileert als eerste moderne uitgeverij van comics. Zullen de comics ook goed zijn? TKO Studios pakt uit met ronkende namen zoals schrijvers Roxane Gay (Bad Feminist, World of Wakanda), Jeff Lemire (Sweet Tooth, Moon Knight) en Garth Ennis (Preacher, The Punisher) en tekenaars Steve Epting (Fantastic Four, Velvet), Artyom Trakhanov (Undertow) en Jordie Bellaire (die waarschijnlijk de kleuren verzorgt van de helft van alle comics ooit). Zo’n namen scheppen hoge verwachtingen.

Ennis en Epting geven de aftrap met Sara, waarin een team van vrouwelijke snipers de nazi’s uit Rusland verdrijven. Tze Chun (mede-oprichter van TKO Studios, schrijver en producer van tv-serie Gotham) schrijft twee titels: 7 Deadly Sins met tekenaar Trakhanov over een 19de eeuwse priester die terdoodveroordeelden rekruteert voor een dodelijke missie en The Fearsome Doctor Fang met Dan McDaid dat doet denken aan Indiana Jones. Joshua Dysart en Alberto Ponticelli vervolledigen de lancering: Goodnight Paradise is een grimmige comic over dakloze die een dode tiener wil wreken.

In 2019 volgen er nog minstens vier reeksen zoals Sentient (Lemire), The Banks (Gay), Eve of Extinction en Pound for Pound. Heel wat moois om naar uit te kijken, maar vooral ook naar hoe deze disruptieve aanpak zal uitspelen. De spectaculaire lancering op sociale media getuigt van veel zelfvertrouwen en tegelijkertijd van vertrouwen in fans van het medium.

Lees gratis de eerste nummers

Ben je nog niet overtuigt van TKO Studios? Dan kan je de eerste nummers van hun vier nieuwe series gratis lezen op hun website met de code vipaccess. Je kan de comics natuurlijk ook kopen en winkeliers kunnen rechtstreeks mailen naar sales@tkopresents.com om de boeken aan te bieden.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels