Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Powers of X #5 review: je weet niets en ook heel veel

Powers of X nadert zijn voltooiing. In deze serie laten Jonathan Hickman en R.B Silva zien welke bewegingen de grote spelers achter de schermen maken om de nieuwe wereld van de X-Men vorm te geven.

Schrijver: Jonathan Hickman
Tekenaars: R.B. Silva en Marte Gracia
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 25 september 2019

In dit vijfde issue nemen Magneto en Professor X gezamelijk het initiatief om Krakoa ook open te stellen voor de mutanten die hen in het verleden weleens naar het leven stonden. Zo voegt Apocalypse zich samen met zijn ruiters bij hen op het eiland en wordt er via Emma Frost weer een lijntje uitgeworpen naar de Hellfire Club. Tja, waarom eigenlijk niet? Er mist nog één iemand naar wie al werd verwezen in de reeksen.

Powers of X blijft boeien

Hier worden zaken in gang gezet waarvan we in de diverse tijdlijnen al een uitwerking zagen. De meest intrigerende kwestie is het gesprek dat Xavier voert met Forge. (De inheemse Amerikaan wordt ietwat ongelukkig getekend door Silva waardoor de man meer weg heeft van de acteur Timothy Dalton anno 1980.) Forge wordt gevraagd om het systeem te maken waarvan we de werking zagen in House of X 5. Let hier echter op de laatste zin:

©Marvel Comics

Wie goed heeft opgelet, ziet hier een onderbouwing van de theorie dat de X-Men misschien wel de slechteriken zijn. De opmerking van Forge roept meteen een vraag op: Zit er een fout in het systeem waardoor de geheugendump van Professor X is gecorrumpeerd? Kijkend naar de laatste zin is dat natuurlijk een mogelijkheid. Of was het al veel eerder? Want de helmloze Xavier heeft in dit issue een kwaadaardige oogopslag.

Powers of X en House of X zijn nu al zo’n twee maanden bezig en liggen wekelijks in de winkel. Het is een compliment aan de makers dat de series blijven boeien. Het is eigenlijk onmogelijk om Hickman niet te kunnen volgen. Echt elk denkbaar detail is in de comics verwerkt en elk verhaallijntje wordt afgedekt.

De ironie is dat je nog steeds met vragen blijft zitten. De afsluiters komen eraan en het is nog steeds de vraag hoe Hickman en zijn tekenaars de brug bouwen naar de series die eraan gaan komen?

Emma Frost zegt het nog het beste in dit issue, en dat is meteen de beste afsluiter denkbaar.

©Marvel Comics

Powers of X #5

Powers of X #5
4 5 0 1
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels