Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

King in Black #1 review: grootse start voor een stoer event

Zijn komst werd al even aangekondigd. Gedragen door de wind waren daar de verhalen. Het voorgevoel over een ongekende duisternis die gaat komen om een oude belofte in te lossen. De Symbiotegod Knull klopt op de poort. Maak je klaar om te buigen voor de King in Black.
Schrijver: Donny Cates
Tekenaar: Ryan Stegman, JP Ryan
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 1 december 2020

De comic opent met Eddie Brock die wat aan introspectie doet terwijl hij de slaapkamer van zijn zoon binnenstapt. Daarna is er een weids shot van New York en een regen van draken. Dit zijn de soldaten van het leger waarmee Knull het leven op aarde wil smoren. Maar er is niet gerekend op The Avengers en zelfs de X-Men om een spaak in het wiel te steken. Nu ja, we staan aan het begin van een event. Hoe denk je zelf dat dit zal aflopen, lezer?

Het tekenwerk van deze comic is gepast duister. Ryan Stegmans werk wordt door zijn inkter JP Mayer rijkelijk voorzien van arceringen en schaduwen. De enige verlichting is afkomstig van computerschermen en de spaarzame lampen. Met zo’n sfeer zit je als lezer direct in het verhaal.

Laat je niet intimideren door King in Black

De structuur van dit verhaal spreekt voor zich. Er worden direct wat subplotjes uitgezet die zich later in dit epos gaan uitbetalen. Voor nu is het helder dat de helden eerst in de ellende moeten worden gestort voordat ze zich hier uit kunnen redden.

© Marvel Comics

Donny Cates is een kind van de jaren tachtig. Zijn werk is duidelijk beïnvloed door de filosofie van de legendarische hoofdredacteur Jim Shooter. Bij een groots opgezet event kun je nu eenmaal niet alles aan nieuwe lezers uitleggen. Toch komt Donny een heel eind! Hij introduceert niet alleen de helden maar weet ook bijfiguren zoals Eddies zoon voldoende inhoud te geven zodat je als niet ingewijde meteen een idee hebt met wie je te maken hebt. Aan het einde van deze comic vind je zelfs een dossier met behoorlijk wat voorgeschiedenis. Hulde voor zoveel werk.

De dreiging is episch en geloofwaardig. Het is een heel verschil met het Emprye-event van afgelopen zomer dat eigenlijk al is vergeten. Alleen is het even de vraag of het verhaal aan het einde niet teveel wordt uitgesmeerd over allerlei spin-offs? Dat doet toch wel even het ergste vrezen voor de volgende delen van King in Black. War of the Realms ging daaraan kapot.

Het is voor het eerst in lange tijd dat een event zo sterk start!

King in Black #1

King in Black #1
4 5 0 1
Het begin van een leuk event.
Het begin van een leuk event.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels