Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is exact wat we wilden

Sinds de Nintendo 64 is Super Smash Bros. al een constante geweest op bijna elke Nintendo-console. Er kan geen hardware-release worden aangekondigd zonder dat honderden fans beginnen te speculeren wie er allemaal mag meedoen in de Super Smash Bros. voor dat systeem. Nintendo kwam met goed nieuws tijdens E3 dit jaar, toen ze aankondigden dat de Switch-versie van Smash de ultieme versie van het spel zou worden. De toepasselijk genaamde Super Smash Bros. Ultimate bevat elk personage en iedere stage die de serie ooit gekend heeft. Daarbovenop zijn er nog wat nieuwkomers toegevoegd aan de reeks. Fans van de franchise kunnen kunnen dan ook amper nog wachten op de release.

Super Smash Bros Ultimate

Geekster mocht de game nogmaals testen na onze speelsessie in juni, deze keer op Gamescom in Keulen. De demoversie die we voor ons kregen bevatte slechts een deel van de personages en levels, en we konden enkel tegen elkaar spelen. Proefkonijnen waren dit keer ikzelf en mijn naamgenoot Jens De Wit. Hoewel ik geen hardcore speler ben, heb ik wel elke versie van Smash gespeeld. Jens is iets minder ervaren in de reeks, maar wist tijdens de demo wel zijn mannetje te staan. We hebben drie potjes gevochten tegen elkaar, waarbij we telkens andere personages en stages geprobeerd hebben. (Jens O. won drie keer – nvdr.)

Voor elkaar gemaakt

Naar mijn mening is de Nintendo Switch perfect voor Super Smash Bros. Ik heb nog nooit een versie van Smash gespeeld waar alle moves zo vlot en natuurlijk kwamen als deze. Ik kon geen gekke combo’s uithalen, daarvoor ben ik niet ervaren genoeg. Wat ik wel kon, was vlotjes over de levels springen, andere Jens enkele meppen verkopen, en af en toe een item naar zijn hoofd gooien.

Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate ziet er grafisch fantastisch uit. De afwerking van de levels is tot in de kleinste details uitgewerkt. Zo stonden we op één van de Sheikah Towers van Breath of the Wild te vechten, waar de bovenkant van de toren ons beeld soms belemmerde. Met enkele klappen konden we die bovenkant echter volledig verwoesten, waarna de oude man met zijn glider even langskwam om te kijken wat er allemaal met die toren gebeurde.

Casual of pro

De hardcore spelers zweren bij de Gamecube-controller voor Smash, en ook deze zijn bruikbaar. Wij speelden op pro-controllers en ook daarmee bestuurde het spel perfect. Ik kan geen mening vormen over hoe bruikbaar ze competitief zijn, wel dat ze voor casual spelers als mezelf erg goed aanvoelden.

De voldoening die het spel geeft wanneer je je tegenspeler uiteindelijk uit het veld blaast, voelt nog steeds even leuk als in 1999.

Zelfs met twee spelers ontstond die heerlijke chaos die typerend is voor de Smash-games. Wanneer er enkele items en omgevingsfactoren in het spel worden geworpen, ontstaan er situaties waar je zo focust op dat ene item voor jezelf te pakken te krijgen, dat je niet ziet dat je tegenspeler intussen een Pokéball in handen heeft, waardoor je nu in elkaar gemept wordt door nog een extra figuurtje.

Super Smash Bros Ultimate

Ze worden zo snel groot

De voldoening die het spel geeft wanneer je je tegenspeler uiteindelijk uit het veld blaast, voelt nog steeds even leuk als in 1999. Ook al is de franchise ongelofelijk veel groter geworden sinds dan, blijft het concept nog steeds hetzelfde, en is het nog steeds even leuk.

Hoe de andere modi van Smash er aan toe zullen gaan, kunnen we helaas nog niet zeggen – we weten het simpelweg nog niet. Dat de besturing goed zit, en dat het spel mooier is dan ooit, dat wel. Dat we amper kunnen wachten tot 7 december, dat ook.

Jens De Wit: Het was mijn eerste Smash-ervaring, dus wist ik niet goed wat te verwachten. In elkaar worden gemept door MewTwo is niettemin een speciale ervaring die ik gerust nog een paar keer wil ondergaan. Ondanks mijn gebrek aan ervaring, had ik het gevoel dat ik niet bij voorbaat verloren was, en wist ik zelfs twee keer een sudden death af te dwingen – voor zij die even groen zijn achter de oren als ik: daarbij komt het erop neer dat de eerste die buiten de arena vliegt, verliest. Ik ben een Switch-fan, maar niet noodzakelijk een Nintendo-fan, maar dit spel wist me dubbel en dik te verleiden.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december 2018 voor Nintendo Switch.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels