Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Keert John Byrne terug bij Marvel Comics?

Halverwege juli 2018 haalde John Byrne het nieuws door een bijzonder initatief. Op zijn forum was hij een hobbyprojectje begonnen genaamd X-Men Elsewhen. Byrne zet hier de avonturen van de Uncanny X-Men voort zoals dat eventueel had kunnen gebeuren na issue 136.

Issue 136? Yep, lezers van de Geekster-reviews wisten natuurlijk al dat Byrne samen met Chris Claremont een prima run achter de rug heeft op de reeks Uncanny X-Men. Hier waren ze samen verantwoordelijk voor het verhaal The Dark Phoenix Saga. Een van de bekendste verhalen van Marvel Comics en de opstap waarmee de serie uiteindelijk zou doorstoten naar de status van vlaggenschip van Marvel.

Uiteindelijk kreeg Byrne een meningsverschil met Claremont en vertrok bij bij de reeks. Na bijna 40 jaar leek het Byrne wel wat om de X-Men volgens zijn inzichten voort te zetten. Maar het mocht allemaal niet te serieus worden.

Daar lijkt verandering in te komen. Het voorbije weekend was de tekenaar te gast bij de Fan Expo Boston 2018 waar hij tijdens een panel vertelde dat C.B Cebulski, Marvels editor-in-chief, hem een mailtje heeft gestuurd met de vraag of er te praten viel over Byrnes hobbyprojectje.

Pikant detail. John Byrne vertrok in 2001 met slaande deuren toen zijn X-Men: The Hidden Years (qua opzet enigzins te vergelijken met X-Men Elsewhen) werd stopgezet omdat Marvel zich wilde focussen op de hoofdseries. Sinds 2015 was Byrne met pensioen omdat ie teleurgesteld was in de comicsindustrie.

Als hij met Marvel tot een akkoord komt, dan zou dat toch een redelijk spectaculaire terugkeer zijn. Want de 68-jarige Byrne is in comicskringen een legende.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels