Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Mark Waid schrijft nieuwe Irredeemable comics

BOOM! Studios promoot een campagne voor The Complete IRREDEEMABLE Deluxe Edition Library op Kickstarter. Het is een collectie waarin de series Irredeemable, Incorruptible en Insufferable zijn opgenomen. Hier haalde de uitgever binnen een paar dagen al het lieve sommetje van 100.000 dollar op. Goed, natuurlijk zit het er dik in dat deze collectie in een afgeslankte vorm naar Diamond komt. Dat gebeurde immers ook met de Keanu Reeves Kickstarter. Toch loont het wel de moeite om eens te kijken wat voor comics dit zijn.

Mark Waid is evil

In de zomer van 2007 vertrok Mark Waid bij DC Comics. Hij werd editor-in-chief bij de jonge uitgeverij BOOM! Studios. Waid hielp de uitgever niet alleen met het op poten zetten van producties, want hij kon er zijn creatieve ei kwijt. Het hoogtepunt kwam in 2009. BOOM! begon een campagne met als motto “Mark Waid is Evil”. Heel dubbelzinnig natuurlijk gezien de reputatie van de man als een heethoofd. Toch was het ook toepasselijk. Het sloeg op een tweetal titels die Waid zou gaan maken.

In april 2009 verscheen de eerste issue van de serie Irredeemable. Het verhaal van deze comic draait om de superheld The Plutonian. Hij is de Superman van zijn wereld. Een toonbeeld van moed, opofferingsgezindheid en kracht. En hij is mentaal helemaal doorgedraaid. De tol van het superheldendom is te zwaar geworden. Er is altijd iemand die hem nodig heeft. Deze onkreukbare held is nu werelds grootste moordenaar geworden. Hoe stop je zo iemand?

irredeemable
©BOOM! Studios

In november 2009 verschijnt de comic Incorruptible. Het is het verhaal van de superschurk Max Damage die op het punt staat om een dodelijke plaag los te laten op de nietsvermoedende mensheid. Het is precies op die dag dat The Plutonian een complete stad uitmoordt, wat Damage doet beseffen dat de wereld een held nodig heeft. Max Damage, de aartsvijand van The Plutonian, wordt Max Daring. Kan hij The Plutonian een halt toeroepen?

De epiloog en Insufferable

In 2012 komen de beide series tot hun natuurlijke einde. Waid wil zich meer toe gaan leggen op ander werk en realiseerde zich dat de tijd van deze comics was gekomen. Spijtig voor BOOM! want het verkocht heel behoorlijk. Het was een superheldencomic die bepaalde ideeën met meer diepgang kon verkennen dan in de titels van Marvel en DC.

Mark Waid had in de tussentijd een portaal geopend voor digitale comics genaamd Thrillbent. Deze site had een hit nodig. Samen met Irredeemable-tekenaar Peter Krause begon hij de comic Insufferable. Een comic die ging over een superheld en zijn sidekick die noodgedwongen weer bij elkaar komen om een oude bekende te beschrijven. De sidekick is zijn oude leermeester enigszins ontgroeid en doet volop moeite om iedereen en zijn moeder te vertellen hoeveel beter hij eigenlijk is dan deze oude lul. Waarmee meteen de titel werd verklaard.

Welnu deze titel wordt dus voor het eerst op papier gedrukt via deze Kickstarter. Het heeft geen directe connectie met de andere twee reeksen. Al speelt het wel in dezelfde wereld.

Nieuwe comics en Netflix

Vanwege het succes komen Mark Waid en Peter Krause weer bij elkaar om een nieuwe serie te maken rond Irredeemable. Nu had Waid al aangekondigd dat hij nog ruimte zag om wat te doen in deze wereld. Maar het zal ook meehelpen dat Netflix inmiddels heeft aangekondigd dat er een film van komt. Jeymes Samuel is aangetrokken als regisseur en Jay-Z is een van de producers.

Dus wie kennis wil maken met deze reeks heeft nu een ideaal instapmoment.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels