Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #28: No Man’s Sky en Monster Hunter World

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

No Man’s Sky – NEXT

Michiel: No Man’s Sky is hét voorbeeld van hoe een indiegame te veel marketing kreeg voor zijn eigen goed. In onze originele review waren wij voorzichtig positief over het spel, maar leek het toch onafgewerkt. De voorbije twee jaar zijn er echter een aantal grote content patches voor uitgekomen, en na de positieve commentaar op de NEXT-patch, besloot ik het spel eindelijk ook maar eens uit te testen.

Ik kwam terecht in een spel waarin ik mijn nieuwsgierigheid altijd kon botvieren door op zoek te gaan naar nieuwe planeten en rare dieren, en hoewel ik na een tijdje dacht dat ik alles gezien had, kwam ik (hier en daar) iets nieuws en interessants tegen. Geen idee hoe men twee jaar geleden omging met de beperkte inventory space, want hoewel ik overal lees dat het met deze nieuwe patch veel beter is, moet ik soms in het midden van een radioactieve storm nog steeds mijn menu openen om een paar stenen uit mijn rugzak te smijten.
Dat is ook meteen mijn grootste klacht. Menu’s, menu’s, menu’s. Menu’s om je ruimtepak energie te geven, menu’s om exotische elementen of zelfs andere ruimteschepen te kopen, en menu’s om midden in een vuurgevecht je schild te herladen. Dat je (zeker in het begin) ook vaak moet stoppen om basismaterialen te verzamelen, wordt na een tijdje ook irritant.

Toch heb ik plezier met het spel. Racen tegen de tijd om voor je bezwijkt aan de hitte veilig in je ruimteschip te raken, een basis bouwen, gekke wezens scannen en vinden, missies uitvoeren om met de beloningen je ruimtepak en -schepen te kunnen verbeteren en zo nu en dan een ruimtegevecht tegen piraten…, allemaal heel fijn. Het is ook fijn om in je ruimteschip te springen, op te stijgen, de ruite in te vliegen en jezelf naar een andere planeet te boosten, de atmosfeer in te gaan, te landen en materialen te ontginnen. Allemaal zonder laadscherm. Ten slotte kan je het spel nu ook met je vrienden of vreemden op het internet spelen, zodat je niet meer helemaal alleen in het universum bent. Ik zou nog steeds geen 60 euro geven aan No Man’s Sky, maar voor minder dan 20 euro lijkt het spel het mij wel waard.

No Man's Sky NEXT
Met mijn class-A fighter trek ik van planeet tot planeet.

Monster Hunter World – Behemoth update

Nils: Ah, de thrill. De adrenaline van het gevecht. Met klauwen, explosies, tornado’s en bliksemschichten gooit het laatst toegevoegd monster, de machtige Behemoth, letterlijk alles in de strijd. Behemoth, is dat geen Final Fantasy-monster? Jazeker! De laatste gratis update van Monster Hunter World staat helemaal in het teken van Final Fantasy XIV. In een collab die tot in de puntjes is uitgewerkt (langs beide kanten zelfs!) kan je nu ook de Behemoth met zijn allen opjagen. Maar wat een monster is dat toch. Het lijkt alsof iemand de Zinogre heeft gekruisd met een Teostra en een Tempered Deviljho, met een snuifje Alatreon on top. Ook het eerste monster in de reeks waarvoor de game je expliciet waarschuwt deze queeste nooit alleen te ondernemen.

Uiteraard moest ik dat aan den lijve ondervinden. Met mijn trusty Dual Blades (voor de liefhebbers, Fire & Ice, mijn ijsexplosiezwaardjes) trok ik ten strijde in de Elder’s Recess om het gedrocht aan banden te leggen. Maar helaas. Na mijn 8ste sterfpartij werd snel duidelijk dat ik een party van enkele andere hunters zou moeten verzamelen om dit natuurfenomeen zelfs maar te kunnen weerstaan. Arme Captain Blue (mijn Palico-metgezel) kreeg het ook zwaar te verduren, maar stal ook best wel wat fancy loot. Soft kitty, warm kitty, little ball of plunder. In het kort, de toevoeging van de Behemoth heeft mijn liefde voor Monster Hunter World wederom ontketend. Ik kan niet wachten op Generations Ultimate op de Switch. I FEEL ALIVE AGAIN.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels