Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Streaming cover

Streaming review: word de nieuwe Netflix

In het kaartspel Streaming moet je proberen als streamingdienst de nieuwe Netflix, HBO of Yelo TV te worden. Dit doe je door op veiling slim in te zetten en de juiste programma’s of films op het juiste moment te kopen. Is het de moeite waard of zap je maar beter weg? Geekster stelde een programmalijst op en zocht het voor jullie uit.

Spelontwerp: Victor Melo
Uitgever: Looping Games
Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: 10+
Speelduur: +-30 min

Reviewexemplaar verkregen via uitgever.

Het platform van de toekomst

Streaming gameplay
Klaar om een spelletje Streaming te spelen.

Spelers moeten bij het begin van de ronde beslissen hoe ze hun voorraad muntjes willen inzetten.

Het is in Streaming de bedoeling zoveel mogelijk interessante films en shows te bemachtigen voor je streamingdienst in een blinde veiling. Het spel bestaat uit vijf rondes en de spelers beginnen elk met tien muntjes. Het mogelijke uitzendmateriaal is verdeeld in vijf verschillende genres: drama, documentaire, animatie, reality en sport. Ook heeft elke kaart een bepaalde puntenscore. Elke ronde worden er naast de trekstapel willekeurige open paren van programma’s klaargelegd, en moeten deze telkens richting de trekstapel paar voor paar geveild worden. Spelers moeten dus bij het begin van de ronde beslissen voor welk paar ze willen gaan en hoe ze hun voorraad muntjes willen inzetten. Per paar kan er slechts één winnaar zijn, de andere spelers houden hun muntjes voor een ander paar of de volgende ronde. Het verkregen beeldmateriaal moet door de winnaar bij zich per genre gesorteerd worden, en de laatst gewonnen kaart moet telkens bovenaan komen te liggen. Na het bieden mogen de spelers telkens voor een muntje hun bovenste kaart bij elk genre promoten, en verdienen ze de punten die erop staan. Daarna krijgen de spelers elk terug tien muntjes als kapitaal voor de volgende ronde, behalve op het einde van het spel.

Geen FC De Kampioenen!
Al snel bouw je een portfolio vol programma’s en films op.

Tijdens het spel zijn er echter ook nog de wensen van het publiek om rekening mee te houden. Voor Streaming begint, worden er immers vier publiekskaarten uit een voorraad van 18 getrokken die tonen waar de kijkers dit seizoen thuis in geïnteresseerd zullen zijn en welke belangrijke bonussen er kunnen gewonnen worden. Zo kan je extra munten krijgen door de meeste realityshows te hebben, of wint de speler met de meeste animatiekaarten automatisch elk gelijkspel. Deze kaarten zorgen voor wat variatie bij het herspelen.

Streaming audience cards
Het publiek zorgt voor wat variatie.

Verwijzingen alom

Op elke kaart die je kan kopen staat er namelijk een tekening die heel duidelijk verwijst naar bekende shows of films zoals Game of Thrones, South Park, Downton Abbey en nog veel meer.

De afbeeldingen op de kaarten van Streaming zorgen ervoor dat je tijdens het spelen helemaal in het thema blijft. Op elke kaart die je kan kopen, staat er namelijk een tekening die heel duidelijk verwijst naar bekende shows of films zoals Game of Thrones, South Park, Masterchef, Persepolis, The Simpsons, Stranger Things, Downton Abbey en nog veel meer. Enkel de kaarten bij de categorieën sport en documentaire zijn eerder generisch (maar nog steeds mooi). Daarnaast heb je nog kleurrijke kaarten voor de afstandsbediening en voor het publiek, die eerder cartoonachtig ogen. Ten slotte krijg je een aantal stevige grijze en bronzen muntjes. Alles past mooi in het doosje, waardoor opbergen heel snel gaat (zolang je alle muntjes maar in een zakje steekt).

Streaming references
Verwijzingen: the game

Streaming: conclusie

Streaming is een klein maar leuk spelletje waar dankzij de veilingen meer tactiek in zit dan je zou denken. Je moet goed je tegenstanders inschatten en je opties overwegen voor je kiest hoeveel muntjes je bij elke veiling wil inzetten en voor welke kaarten je wil gaan. Dankzij de verschillende publiekskaarten heb je een beetje variatie, hoewel niet elke publiekskaart even leuk is. Ook is het leuk om bij elke kaart de bijpassende echte show of film te zoeken.

Geïnteresseerd in spelletjes waarbij je bekende films moet kopen?

Jeroen reviewde een tijdje geleden al het soortgelijke Motion Pictures.

Fijn

Streaming
3 5 0 1
Streaming is een leuk spel waarbij je muntjes moet inzetten om op een veiling zoveel mogelijk interessante programma’s en films voor je streamingdienst te bemachtigen.
Streaming is een leuk spel waarbij je muntjes moet inzetten om op een veiling zoveel mogelijk interessante programma’s en films voor je streamingdienst te bemachtigen.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels