Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Pokémon Sword & Shield E3 hands-on: dynamische demo

Sinds de aankondiging dat niet alle Pokémon de overstap maken naar de achtste generatie staat de Pokémon-community, of toch een vocale minderheid ervan, in rep en roer. Nochtans is er veel om naar uit te kijken in Pokémon Sword & Shield. Op de E3-beurs kregen we de kans om één van de gyms te testen, met bijhorende trainer battles en een confrontatie met gym leader Nessa.

Pokémon-games zijn nooit makkelijk om te demonstreren op een beurs. Vorig jaar mochten we in Pokémon Let’s Go! Pikachu & Eevee nog een toertje doen in Viridian Forest om er wat wilde Pokémon te vangen. Dit jaar was het Nintendo er duidelijk om te doen de nieuwe Dynamax-feature te showcasen. Toch wel jammer, want ik kijk meer uit naar het ontdekken van de Galar-regio. Niets daarvan dus, het zal wachten zijn tot we de game in november in onze handen hebben. Dat gezegd zijnde moet ik toegeven dat ik voorlopig aangenaam verrast ben door deze nieuwe battle feature die zijn naam eer lijkt aan te doen.

Gyms zijn terug en zien er in deze game uit als echte arena’s zoals we ze ook kennen uit de anime.

Gyms zijn dus terug en zien er in deze game uit als echte arena’s zoals we ze ook kennen uit de anime. Deze gym en de bijhorende gevechten waren jammer genoeg, voor deze demo althans, belachelijk gemakkelijk. Om tot bij de gym leader te geraken moet je een “puzzel” oplossen die een aantal watervallen uitschakelt door op de juist knop te drukken. Onderweg kom je uiteraard een aantal trainers tegen die je uitdagen voor een Pokémon-gevecht. Aangezien je in de demo een gebalanceerd team ter beschikking werd gesteld, was het slechts de juiste Pokémon kiezen om het gevecht te winnen. Bovendien kon je net voor je de gym leader bereikte nog even terug gaan naar een NPC aan het begin van de gym om je Pokémon te laten rusten en zo hun HP te herstellen. De gym leader was dan ook niet echt een uitdaging.

© The Pokémon Company, Nintendo

Veel had ik hier dus niet aan, was het niet voor het feit dat je de nieuwe Dynamax-feature kon testen tijdens het gevecht met de gym leader. Wie de Pokémon Direct vlak voor E3 gemist heeft: Dynamax is de nieuwe gimmick van Sword & Shield vergelijkbaar met (en vervangt) de Mega Evolutions uit Sun & Moon. Je kan éénmaal per gevecht een Pokémon naar keuze gigantische proporties laten aannemen, met bijhorende over-the-top moveset. Je Pokémon wordt letterlijk reusachtig en neemt zowat het volledige scherm in. Ik hoor jullie al kreunen “weeral een verandering aan het battle systeem waar niemand op zit te wachten.” Akkoord. Maar het is niet omdat we er niet op zitten te wachten dat het per se slecht hoeft te zijn.

Dynamax is de nieuwe gimmick van Sword & Shield vergelijkbaar met de Mega Evolutions uit Sun & Moon.

Voor mijn gevecht tegen Nessa kreeg ik Sobble, Grookey, Scorbunny, Wooloo, Corviknight en Yamper ter beschikking. Nessa begon het gevecht, zoals verwacht meteen met een Dynamax-move. Haar Drednaw veranderde in een gigantisch monster en aanvankelijk was ik van plan om mijn Dynamax te sparen tot het einde van het gevecht. Maar toen ik vaststelde hoe sterk een Pokémon in Dynamax-modus was tegen een gewone Pokémon veranderde ik al snel van gedachten. Deze speciale modus mag dan wel slechts 3 beurten duren, het leek erop dat het telkens een one-hit-kill ging worden tegen mijn nietsvermoedende team. Tijd om dus mijn eigen trump-kaart in te zetten: een supersized Corgi. Yamper, I choose you!

© The Pokémon Company, Nintendo

In de grote arena’s komen Pokémon in hun Dynamax-vorm echt tot hun recht.

Omdat in Pokémon Sword & Shield de gym battles plaatsvinden in een groot stadion (dat je nog het best kan vergelijken met Pokémon Stadium) komen de gigantische Pokémon in hun Dynamax-vorm er echt tot hun recht. Er is veel kritiek over de graphics van deze game maar niemand zal kunnen ontkennen dat de animaties van de Pokémon een stap vooruit zijn tegenover Let’s Go Pikachu & Eevee. Ik ben ook niet wachten om te ervaren hoe de co-op raids in de open wereld van Galar zullen aanvoelen. Maar ook hiervan geen spoor in deze demo.

Ik ben razend benieuwd om aan deze nieuwe generatie Pokémon te beginnen. Het is de allereerste game die op een console verschijnt en dat op zich is al iets magisch. En alhoewel de “Wild Area” van de Galar-regio voor mij de grootste aantrekkingskracht uitoefent, zie ik als niet-competitieve speler ook weinig graten in het ontbreken van een aantal Pokémon en de nieuwe Dynamax-feature die de meta zou kunnen verstoren. Dat het maar snel november is.

Pokémon Sword & Shield verschijnt op 15 november voor Nintendo Switch.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels