Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

PowerWash Simulator Alice's Adventures

PowerWash Simulator Alice’s Adventures DLC review: down the rabbit hole

PowerWash Simulator heeft sinds zijn release in 2022 niet stilgezeten. Doorheen de jaren breidde dit eenvoudige maar geweldig bevredigend spel zich uit met tal van gratis add-ons. Soms serieus, zoals de Mars Rover een poetsbeurt geven, dan weer helemaal van de pot gerukt, zoals de Scorpion Tank uit de Final Fantasy 7 Remake opblinken. Die updates waren echter steeds gratis. Toen ontwikkelaar FuturLab het later probeerde met 2 betalende DLC’s, waren de kritieken wat gemengd, vaak omdat er te weinig inhoud werd geboden voor de prijs. Nu is de laatste DLC – Alice’s Adventures – uit voor de schappelijke prijs van €8. Derde keer, goede keer? We haalden ons waterkanon uit de garage voor deze review!

 • Ontwikkelaar: FuturLab
 • Uitgever: Square Enix
 • Release: 2 juli 2024
 • Platformen: Platformen: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, MetaQuest 2 en Pro3
 • Aantal spelers: 1 offline, tot 2 online

Reviewcopy op pc verkregen via uitgever.

Powerwash: Alice’s Adventures in slonsenland

Alice’s Adventures windt er geen doekjes om. Eens de content geïnstalleerd is, is het klikken op de campagne in het hoofdmenu en zit je in minder dan een minuut in de iconische inkomhal, compleet met meubels aan de muur en het piepkleine deurtje om je door te wringen. Wonderland heeft alleszins een groot hygiëneprobleem. Want in tegenstelling tot het originele werk van Lewis Carol, is deze wereld van top tot teen bedekt in vuil en goor. Een atypische job voor onze PowerWasher, maar een klant is een klant.

 • PowerWash Simulator Alice's Adventures
 • PowerWash Simulator Alice's Adventures
 • PowerWash Simulator Alice's Adventures

Buiten de levels zelf is er niet veel nieuws in deze DLC.

Op deze manier leidt de DLC ons doorheen nog vier andere iconische trekpleisters: het huis van Wit Konijn, de paddenstoel van de rups, het feestmaal van de gekke hoedenmaker en het hof van de Hartenkoningin. Elkeen geweldig vorm gegeven en exact wat je zou verwachten van een DLC in Wonderland. Uiteraard betekent de absurde architectuur ook verschrikkelijk ambetante hoekjes om proper te krijgen, maar dat is hier een feature, geen bug. Al bij al zijn het ook vrij grote omgevingen, en mag je gerust anderhalfuur speeltijd per level rekenen. Tenminste als je alleen speelt. Coöp tot twee spelers is nog steeds mogelijk, maar dan blaas je echt door deze content.

De levels van Alice’s Adventures zijn, net als in de basegame, leuk om te spelen, maar echt veel nieuws buiten de levels zelf, is er niet. Geen nieuwe spelmechanieken of uitrustingen, what you see is what you get. Eén ding vonden we wel frustrerend en dat is een overmatig gebruik van geel. Normaal kan je met een druk op de knop alle resterende vuil highlighten in een level. Alleen is die highlight geel en kan je hiervan de kleur niet aanpassen. We laten jullie al raden hoe leuk het is om het laatste spekje vuil te vinden op een geel tafellaken… En helaas valt dit voor in elk level, wat de laatste loodjes soms extra frustrerend maken.

New drip

Naast deze levels voegt Alice’s Adventures ook nieuwe cosmetics toe. Ontgoochelend is een understatement. Een paar handschoenen, een nieuw kostuum en een laagje verf voor je pistool, dat is het. Klap op de vuurpijl? Dit is drie keer dezelfde texture! Je moet ze zelfs niet vrijspelen, van zodra je de DLC hebt, kan je deze aandoen. Een toevoeging ja, maar absoluut niets om over naar huis te schrijven.

© FuturLab, Square Enix

En de rest?

Het nieuwe verhaal is absurd maar ook niet meer dan dat.

“Welke rest?” zouden we dan antwoorden. Oké, er zijn ook nieuwe dialogen geschreven voor deze vijf levels, maar voorbij hun absurde humor heb je hier ook niet veel aan. Tenzij je een hardcore fan bent van het verhaal in PowerWash Simulator (een zin die we nooit dachten voluit te schrijven), mis je helemaal niets in deze Alice-DLC. Muziek is er ook helemaal niet, net zoals in de basegame, dus ook in dat departement is het op de kin kloppen.

Het is dan ook een uitbreiding die we moeilijk kunnen aanraden aan iemand anders dan de meest toegewijde powerwashers. De nieuwe levels zijn leuk om te spelen maar voegen niets toe dat je niet in de basegame kan ervaren. En heb je de basegame net uit en smaakt het naar meer, dan kom je gerust ook toe met de vele gratis updates die het spel heeft gekregen. Voor €8 wordt je nu niet meteen belazerd met deze DLC, maar het is ook absoluut geen onmisbaar onderdeel van de ervaring.

© FuturLab, Square Enix

Wat hebben we onlangs nog in onze handen gehad?

Voor de fans

Alice's adventures
3 5 0 1
Alice's Adventures voegt vijf extra levels toe aan het spel maar doet ook niet veel meer dan dat. De weinige cosmetics zijn een pleister op een houten been en voor de rest voegt deze DLC niets toe dat je niet kan vinden in het basisspel. De levels zijn alleszins leuk vormgegeven en houden je in totaal zo een 6u bezig, wat zeker niet slecht is voor de lage prijs waaraan deze DLC wordt aangeboden. Desalniettemin is deze uitbreiding vooral voor die fans bedoeld die elk excuus om te kuisen met beide armen omhelzen. Minder fanatieke kuisploegen komen met gratis content meer dan toe en missen niets door deze DLC over te slaan.
Alice's Adventures voegt vijf extra levels toe aan het spel maar doet ook niet veel meer dan dat. De weinige cosmetics zijn een pleister op een houten been en voor de rest voegt deze DLC niets toe dat je niet kan vinden in het basisspel. De levels zijn alleszins leuk vormgegeven en houden je in totaal zo een 6u bezig, wat zeker niet slecht is voor de lage prijs waaraan deze DLC wordt aangeboden. Desalniettemin is deze uitbreiding vooral voor die fans bedoeld die elk excuus om te kuisen met beide armen omhelzen. Minder fanatieke kuisploegen komen met gratis content meer dan toe en missen niets door deze DLC over te slaan.
3/5
Total Score

Raak

 • Vijf grote en nieuwe levels
 • Grappig geschreven verhaal
 • Nieuwe cosmetics in de stijl van de DLC

Braak

 • Geen nieuwe gameplay-elementen
 • Véél gele ondergronden, waardoor de hulp om vuil te vinden echt niet goed werkt
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels