Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

E3 2018: onze (wilde) voorspellingen

Jaaaaa, de leukste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Althans, voor de enthousiaste gamers onder ons. Want de Electronic Entertainment Expo, in de volksmond E3 genoemd, staat weer op het punt los te barsten in het verre Los Angeles. Het is het Valhalla van gamebeurzen, waar alle partijen uitpakken met het nieuwste van het nieuwste en uitleg geven over zaken waar we momenteel onze ziel voor zouden verkopen. Een Games-hoogmis, waar we met Geekster ook enorm naar uitkijken. Waarom? Dat lees je hier.

Nils

Het spreekt voor zich dat ik me (samen met Yves, onze eigen Nintendostradamus) weer buig over alles wat Nintendo ons te bieden heeft dit jaar op E3 2018. De verwachtingen zijn torenhoog. Na de perfecte teasers van voorheen, kunnen ze niet anders dan dit nu opvolgen met een bob-omb aan informatie. Het staat als een Sudowoodo boven water dat we veel meer gaan te weten komen over Smash Bros. (ISAAC FOR SMASH!) op de Switch en we uiteraard een uitgebreidere kijk op Pokémon Let’s Go zullen zien. Maar dan, dan is het raden geblazen. Zal Nintendo het aandurven om ons te trakteren op enkele verrassingen? Enkele leaks op voorhand lijken te suggereren dat zelfs Fortnite op de Switch het levenslicht zal zien.

smash bros for switch
HASHTAG EXCITEMENT

Krijgt Dragonball FighterZ (PLS GEEN GOKU IN SMASH!) een port op de Switch (het was al eerder toegegeven dat de developers zich hier aan gezet hadden)? En vergeet de hardnekkige geruchten van een Starfox-racing game niet, wat een liefdeskind zou zijn tussen F-Zero en Diddy Kong Racing. Persoonlijk droom ik liever van een volwaardige F-Zero game en meer informatie over Metroid Prime 4. Ik brand ook van verlangen om te zien waar Capcom mee bezig is in het Monster Hunter-universum (NERGIGANTE FOR SMASH!), een opvolger voor Monster Hunter Stories misschien? En wie weet, wie weet zien we eindelijk een nieuwe Animal Crossing. Heel veel verwachtingen dus. En heel veel onvermijdelijke meltdowns. Zelfs die van ons, live op Kampvuur-stream de avond van de Direct.

Yves

Zoals ieder jaar neem ik mijn taak als de Nintendostradamus (thanks, Nils) van Geekster weer volledig ter harte. Alhoewel ik er geregeld faliekant naast zit, was mijn voorspelling van vorig jaar alles bij elkaar nog vrij accuraat. Zo kwamen er inderdaad (nog steeds) meer Wii U-ports en werd Metroid Prime 4 zowaar een werkelijkheid. Mijn voorspelling over de SNES Mini, Smash Bros. en Monster Hunter Generations voor Switch waren misschien iets te voorbarig, maar daarom niet minder visionair. Voor dit jaar voorspel ik dat de grote focus zal liggen op Super Smash Bros. en Pokémon Let’s Go. Deze twee games moeten immers de verkoop van de Switch dragen dit eindejaar. Stiekem (en heeeeeel vurig) hoop ik ook op een nieuwe Animal Crossing, maar misschien is ook deze voorspelling ietsje te voorbarig.

ANIMAL CROSSING HYYYYPPEEEE

Ik geloof trouwens nog altijd dat Smash voor Switch een soort van deluxe versie zal zijn, met alle stages van zowel de Wii U als de 3DS-versie. Gooi daar nog een paar extra stages en een paar nieuwe personages (zoals de Inklings of Spring Man/Ribbon Girl) bij en je hebt meteen een verklaring waarom deze game zonder al te veel fanfare (zijn we de langgerekte reveals van de vorige games al vergeten?) in hetzelfde jaar van zijn release op de markt komt. Hopelijk krijgen we ook een deftige trailer te zien van Metroid Prime 4 en Bayonetta 3, dat tot nu toe enkel in naam bestaat. En zit er iets van waarheid in het gerucht dat Retro Studios bezig is met een Starfox-race game? Dan toch maar een wilde voorspelling? Wat dachten jullie van eindelijk een nieuwe F-Zero in de plaats, Nintendo? Of nog eens een originele IP zoals ARMS of Nintendo Labo? Jullie kunnen je alvast verheugen op mijn live reactie op al dit moois op de E3-livestream van onze vrienden bij Kampvuur. Tot dan!

Michiel

Sony heeft al aangekondigd dat het zal focussen op minstens twee games waar ik bijzonder hard naar uitkijk: Spider-Man en The Last of Us: Part II. Voor Spider-Man hoop ik op wat open world (en liefst non scripted) gameplay. De demo vorig jaar was al indrukwekkend, maar het was allemaal een beetje te veel on rails. Toon ons wat ononderbroken en spectaculaire web swinging om mij nog enthousiaster te maken dan ik nu al ben. Meer The Last of Us II en dus terugkeren naar een van de beste dad games zou uiteraard ook welkom zijn. Misschien deze keer iets meer info over Ellie of Joel?

En ja, het is alweer hopen op een aankondiging van From Software. Shadows Die Twice. Zou het Bloodborne 2 zijn? Krijgen we een vervolg op de reden waarom ik een PS4 heb gekocht? From Software gaat geen nieuwe Dark Souls-games meer maken, maar Bloodborne is nog steeds mogelijk. Dat, of een remake van Demon’s Souls, om alle SoulsBorne-games op de huidige consoles te krijgen.

Wat zou voor de rest nog leuk zijn? Op hun eigen conferentie of op die van anderen zou Square Enix mij blij kunnen maken met meer Kingdom Hearts 3 en FFVII: Remake. Het eerste lijkt mij zeer waarschijnlijk, aangezien we de laatste tijd meer en meer info over KH3 gekregen hebben. In een ideale wereld krijgen we ook ononderbroken gameplay van FFVII: Remake te zien en komt er een release date, maar ik vrees dat dit jammer genoeg nog niet het geval zal zijn. Verder tevergeefs hopen op het begrijpen van nieuwe informatie over Death Stranding en zullen wel heel misschien iets kunnen oppikken over Cyberpunk 2077.

Jens

Net als elk jaar rond deze periode is er al heel veel geteased naar wat we van E3 mogen verwachten. Vorige week nog kregen we die Fallout 76-trailer te zien die fans over heel de wereld nieuwsgierig op het puntje van hun stoel gekregen heeft. Geruchten gaan van een online Fallout-game tot een nieuw genre in dezelfde franchise. We weten dat de game de eerste zal zijn in de Fallout Timeline, in een periode voor Super Mutants. Wat het ook wordt, we mogen hoogstwaarschijnlijk een pak gameplay verwachten tijdens de Bethesda-persconferentie.

Om nog even in het post-apocalyptische te blijven, hebben we intussen nog steeds kippenvel van het zien van die nieuwe The Walking Dead-trailer. We krijgen onze eerste blik op The Final Season tijdens een gesprek tussen een intussen iets oudere Clementine en AJ. Het gesprek geeft enkele hints over hoe Clementine haar verhaal misschien aan zijn einde zou kunnen komen, we moeten nog enkele maanden wachten tot we alles zullen weten, maar misschien wordt ergens op E3 al een stukje gameplay getoond.

Eerder vandaag kwamen er geruchten online dat Crackdown 3 uitgesteld wordt naar 2019. De game is intussen al sinds 2014 in ontwikkeling dus hopelijk heeft Sumo Digital die tijd goed gebruikt. Het uitstel wordt wellicht tijdens E3 bevestigd, maar hopelijk toch met een nieuwe trailer?

Mijn laatste voorspelling is een nieuwe Splinter Cell-game. Sam Fisher heeft intussen al vijf jaren rust gehad, dus het wordt tijd dat Ubisoft hem nog eens in de spotlight zet. De franchise heeft zeker het potentieel om een comeback te maken, een volwaardige Splinter Cell-titel met de huidige generatie van graphics en mechanics erachter lijkt me een perfecte fit. Het zou me niet verbazen dat we Fisher toch zeker een keer zullen kunnen spotten tijdens de Ubisoft persconferentie.

Olivier

Eigenlijk heb ik maar één grote vraag dit jaar: wanneer komt Kingdom Hearts 3 nu eindelijk uit? De laatste 10 jaar was het serieus lang wachten op de grote kanonnen bij Square Enix. Final Fantasy XV was goed, maar miste de impact die de eerdere games wel hadden of ik ben misschien te veeleisend voor mijn favoriete serie. Met KH3 verwacht ik nostalgie, maar ook vernieuwing, verhaal, gameplay… I want it all! We kregen de laatste maanden al een mooie trailer en gameplay te zien uit de Toy Story-wereld en dat geeft me zeker goede hoop. Op E3 gaan ze volgens sowieso de releasedatum bekend maken, mijn centen gaan naar eind november, alles ervoor lijkt te mooi om waar te zijn. Daarnaast gok ik nog op een verrassende wereld uit het Disney-emporium, mogelijks Star Wars, wie weet zelfs Marvel? Buiten Kingdom Hearts 3 verwacht ik van Square ook wel iets kleins over de Final Fantasy VII-remake. Hoewel mensen begin dit jaar nog een release in 2018 voorspelden, heb ik hier zelf nooit in geloofd. Na nieuws over moeilijkheden met het team en de ontwikkeling zelf geloof ik met moeite in een release voor 2019. Mijn gok hier is dat we een trailer met gameplay krijgen, meer niet. Ik klink weinig enthousiast, maar dat is omdat ik na die 10 lange jaren wachten op Square Enix onze relatie naar de Friend Zone verwezen heb. Ik kan de teleurstelling niet meer aan. Als Kingdom Hearts 3 zich kan bewijzen, pas dan ga ik enthousiast zijn over Final Fantasy VII, maar dan ook serieus enthousiast. Square Enix heeft ook nog een nieuwe Tomb Raider- en een Avengers-game in petto, ik verwacht hier wel een aangename verrassing te zien.

Hoewel Square Enix de grote brokken info over Kingdom Hearts en Final Fantasy voor zichzelf zal houden, verwacht ik ook iets hierover bij Sony. Sony en Square hebben een goede verstandhouding en dat toont zich vaak ook in hun conferenties. Daarnaast zal Sony toch ook uitpakken met enkele lang verwachtte favorieten zoals het vervolg op The Last of Us en hun nieuwste Spiderman-game. Sowieso wil ik deze bij release gaan spelen, maar ik zit niet echt te wachten op meer nieuws over deze games, ik ben al voldoende geprikkeld. Nee, ik hoop dat Sony met enkele grote verrassingen komt op het vlak van games. Ik kan geen voorspellingen doen, ik hoop op iets compleet nieuws, geen sequels of dergelijke, maar de start van iets moois.

Niconar

Iedereen heeft het hier maar over games en aankondigingen en informatie, maar niemand heeft het over het potentieel van de grote E3 show zelf. Waar ik naar snak, waar ik naar HUNKER, zijn die legendarische momenten waarop de conferenties compleet de lucht in gaan door incompetentie of de zwarte hand der chaos. Wie denkt er niet met heerlijke plaatsvervangende schaamte terug aan Mr. Caffeine, die krankzinnige mislukking van een presentator die het niveau van de Ubisoft conferentie wat kwam kelderen in 2011? Iedereen wentelt zich toch nog steeds in leedvermaak bij de gedachte van de rampzalige presentatie van de PS3 in 2006? Elke sterveling weent toch nog steeds bloed als de herinnering van de Konami conferentie van 2010 komt opdoemen? Dit soort momenten beperken zich de laatste jaren helaas tot een ongemakkelijk moment hier en daar, maar wie weet? Misschien lachen we ons dit jaar allemaal nog eens smakelijk een kriek om een totaal onbedoelde reden.

Voor de rest kijk ik vooral uit naar de grote verrassingen. Ik verlang naar de epische onthullingen die we totaal niet zagen aankomen en de ontsluieringen van nieuwe grote franchises. In een wereld waarin big budget media gedomineerd wordt door sequels, prequels en reboots, is elke nieuwe IP een welkome frisse wind.

Daarnaast koester ik de erg ijdele hoop dat er iets gezegd zal worden over een Mario Kart 9, of op zen minst nieuwe DLC voor Mario Kart 8 DX. En de geruchten dat CD Projekt RED, gevierde schepper van The Witcher 3, eindelijk wat gameplaybeelden en meer info over sci-fi rpg Cyberpunk 2077 gaat lossen mogen van mij ook gerust waar zijn.

Naar wat kijken jullie uit deze E3?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels